Optimera bilder med WP Smush (Pro, Nackdelar och alternativ)

Image Optimization in WordPress

Bilder kan sakta ner din webbplats avsevÀrt och det Àr dÀrför det Àr viktigt att spara alla dina bilder optimerade för webben. Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss om fördelar och nackdelar med att anvÀnda ett plugin som WP Smush. I den hÀr artikeln kommer vi att diskutera fördelarna, nackdelarna och alternativen för WP Smush för att optimera bilder i WordPress.

Vad Àr WP Smush?

WP Smush Àr ett WordPress-plugin som lÄter dig optimera bilder utan att tappa kvalitet.

Fördelar med WP Smush

WP Smush Àr vÀldigt lÀtt att anvÀnda och du kan optimera dina bilder direkt nÀr du laddar upp dem till din WordPress-webbplats.

För dina Àldre bilder kan du gÄ till Media »WP Smush för att massa 50 bilder Ät gÄngen.

Bulk smush bilder

För nybörjare Àr det ett enkelt och enkelt sÀtt att optimera sina bilder och förbÀttra deras webbplatsprestanda.

Nackdelar med WP Smush

Prestandaskillnaden Àr inte sÄ stor som du kan fÄ med andra metoder.

Om du till exempel laddar upp ett 3 MB-fotografi till din WordPress-webbplats minskar WP Smush det med 10-20% utan att förlora kvaliteten. Det Àr fortfarande 2,4 till 2,7 MB-fil, vilket Àr enormt.

WP Smush ger dig ingen kontroll över hur mycket du kan optimera en bild. Även om det inte minskar bildfilens storlek Ă€r det inte den bĂ€sta lösningen.

WP Smush-alternativ

Det finns flera andra verktyg och WordPress-plugins som lÄter dig optimera dina bilder. Dessa verktyg ger dig mer kontroll över hur du vill optimera dina bilder. Detta kan resultera i Ànnu mindre filstorlekar och snabbare sidladdningar.

EWWW Image Optimizer

ewww Image Optimizer

EWWW Image Optimizer Àr ett WordPress-plugin som optimerar dina bilder nÀr du laddar upp dem. Du kan ocksÄ optimera dina tidigare uppladdade bilder. Det lÄter dig ocksÄ konvertera filformat sÄ att du kan vÀlja ett format som ger en lÀgre bildstorlek.

Om du till exempel laddar upp en skÀrmdump i PNG kan konvertering av den till JPEG resultera i en mycket mindre filstorlek.

Imsanity

Imsanity lÄter dig Àndra storleken pÄ stora bilder i WordPress. Till skillnad frÄn plugins som nÀmns ovan tillÄter Imsanity att du vÀljer en standardstorlek för dina bilder.

Imsanity-plugin lÄter dig Àndra storleken pÄ stora bilder i WordPress

Du kan vÀlja standardkomprimering för jpeg-bilder i WordPress. Plugin kan ocksÄ anvÀndas för att automatiskt konvertera bildfilformat frÄn BMP till JPEG, eller PNG till JPEG.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop Àr branschstandarden för bildredigering. Det Àr lite dyrt, men helt vÀrt det. Den levereras med ett inbyggt alternativ för Spara för webben som lÄter dig spara bilder optimerade för webben.

Spara bilder pÄ webben i Photoshop

Det bÀsta med det Àr att du kan vÀlja hur mycket du vill optimera en bild. Du kan vÀlja komprimeringsnivÄ för JPEG-bilder samt vÀlja antal fÀrger i PNG-filer.

Det visar ocksÄ förhandsgranskning av bild och filstorlek nÀr du justerar dessa instÀllningar.

Gimp Àr det gratis alternativet till Photoshop. Det kanske inte ser sÄ vackert ut som Photoshop, men det kan optimera dina bilder pÄ webben.

Exportera bilder i Gimp

Slutgiltiga tankar

Bildoptimering Àr bÀst nÀr det görs utanför WordPress. Vi har skrivit en detaljerad handledning som visar hur du optimerar bilder för WordPress.

Medan du kan anvÀnda WP Smush eller ett av WP Smush-alternativen fÄr du inte lika bra resultat som verktyg som Photoshop, GIMP, JPEGMini och TinyPNG.

Det Àr allt vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att optimera bilder med WP Smush och dess alternativ.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.