Överbrygga Designer-Developer Gap

OSTraining

PĂ„ WordCamp Raleigh 2011 behandlade Jayvie Canono ett mycket intressant Ă€mne ”Överbrygga Designer-Developer Gap”. HĂ€r Ă€r en kort sammanfattning av sessionen tillsammans med presentationen.

NÀr det gÀller webbplatsen Àr designern och utvecklaren tvÄ sidor av samma mynt. Tillsammans kan designers och utvecklare skapa mÀsterverk vid korsningen av form och funktion, men alltför ofta finns det en konflikt mellan dessa tvÄ roller.

Denna konflikt orsakas vanligtvis av ett gap mellan designern och utvecklaren som kodar designen, som har tvÄ separata men överlappande fÀrdigheter. Ganska ofta hanterar designern all kommunikation med klienten och leder klienten till den slutliga visuella designen av webbplatsen. Det Àr först nÀr den slutliga visuella mock up av designen Àr klar som utvecklaren tas in för att göra den visuella mocken till en funktionell webbdesign. PÄ grund av detta stÄr designern inför uppgiften att skapa en webbplats som kanske eller inte Àr tid, energi och ekonomiskt effektiv. De tvingas ofta vÀlja att antingen starta ett argument för att Àndra designen (ofta till designers och kundens oro) eller att göra en webbplats som Àr lÄngsam eller subpar i funktionalitet för att producera den produkt som designern har lovat.

För att ÄtgÀrda det mÄste bÄde designern och utvecklaren ompröva processen som de följer nÀr de skapar en webbplats. Först mÄste utvecklaren insistera pÄ att inkluderas tidigare i designprocessen. Utvecklaren ska kopieras pÄ alla e-postmeddelanden som börjar vid utformningen av trÄdramen och fortsÀtter till slutet av designprocessen. Medan utvecklaren inte behöver ÄsidosÀtta konstruktörens kreativitet, bör de fungera som en kontroll för att se till att designern inte lovar klientfunktionerna som inte kan lÀggas till för det pris och vÀnder pÄ den utlovade tiden.

Designern bör vidta ÄtgÀrder för att lÀra sig nÄgra grundlÀggande aspekter av kodning av en webbdesign. Jayvie rekommenderar att designers tar sig tid att skapa en grundlÀggande HTML-design pÄ sin fritid och tar sig tid att skÀra och konstruera en grundlÀggande design. Designern bör sedan försöka integrera nÄgra av WordPress-funktionerna i designen. Efter att ha gjort det bör de samrÄda med sin utvecklare för att be om feedback. Denna process kommer inte bara att frÀmja en allmÀn förstÄelse för vad devloper gör, men det kommer att uppmuntra designern att lÀra sig korrekt webbmÀtning, att namnge lager korrekt och att förutse problem med textinpackning som kan hÀnda nÀr designen tas till webben.

Designers och utvecklare som bör komma ihÄg att de tillsammans har samma mÄl, att skapa en fantastisk webbplats för klienten.

PS, vi skulle inte kunna göra denna resa om det inte var för vÄr fantastiska sponsor.

Open Source Training lÀr mÀnniskor hur man anvÀnder Joomla, Drupal och WordPress.