Översikt över WordPress 3.0 med skĂ€rmdumpar

Översikt över WordPress 3.0 med skĂ€rmdumpar

WordPress 3.0 kommer snart (1 maj 2010). Den första betaversionen av WordPress 3.0 Àr redan ute för anvÀndare att testa. Du bör prova det pÄ en testblogg för att se alla coola funktioner. För dem som inte vill testa betaversionen kan du lÀsa det hÀr inlÀgget för att se översikten över WordPress 3.0.

WordPress 3.0 skÀrmdumpar

Det gjordes mÄnga miniÀndringar i den hÀr versionen för att förbÀttra anvÀndbarheten. Vi gillar mÄnga av dessa förÀndringar, och nÄgra av Àndringarna var inte lika imponerande. En av de bÀttre förÀndringarna i den hÀr versionen var instrumentbrÀdans rena utseende. InnehÄll och diskussion organiseras i sin egen kolumn.

En annan fantastisk förÀndring som avsevÀrt gör livet enklare Àr bulkuppgradering av plugins frÄn plugins-sidan. Bulkuppgradering av plugins fanns i tidigare versioner, men det var frÄn uppgraderingssidan inte huvudsidan för plugins.

Bulk Plugins Upgrade

I tidigare versioner fanns det en separat flik för att lÀgga till nya teman, men den var för liten. De flesta nya anvÀndare hade svÄrt att hitta den. I WordPress 3.0 gjorde de alternativet att installera teman mer synligt genom att lÀgga till det högst upp pÄ temasidan. Vi tror att detta kommer att vara bra för nya anvÀndare.

Temasida

En av de mest fantastiska funktionerna i denna version som gör livet enklare för bÄde anvÀndare och temadesigners Àr de avancerade menyerna. Du kan se skÀrmdumpen nedan för att se hur mÄngsidigt detta menysystem Àr.

WordPress 3.0-menyn

Det nya 2010-temat har vÀldigt coola rubrikalternativ. Detta kan anpassas med andra teman som skapas för WordPress 3.0 och senare.

Rubrikbild

En annan fantastisk temafunktion som den hÀr versionen kommer med Àr anpassade bakgrunder. Du kan nu lÀgga till en anpassad bakgrund till alla teman som Àr kompatibla med WP 3.0. Detta ger din webbplats en unik touch med nÄgra fÄ klick.

Anpassad bakgrund i WordPress 3.0

En av de mest hypade funktionerna i denna version, sammanslagningen, Àr ocksÄ nÄgot som de flesta anvÀndare kommer att dra nytta av. Du kan nu hantera alla dina bloggar och webbplatser frÄn en installation av WordPress.

WordPress 3.0 flera webbplatser / nÀtverk

En av funktionerna som vi inte gillade var UGLY Grey-temauppdateringen. Vi tycker att det nuvarande grÄ temat Àr mycket bÀttre Àn det nya grÄ temat som kommer med den hÀr utgÄvan. Logotypen ser snygg ut, men rubriken sticker inte ut. Gradienteffekten ser ut som att en 3-Äring gjorde det. Syed blev mycket besviken över detta nya grÄa tema. Han anvÀnder för nÀrvarande det grÄ temat, men han byter till det blÄ temat.

Ugly Grey WordPress 3.0-tema

Observera i ovanstÄende skÀrmdump att uppgraderingsknappen nu flyttas i instrumentpanelfliken. Det kallas uppdateringar. Vet inte om det Àr till det bÀttre eller det vÀrsta. Svaret kommer med tiden.

Ett helt nytt standardtema har lagts till. Detta tema heter Twenty Ten. Detta tema kan fungera som ett bra ramverk för nya utvecklare att starta. Det Ă€r ocksĂ„ ett standardtema som anvĂ€ndarna faktiskt kan anvĂ€nda. Det fula klassiska blĂ„tt-temat och kubrick-temat ingĂ„r inte lĂ€ngre i de officiella WordPress-nedladdningarna. Även om du kan ladda ner dem frĂ„n temakatalogen (vet inte varför nĂ„gon skulle vilja göra det).

Tjugo tio WordPress-temat

SĂ€kerhetsuppdateringar

Det fanns tvĂ„ vĂ€ldigt coola funktioner som lades till i den hĂ€r installationen. Dessa nya funktioner kommer sĂ€kert att hjĂ€lpa hundratals lata bloggare som normalt anvĂ€nder “admin” anvĂ€ndarnamnet och aldrig uppdaterar sĂ€kerhetsnycklar.

Nu efter installationen av dina WordPress-bloggar fĂ„r du möjlighet att vĂ€lja ett anvĂ€ndarnamn. Det betyder inte lĂ€ngre standardanvĂ€ndarnamn för ‘admin’.

I den hÀr uppdateringen genereras ocksÄ sÀkerhetsnycklar för anvÀndare. Detta förbÀttrar sÀkerheten för de anvÀndare som aldrig gÄr tillbaka och redigerar wp-config.php. Vi vill tacka WordPress för den hÀr nya funktionen eftersom mÄnga nybörjare Àr rÀdda för att redigera php-filer.

För de av er som vill ha fler knep för att skydda din WordPress-webbplats, kolla in Syeds presentation.

Vi Àr verkligen glada över den hÀr utgÄvan, för efter den hÀr utgÄvan kommer du att se nÄgra fler avsnitt lÀggas till i WPBeginner. SlÀppet av denna version kommer att tillkÀnnages pÄ WordCamp San Francisco, sÄ om du Àr i omrÄdet definitivt delta i evenemanget.

Kolla in den officiella funktionslistan i WordPress 3.0. Om du har nÄgra frÄgor eller problem som rör WordPress 3.0, vÀnligen skicka dem i kommentarerna.