Pangu-teamet fängslar framgångsrikt Apples helt nya iPhone XS

Pangu-teamet fängslar framgångsrikt Apples helt nya iPhone XS

Om du har haft lyxen att njuta av ett jailbreak de senaste åren, så kom det sannolikt i smaker av Yalu eller Electra. Men spola tillbaka till iOS 9.3.3 och namnet kanske låter bekant.

√Ąven om det har g√•tt ett tag sedan vi har h√∂rt talas om n√•gonting nytt fr√•n Pangu jailbreak-team verkar det verkligen som om de fortfarande tinkar med iOS den h√§r dagen.

iOS säkerhetsforskare Min (Spark) Zheng delade en fängslande Tweet torsdag morgon som visar vad som verkar vara ett bevis på ett fungerande jailbreak på Apples senaste A12 Bionic-hårdvara:

I detta speciella fall verkar jailbreak köra på en 5,8-tums iPhone XS, men eftersom hårdvaran i 6,5-tums iPhone XS Max är praktiskt taget identisk förväntar vi oss att jailbreak också ska fungera på Apples större flaggskepp.

Säkerhetsforskare med Ali Security slog nyligen ut ett fungerande jättebrott på iOS 12, men det kördes på den tidigare generationen iPhone X. Pangus senaste exempel är det första vi är medvetna om som visar ett jailbreak på Apples helt nya A12 Bionic-hårdvara .

Från Tweet lär vi oss också hur jailbreak omfattar en funktionell PAC-lindring, som hjälper jailbreak-verktyget att lyckas.

Medan Pangu jailbreak-team har ett långvarigt rykte för att släppa offentliga jailbreak-verktyg, förväntar vi oss inte att det kommer att vara fallet i detta fall. Istället är jailbreak sannolikt ett internt proof-of-concept som syftar till att visa hackarnas otroliga talanger och för att visa hur Apples senaste hårdvara verkligen är penetrerbar.

√Ąven om vi inte har n√•got ord om ett officiellt offentligt jailbreak i verk f√∂r iOS 12 just nu, betyder det inte att det inte jobbar med. Med s√§kerhetsforskare som flyttar fokus till iOS 12 b√∂r det bara vara en tidsfr√•ga innan en anv√§ndbar exploatering sl√§pps, och detta kan t√§nda s√§kringen f√∂r jailbreak-verktygsutveckling.

√Ąr du glada att se att iOS 12 och Apples senaste mobiltelefoner verkligen √§r jailbreakable? Dela dina tankar i kommentarf√§ltet nedan.