Patentansökan föreslår att Apple Watch kan få en alltid visad skärm

Patentansökan föreslår att Apple Watch kan få en alltid visad skärm

I slutet av förra veckan publicerade United States Patent & Trademark Office två patentansökningar som avser Apple Watch antingen på distans eller specifikt. Sammantaget föreslår onlinechatter nu att ett visningsläge som alltid är på kan snart komma för den bärbara enheten.

Enligt en patentans√∂kan publicerades den 30 augusti, adresserar Apple den s√• kallade ‚ÄĚinbr√§nningssituationen‚ÄĚ som l√§nge √§r f√∂rknippad med organiska ljusdioder (OLED). F√∂retaget ser f√∂r sig att kompensera f√∂r inbr√§nningen genom att artificiellt justera ljusstyrkan och f√§rgerna p√• sk√§rmen och sedan lagra inbr√§nningsstatistiken mer effektivt.

Apple förklarar:

I synnerhet kan sådan inbränningsstatistik ta formen av en högupplöst, flerkanalig bild som förbrukar en avsevärd mängd lagringsutrymme i den datoranordning där OLED-skärmen ingår. Av uppenbara skäl kan denna konsumtion missnöja användarna eftersom deras totala förväntade tillgängliga lagringsutrymme minskas av till synes okända skäl. Det är därför önskvärt att lagra inbränningsstatistiken på ett mer effektivt sätt.

Patentligt Apple var den första som påpekade de fem lösningarna som Apple beskriver i applikationen, inklusive:

Särskilt, en första operation involverar applicering av en inverterbar transformation till åtminstone två subpixelvärden för den modifierade pixeln för att producera ett lika stort antal transformerade subpixelvärden.

En andra operation involverar applicering av en prediktiv kodning på åtminstone ett av de transformerade underpixelvärdena för den modifierade pixeln, där tillämpning av den prediktiva kodningen innefattar att upprätta ett differentiellt värde genom att subtrahera ett motsvarande och tidigare bearbetat underpixelvärde från det åtminstone ett av transformerade delpixelvärden.

En tredje operation involverar kodning av differentialvärdet i två motsvarande byte, och kodning av var och en av de andra transformerade subpixelvärdena (skiljer sig från åtminstone en av de transformerade subpixelvärdena) till respektive två motsvarande byte.

En fjärde operation innebär lagring av motsvarande byte i serie som en dataström i en buffert.

Slutligen en femte operation innefattar komprimering av dataströmmen i bufferten, där utmatningarna från de komprimerade dataströmmarna för var och en av de modifierade pixlarna kontinuerligt sammanfogas för att producera en komprimerad bild.

Vissa Apple Watch-användare har länge velat att Cupertino skulle erbjuda ett visningsläge som alltid är på. Andra har emellertid ifrågasatt om det ens behövs eftersom det är så enkelt att aktivera Apple Watch-skärmen som att byta handleden för att titta på den. På Reddit, där en diskussion om Patent Apple-inlägget började, det finns meddelanden från dem i båda lägren.

P√• en utst√§llning som alltid visas visar en affisch: ‚ÄĚJag hoppas det. Min klocka ser f√∂r n√§rvarande ut som ett larm f√∂r gamla m√§nniskor. Att ha ett urtavla som alltid √§r p√• skulle f√• saker att se lite b√§ttre ut. ‚ÄĚ

√Ąnnu en annan: ‚ÄĚOm du har anv√§nt en vanlig klocka under en l√§ngre tid kommer du att inse varf√∂r m√§nniskor klagar efter en alltid p√• sk√§rmen. Det kanske inte verkar som en stor sak men i praktiken √§r det s√• mycket bekv√§mare att se ner och alltid ha tiden synlig. ‚ÄĚ

Andra √§r oroliga √∂ver batteriets livsl√§ngd, med en som noterar, “Jag ser inte behovet av en alltid inst√§llning och batteriets livsl√§ngd skulle vara problematisk, men hej om folk vill ha det inte bry mig :)”

Nonsens, s√§ger en annan: ‚ÄĚDet skulle inte p√•verka batteriets livsl√§ngd. Android-klockor har haft det sedan f√∂rsta generationen. OLED minimalistiskt monokromt visningsl√§ge skulle bara aktivera n√•gra pixlar vid l√•g ljusstyrka. ‚ÄĚ

Apples inbrända patentansökan kom samma dag som en associerad med större Apple Watch-skärmar och hur de relaterar till mjukare kanter.

F√∂retaget f√∂rklarar att ‚ÄĚh√•rdvarubaserade antialiasingstekniker kan anv√§ndas f√∂r att j√§mna ut bilderna l√§ngs de b√∂jda kanterna p√• sk√§rmen 14. I synnerhet kan styrkan hos pixlar l√§ngs de b√∂jda kanterna ordnas i ett antialiasingsm√∂nster som visuellt j√§mnar ut inneh√•ll som visas p√• sk√§rmen l√§ngs den b√∂jda kanten och minskar o√∂nskade oj√§mna bildartefakter. “

I flera månader har rykten föreslagit att nästa Apple Watch skulle innehålla en skärm som är 15 procent större än den nuvarande modellen. Förra veckan läckte en bild som tydligen visade den nya bärbara enheten med en större skärm.

Vi kommer s√§kert att h√∂ra mer om n√§sta generations Apple Watch vid f√∂retagets “Gather round” -h√§ndelse den 12 september. Det √§r n√§stan s√§kert att Apples n√§sta b√§rbara enhet kommer att ha en st√∂rre sk√§rm. Offentligg√∂randet av en patentans√∂kan betyder dock inte n√∂dv√§ndigtvis att en alltid visad sk√§rm kommer samtidigt.

Under tiden, var står du? Vill du ha en alltid på skärmen på din Apple Watch? Låt oss veta nedan.