Pixelmator för Mac-uppdatering ger HEIF-exportalternativet för halvstora bilder

Pixlemator 3.7.1 now lets you export images in Apple

Pixelmator-teamet drivit idag en 3.7.1-uppdatering till sin fantastiska ErsÀttningsapp för Photoshop i Mac App Store, lÀgga till stöd för att exportera bilder i Apples nya HEIF format introducerat tillsammans med iOS 11 och macOS High Sierra förra Äret, plus nÄgra nya effekter och en massa korrigeringar.

Jag anvÀnder Pixelmator i mitt arbete dagligen och kunde inte vara nöjdare med appen.

Den nya versionen ger ocksÄ en liten men ÀndÄ viktig förÀndring: nu kan du Àntligen anvÀnda den populÀra Vignetteffekten för att konstnÀrligt blekna och mjuka upp kanterna pÄ en bild. Om du anvÀnder Pixelmators förlÀngning för att röra upp bilderna i Photos-appen med dess anpassade Retouch-verktyg kan du nu justera borstens mjukhet med hjÀlp av Flytta-[ and Shift-] tangentbordsgenvÀg.

Din Mac och HEIF

Med HEIF-stöd kan Mac-anvÀndare pÄ High Sierra och Àldre utgÄvor nu batchkonvertera sina JPG-filer med hjÀlp av Pixelmator-appen till det platsbesparande HEIF-formatet (.HEIC-tillÀgget).

JÀmfört med JPEG producerar HEIF bilder i halv storlek utan synlig kvalitetsförlust.

HANDLEDNING: Hur man konverterar HEIF-bilder till JPEG med Preview for Mac

Varken JPG eller HEIF Àr ett förlustfritt format sÄ komprimeringsartefakter Àr oundvikliga. Det Àr dÀrför det Àr vettigare att konvertera bilder frÄn ett förlustfritt format som PNG till ett förlustformat som JPG eller HEIF Àn att koda frÄn en förlustfri komprimering till en annan.

HANDLEDNING: Hur man exporterar HEIF-bilder till JPG i Photos for Mac

iOS 11 och macOS High Sierra introducerade grundlÀggande stöd för HEIF-format, men det var begrÀnsat till att öppna filer i Apples appar som Photos, Preview, QuickTime och Quick Look.

För att exportera i HEIF-format med dessa systemappar krÀvs macOS Mojave.

Pixlemator 3.7.1 Àndringslogg

HÀr Àr allt nytt, förbÀttrat och förbÀttrat i Pixelmator för Mac:

Denna uppdatering tillhandahÄlls befintliga anvÀndare av appen utan extra kostnad.

Priser och tillgÀnglighet

Pixelmator kostar 29,99 dollar i Mac App Store.

En kraftfullare maskininlÀrningsdriven Pixelmator Pro med ett omdesignat utseende med ett fönster och stöd för mörkt lÀge Àr ocksÄ tillgÀnglig pÄ Mac App Store i utbyte mot $ 59,99.

Pixlemator Pro uppdaterades ocksÄ nyligen.

HANDLEDNING: VÀlja mellan JPG / HEIF och H.264 / HEVC mediaformat pÄ iPhone

Den massiva uppdateringen gav samma HEIF-exportalternativ till Pixlemator Pro som presenterades i dagens uppdatering till den vanliga appen, plus mÄnga andra anvÀndbara förbÀttringar som Exportera till webben, maskininlÀrningsdrivna automatiska fÀrgjusteringar, Touch Bar-stöd och mycket mer.