‚ÄĚPlanet of the Apps‚ÄĚ -stj√§rnan Gary Vaynerchuk sl√•r p√• hur Apple marknadsf√∂rde serien

‚ÄĚPlanet of the Apps‚ÄĚ -stj√§rnan Gary Vaynerchuk sl√•r p√• hur Apple marknadsf√∂rde serien

Jag tyckte att ‚ÄĚPlanet of the Apps‚ÄĚ var en ganska intressant show eftersom den sl√§ppte allm√§nheten in p√• hur appar startas, finansieras och marknadsf√∂rs, men jag inser att jag √§r i minoritet. En av ‚ÄĚPlanet of the Apps‚ÄĚ -stj√§rnorna har tillskrivit showens misslyckande Apples d√•liga marknadsf√∂ring.

I “Planet of the Apps” utvecklar utvecklare id√©er till mentorerna Jessica Alba, Will.i.am, Gwyneth Paltrow och Gary Vaynerchuk i hopp om att tj√§na miljoner dollar i kapitalfinansiering.

Enligt ett nytt avsnitt p√• Vaynerchuks podcast, via BusinessInsider, “Apple gjorde allt fel” n√§r det g√§ller att sprida ordet om sin show om appar och deras tillverkare.

Jag var med p√• Apples show ‘Planet of the Apps’, Gwyneth Paltrow, Will.i.am, Jessica Alba och jag. Och Apple anv√§nde inte mig eller Vayner f√∂r att g√∂ra marknadsf√∂ringen och gjorde allt fel.

För alla mina bravader är jag en riktig tuff kille när det är i mitt hem, det här är mitt hem och varje gång jag gör innehåll är det mitt hem. Men när jag är hemma hos någon annan lärde jag mig att visa respekt.

Du skulle bli överraskad av hur jag hanterade mig själv i Apples marknadsföringsmöten.

Vaynerchuk fortsatte med att förklara att han tvingar sig att förbli mest mamma under marknadsföringsmöten på Apple eftersom det var deras projekt, inte hans. Apple misslyckades också med att utnyttja marknadsföringstalangen hos en Jimmy Iovine, den berömda skivproducenten blev företagare som var med och grundade Beats och sålde den till Apple för mer än 3 miljarder dollar, tillade han.

Mina kinder bl√∂dde kraftigt ur varje m√∂te, f√∂r att jag biter p√• dem f√∂ll tungan helt ur min mun. Du √§r ocks√• d√§r med Jimmy Iovine, Jimmys gillar: ‘Jag har det, vi har det, vi har det.’ Och jag visste att han inte var i skyttegraven.

Jag vet tydligt att Jimmy inte har n√•got dop. Men jag var som, ‘f *** det h√§r.’

Will är bäst på musik och Jess är en gangsterentreprenör och Gwyneth är som en skådespelerska hela tiden, det finns talang där ute, men i f * businessshowen var det min f * -domän, säger Vaynerchuk.

Och här är det segmentet (markera 26:00).

Vi skulle normalt avfärda detta som hör-säga.

Med detta sagt är Vaynerchuk inte bara någon slumpmässig kändis som kommenterar något de inte vet något om. 42 år gammal är denna vitryska-amerikanska mest känd för allmänheten som en färgstark internetpersonlighet, men det finns mer för honom än vad som syns.

Lite vet människor att Vaynerchuk också är en framgångsrik entreprenör, författare och talare, liksom en ängelinvesterare och en vinspecialist. Han är känd för sitt arbete inom digital marknadsföring och sociala medier, ledande New York-baserade företag VaynerMedia och VaynerX.

Skulle du hålla med hans bedömning att dålig marknadsföring ledde till att showen ångrades?

Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan.