Pluginception: AnvÀnda ett plugin för att skapa ett plugin i WordPress

Pluginception: AnvÀnda ett plugin för att skapa ett plugin i WordPress

DÄ och dÄ fÄr vi ett e-postmeddelande frÄn en av vÄra anvÀndare som förklarar hur de bröt sin WordPress-webbplats nÀr de försökte lÀgga till lite kod till deras functions.php-fil. Det var av den anledningen att vi skrev en handledning om hur du klistrar in kod korrekt i WordPress. Dessutom, om koden du klistrar in Àr nÄgot som du tÀnker vara temaoberoende skulle vi till och med föreslÄ att du anvÀnder ett platsspecifikt plugin.

En del av er som lÀser detta Àr dock nog inte sÀrskilt sÀkra pÄ din förmÄga att skapa ett webbplatsspecifikt plugin utan att bryta din WordPress-blogg. Om det Àr du har du kommit till rÀtt stÀlle. Nyligen kom @ otto42 ut med ett unikt plugin som heter Pluginception som faktiskt lÄter dig skapa dina egna plugins. Om nÄgon av er nÄgonsin har sett filmen med Leonardo DiCaprio kommer ni att kÀnna igen inspiration för plugin-namnet. I filmen gÄr Leonardo i huvudsak in i mÀnniskors drömmar och skapar fler drömmar inom dessa drömmar (förvirrande, eller hur?). Tja, pÄ ett liknande sÀtt lÄter detta plugin dig skapa plugins i ett plugin.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

För att komma igÄng med att koda ditt första plugin mÄste du ladda ner och installera Pluginception för WordPress,

NÀr du har installerat pluginet klickar du pÄ Plugins »Skapa ett nytt plugin. Detta leder dig till en skÀrm dÀr du kan mata in all din plugininformation. Den enda raden du fyller i Àr plugin-namnet Àven om den andra informationen ocksÄ skulle vara bra.

NÀr du har fyllt i all information och skapat ditt plugin kommer du till redigeringsskÀrmen dÀr du kan lÀgga till vilken kod du vill.

Pluginception för WordPress

Fördelen med att lÀgga till plugins pÄ detta sÀtt Àr att du inte behöver oroa dig för att bryta din WordPress-webbplats nÀr du av misstag förstör din kod. IstÀllet för att din webbplats inte laddas ordentligt, kommer pluginet helt enkelt inte att aktiveras och ge dig en varning i backend.

Ladda ner Pluginception för WordPress