Post Forking – En samarbetsstrategi för WordPress Content Curation

Post Forking - En samarbetsstrategi för WordPress Content Curation

Tidigare har vi pratat om hur du kan förbĂ€ttra ditt WordPress redaktionella arbetsflöde. NĂ„vĂ€l idag har Ben Balter, Daniel Bachhuber och Aaron Jorbin förmodligen revolutionerat sĂ€ttet för innehĂ„llshantering i WordPress genom att slĂ€ppa ett plugin som heter Post Forking. Detta plugin erbjuder ett mer samarbetsvilligt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för innehĂ„llshantering i WordPress genom att lĂ„ta anvĂ€ndarna “gaffla inlĂ€gg” (skapa en alternativ version av innehĂ„llet). Det hĂ€r Ă€r bokstavligen som att föra Github till journalistik.

Problem som detta plugin löser:

Samarbetsredigering – Som standard tillĂ„ter WordPress inte tvĂ„ anvĂ€ndare att arbeta samtidigt pĂ„ samma inlĂ€gg. Det visar alltid varningen: xyz-anvĂ€ndare redigerar inlĂ€gget. Om en anvĂ€ndare sparar inlĂ€gget kommer den andra anvĂ€ndarens arbete att raderas. Ännu viktigare, det finns tillstĂ„ndsproblem nĂ€r du hanterar en webbplats med flera författare. Till exempel kan en författare bara skriva eller redigera sina egna inlĂ€gg. I vissa fall tar administratörer till och med bort tillstĂ„ndet att Ă€ndra befintligt publiceringsinnehĂ„ll utan redaktionell granskning. I det hĂ€r fallet förlitar sig författare pĂ„ andra verktyg som Google Docs, e-post eller ett P2-tema.

Redigera publicerade inlĂ€gg – För nĂ€rvarande, om du vill göra Ă€ndringar i ett befintligt inlĂ€gg eller sidinnehĂ„ll mĂ„ste du göra det i ett sammantrĂ€de eller göra det i en extern redigerare. FrĂ€mst för att du inte vill att anvĂ€ndarna ska se dina halva hela meningar pĂ„ grund av automatiskt sparade utkast. Du kan inte heller förhandsgranska Ă€ndringen utan att faktiskt göra alla Ă€ndringar live.

Hur fungerar det?

För vÄr mÄlgrupp som inte Àr utvecklare Àr Forking en term som anvÀnds bland utvecklare nÀr man skriver kod. Det Àr nÀr en utvecklare tar arbetet med en annan utvecklare och förbÀttrar det. Om den ursprungliga utvecklaren gillar förbÀttringarna implementeras den i huvudprogramvaran för att förbÀttra den övergripande kvaliteten. Samma koncept tillÀmpas pÄ att skriva inlÀgg. Ofta pÄ de flesta webbplatser med flera författare tillÄter administratörer bara författare att skriva inlÀgget. De fÄr inte redigera publicerade inlÀgg eftersom det mÄste gÄ igenom en redaktionell granskning.

Detta plugin tillĂ„ter författare eller till och med registrerade anvĂ€ndare utan möjlighet att redigera befintliga inlĂ€gg för att skapa en alternativ version av inlĂ€gget “fork”. De kan göra alla Ă€ndringar som de anser nödvĂ€ndiga. NĂ€r du Ă€r klar kan de skicka in den för att slĂ„s samman med det ursprungliga innehĂ„llet. InlĂ€gget gĂ„r i WordPress i vĂ€ntan pĂ„ arbetsflöde för granskning. Redaktören eller administratörerna fĂ„r den modifierade versionen av inlĂ€gget. De kan jĂ€mföra den nya versionen med den gamla versionen för att se Ă€ndringarna. Om det inte finns nĂ„gra konflikter kan de acceptera Ă€ndringarna.

I ett nötskal utökar det WordPress befintliga revisionssystem. TillÄter möjligheten att klona befintliga inlÀgg, redigera och publicera dem pÄ nytt. Det schemalÀgger Àndringar av inlÀgg, inklusive taxonomier och metadata. Det tillÄter ocksÄ förhandsgranskning av Àndringar.

Potentiella anvÀndningsfall

Smart redigering – NĂ€r du uppdaterar publicerade inlĂ€gg eller sidor Ă€r detta det klart smartaste sĂ€ttet att göra det. Det lĂ„ter dig arbeta pĂ„ den uppdaterade sidan utan att Ă€ndra den befintliga sidan. NĂ€r du Ă€r klar kan du slĂ„ samman den uppdaterade versionen till den befintliga sidan.

Collaborative Post Writing – IstĂ€llet för att anvĂ€nda tredjepartsverktyg för att samarbeta kan nu författare arbeta tillsammans pĂ„ en enda uppgift. För pĂ„ en recensionssida kan en författare arbeta med proffssektionen och den andra kan arbeta med nackdelar. Senare kan redaktören slĂ„ samman de tvĂ„ delarna i ett argument.

Prova sjÀlv Post Forking-plugin.

Ytterligare lÀsning

Bakgrund till hur detta plugin tillkom

Vad tycker du om detta plugin? Kan du se att detta Àr en spelvÀxlare?