Privat socialt nätverk Path stängs av, så här laddar du ner din data

Private social network Path is shutting down

Path, en tjänst för social delning och meddelande av foton och meddelanden, meddelade nyligen att den skulle stängas av. Här är deras specifika avstängningsschema och hur du laddar ner dina data.

Avstängningsschema

Baserat i San Francisco grundades Path av Shawn Fanning och tidigare Facebook-chef Dave Morin. Den 17 september 2018 tillkännagav de att kommande tjänster upphörde.

Från och med den 1 oktober kan kunder inte längre ladda ner eller uppdatera sin mobila Path-app i App Store. Den 18 oktober kommer användarna inte längre att kunna komma åt tjänsten. Paths kundtjänst stängs den 15 november.

Hur man laddar ner bandata

För att hämta en kopia av dina data, inklusive dina inlägg, bilder, text och videor, se till att logga in med ditt Path-konto på path.com/settings/backups före den 18 oktober, ange sedan en e-postadress som du vill få dina säkerhetskopierade filer och annan kontodata till.

Privat socialt nätverk Path - ladda ner dina data

Alternativt kan du komma √•t inst√§llningar i den senaste versionen av Path-appen p√• din iOS-enhet, trycka p√• den stora gr√∂na knappen och ange din e-postadress som du vill f√• s√§kerhetskopieringsfilerna. √Öterigen kommer du inte att kunna ladda ner dina data efter den 18 oktober 2018. “Vi kanske inte beh√•ller kopior av n√•gon av dina uppgifter fr√•n och med det datumet”, erk√§nde Path.

Ett meddelande från grundarna

Grundarna skrev:

Det är med djup beklagande att vi meddelar att vi slutar tillhandahålla vår älskade tjänst, Path.

Vi startade Path 2010 som ett litet team av passionerade och erfarna designers och ingenjörer. Under åren har vi försökt lägga upp vårt uppdrag: genom teknik och design strävar vi efter att vara en källa till lycka, mening och anslutning till våra användare.

Under vår resa har vi skrattat och grått med dig och lärt oss värdefulla lärdomar. Och det är nu oundvikligt att avveckla tjänsten för att prioritera vårt arbete för att hjälpa dig med bättre produkter och tjänster. Det har varit en lång resa och vi tackar uppriktigt var och en av er för era år av kärlek och stöd för Path.

Path debuterade i november 2010 som ett privat socialt nätverk som låter dig lägga till upp till totalt 500 kontakter, samt dela ditt innehåll privat med dem. Nya sociala nätverk som Twitter och Instagram, i kombination med Facebooks ständiga översvämning av nya funktioner, har tyvärr gjort Path mindre och mindre attraktiv och relevant för användarna över tiden.

Och det, kanske vänner, är synd.

Världen behöver ett privat socialt nätverk som Path. Dessutom väcker Paths bortgång den viktiga frågan: är människor verkligen villiga att betala för ett socialt nätverk som inte komprometterar deras integritet som Facebook (Path erbjöd Premium-prenumerationer).

Behövs hjälp? Fråga iDB!

Gillar du den här instruktionen?

Om så är fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lämna en kommentar nedan.

Fastnade? √Ąr du inte s√§ker p√• hur du g√∂r vissa saker p√• din Apple-enhet? L√•t oss veta via [email¬†protected] och en framtida handledning kan ge en l√∂sning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].