Projekt- eller uppgiftshantering i WordPress med CollabPress

Projekt- eller uppgiftshantering i WordPress med CollabPress

Kör du en blogg med flera författare? Är du en student som vill arbeta med ett gruppprojekt och behöver ett verktyg för uppgiftshantering? Brad Williams (@williamsba) frĂ„n WebDevStudios har slĂ€ppt ett nytt plugin som heter CollabPress som förvandlar en standard WordPress-installation till ett komplett programhanteringsprogram med ett enda klick! CollabPress Ă€r ett allt i ett projekt- och uppgiftshanteringsplugin för WordPress som enkelt lĂ„ter dig skapa obegrĂ€nsade projekt, uppgiftslistor och uppgifter med alla funktioner du förvĂ€ntar dig. I den hĂ€r artikeln ger vi dig en snabb översikt över CollabPress och hur du kan börja anvĂ€nda den.

Funktioner i CollabbPress

ObegrÀnsade projekt, uppgiftslistor, uppgifter och kommentarer Redigera / ta bort enkelt projekt, uppgiftslistor, uppgifter och kommentarer E-postmeddelanden för nya uppgifter och kommentarer Uppgiftsförfall med kalendervy AnvÀnder inbyggda WordPress-anvÀndarkonton Aktivitetslogg spÄrar all aktivitet kompatibel 100% GPL och gratis!

Först mĂ„ste du installera och aktivera CollabPress Plugin. NĂ€r du har gjort det kommer du att se ett nytt alternativ i sidanavigationen som sĂ€ger ”CollabPress”. Den hĂ€r menyn har tvĂ„ alternativ, ett för “InstĂ€llningar” och ett annat för att skapa och hantera uppgifter.

PÄ instÀllningssidan kan du vÀlja vilken minsta anvÀndarroll du vill ge Ätkomst för att delta i ditt samarbete. Detta Àr ett utmÀrkt alternativ att ha i ett sÄdant plugin. Det lÄter dig ocksÄ stÀlla in e-postmeddelanden för anvÀndare, sÄ att de vet om de har tilldelats en uppgift.

PÄ CollabPress Dashboard ser du en sida som innehÄller mycket information som Senaste aktivitet, ett alternativ att lÀgga till ett nytt projekt, lista över alla projekt, lista över alla anvÀndare, lista över alla aktivitetslistor, uppgifter och en kalendervy .

NÀr du vÀl har skapat ett projekt och skapat en uppgiftslista kan du besöka projektsidan och sjÀlv se översikten över uppgiftslistan för att se vad som har gjorts av vem. Vem slackar och behöver komma igÄng. Detta Àr ett utmÀrkt verktyg eftersom det visar vilken anvÀndare som slutförde det tillsammans med förfallodatum ocksÄ.

CollabPress Task List Översikt

LÄt oss sÀga att nÄgon behöver hjÀlp, eller om du har en kommentar om en uppgift som tilldelats nÄgon annan, det finns ett sÀtt att ha intern kommunikation. Detta Àr en mÄste-funktion för varje samarbetsprogramvara, och Brad och hans team gjorde ett bra jobb med att lÀgga till den.

CollabPress uppgiftskommunikation

Om du arbetar med ett projekt som har en deadline och mÄnga mÀnniskor, sÄ finns det denna vÀldigt coola kalendervy för dig att se vad som förfaller pÄ vilket datum och vem som ansvarar för det.

CollabPress kalender

Nu Àr detta plugin vÀldigt nytt och har fortfarande mycket att komma. Utvecklingsgruppen har skapat en fÀrdplan för de nya funktionerna som kommer in. NÄgra av de anmÀrkningsvÀrda funktionerna som kommer i framtida utgÄvor Àr: Front-end [shortcode] Stöd; förmÄga att ladda upp filer till ett projekt, uppgiftslista eller uppgift; InstÀllningar för uppgiftsprioritet; BuddyPress-integration; Gruppuppgiftslista.

Om du har en funktion som du vill se, har de skapat ett forum för support och funktionsförfrÄgningar. Vi rekommenderar att du gÄr till CollabPress Forum och begÀr funktionerna dÀr.

Förhandsgranska sneak Peak

Brad twittrade nyligen en förhandsgranskning för stödet för kortkodsfronten. SÄ hÀr kommer det att se ut nÀr det Àr inbÀddat i inlÀgget:

CollabPress Front End Shortcode

Det hÀr Àr ett vÀldigt spÀnnande plugin i utvecklingen, och vi kan förvÀnta oss att det blir bra eftersom Brad Williams stÄr bakom det. Om du inte kommer ihÄg honom Àr han författaren till en professionell WordPress-bok som vi granskade.

Vad vÀntar du pÄ? Ladda ner plugin-programmet och prova om det Àr nÄgot för dig.

Ladda ner CollabPress nu