Pusselspel Monument Valley förvandlas till en live actionfilm

Hero image for Monument Valley the movie

Det var en frÄga om, inte nÀr: Monument Valley, den oerhört populÀra mobilspelsserien frÄn Ustwo Games, förvandlas till en live-action-film.

Deadline rapporterad igÄr att Patrick Osborne kommer att regissera den första filmen baserad pÄ Ustwo Games internationella mobilspelfenomen. Paramount Pictures och Weed Road Pictures har vunnit rÀttigheterna att konvertera de prisbelönta spelen till Hollywood-flicks.

”Filmen kommer att skicka samtida live-action-karaktĂ€rer till spelets extraordinĂ€ra, sinnesböjande vĂ€rld”, sĂ€ger rapporten. Sa Dan Gray, chef för Ustwo Games, berĂ€ttade för publikationen:

Det har gÄtt fyra Är sedan vi lanserade den första Monument Valley och har vÀntat pÄ det perfekta tillfÀllet att ta vÄr vÀrld av skönhet och omöjlighet till bio. Vi Àr oerhört glada över att vi har hittat de perfekta kreativa partnerna i Paramount, Weed Road och Patrick Osborne för att mÀta detta koncept framÄt till ett annat medium.

Spelet har över 160 miljoner nedladdningar över hela vÀrlden och utmÀrkelser inkluderar Apple Design Award 2014, Apple iPad Game of the Year och tvÄ BAFTA för bÀsta brittiska spel och bÀsta mobil- och handhÄllna spel.

Osborne sa:

Monument Valley Àr en enastÄende upplevelse, pÄ en gÄng liten i sitt meditativa, enkla spel, sÄvÀl som enormt i sin kÀnsla av historia. Jag Àr privilegierad att fÄ överlÀmna ledningarna till Idas mystiska kungarike, att spela i hennes vÀrld av omöjlig arkitektur dÀr allt ser annorlunda. Jag Àr glad över att fÄ den hÀr unika vÀrlden till teatrarna med de begÄvade berÀttarna frÄn Paramount och Weed Road.

Det Àr oklart frÄn rapporten nÀr Monument Valley-filmen kan slÀppas.

”Rykten Ă€r korrekta,” Ustwo twittrade i dag. ”Det kommer att finnas en Monument Valley-film i samarbete med Paramount Pictures och Patrick Osborne. Vi kunde inte vara mer glada. ”

Monument Valley skÀrmdumpar

I det ursprungliga Monument Valley-spelet och dess uppföljare har spelaren i uppdrag att manipulera omöjlig arkitektur i ett surrealistiskt landskap. Ditt mÄl Àr att vÀgleda en tyst prinsessa som heter Ida genom en underbar imaginÀr vÀrld fylld av mystiska monument, dolda stigar och optiska illusioner. Gameplay Àger rum i en Escher-vÀrld fylld av optiska illusioner dÀr etablerade lagar i rum och tid inte gÀller.

SkÀrmdump av Monument Valley

Monument Valley-spelen för iOS och Android har sammanlagt samlat 160 miljoner nedladdningar över hela vÀrlden sedan lanseringen för fyra Är sedan.

Det brukade vara sĂ„ att filmer baserade pĂ„ spel skulle floppa spektakulĂ€rt pĂ„ kassan (vi tittar pĂ„ dig, Mortal Kombat, Prince of Persia, Assassin’s Creed och andra), men nĂ„gra senaste exempel har kastat en skiftnyckel i det tĂ€nkandet (hej , Arga fĂ„glar!)

Med detta sagt Àr jag nyfiken pÄ hur Monument Valley blir en film.

Ser du fram emot att se den hÀr filmen?

LÀgg upp dina tankar i kommentarfÀltet nedan.