RÀtt sÀtt att ta bort WordPress-versionsnummer

RÀtt sÀtt att ta bort WordPress-versionsnummer

Som standard lÀmnar WordPress sina fotspÄr pÄ din webbplats för att spÄra. Det Àr sÄ vi vet att WordPress Àr vÀrldens största bloggplattform. Men ibland kan detta fotavtryck vara en sÀkerhetslÀcka pÄ din webbplats om du inte kör den mest uppdaterade versionen av WordPress. Eftersom du ger hackaren den anvÀndbara informationen genom att berÀtta för dem vilken version du kör.

Om du kör den senaste versionen av WordPress, som vi rekommenderar att du gör, behöver du inte oroa dig för den hÀr guiden alls. Men om du av nÄgon anledning inte Àr det, Àr det i ditt bÀsta att följa denna handledning.

Det finns mÄnga sÀtt att bli av med WordPress-versionen frÄn rubriken. Men det finns bara ett korrekt sÀtt att göra detta.

Vissa webbplatser rekommenderar att du öppnar filen och blir av med den hÀr koden:


<meta name="generator" content="WordPress <?php bloginfo('version'); ?>" />

Eller andra kommer att rekommendera att du öppnar din och lÀgger till följande funktion:


remove_action('wp_head', 'wp_generator');

Men bÄda dessa sÀtt erbjuder dig en ofullstÀndig lösning. Dessa sÀtt tar helt enkelt bort WordPress-versionsnumret frÄn ditt huvudomrÄde. SÄ om nÄgon ser din webbplatskÀlla kommer de inte att kunna se versionen.

Men en smart hackare som kÀnner till WordPress kommer helt enkelt att gÄ till dina RSS-flöden, och de hittar ditt versionsnummer dÀr eftersom ingen av ovanstÄende koder tar bort det numret.

För att du helt ska kunna ta bort ditt WordPress-versionsnummer frÄn bÄde huvudfilen och RSS-feeds mÄste du lÀgga till följande funktion i din fil:


function wpbeginner_remove_version() {
return '';
}
add_filter('the_generator', 'wpbeginner_remove_version');

Genom att lÀgga till den hÀr versionen tar du bort WordPress-versionsnumret frÄn alla olika omrÄden pÄ din webbplats. Ovan Àr rÀtt sÀtt att ta bort WordPress-versionsnummer.

Obs! Vi rekommenderar fortfarande att du uppdaterar till den senaste versionen av WordPress eftersom det Àr det enda garanterade sÀttet att hÄlla din blogg skyddad.