Recension: POW, en charmig universell laddkabel som följer dig överallt

Recension: POW, en charmig universell laddkabel som följer dig överallt

Jag tÄl inte synen pÄ snodda laddningskablar som sitter i min lÄda. Att behöva bÀra dem som en del av min mobila enhets verktygslÄda varje gÄng jag lÀmnar hemmet Àr minst sagt irriterande. Som om donglarna inte rÀckte, förvÀntas vi nu bÀra fler kablar Àn nÄgonsin bara för att leverantörer inte kan sÀtta sig pÄ en allmÀnt accepterad laddningsstandard.

Det mÄste finnas nÄgot som kan göras Ät det, eller hur?

Problemet med laddning

iOS-enheter anvĂ€nder det proprietĂ€ra Lightning-grĂ€nssnittet för laddning och synkronisering, Mac-datorer har olika typer av USB-grĂ€nssnitt – frĂ„n den Ă€ldre, större USB 3.0 till den moderna USB-C och Thunderbolt 3 – medan Android-enheter och mĂ„nga tillbehör frĂ„n tredje part anvĂ€nder microUSB.

Skulle det inte vara bra om en kabel kunde styra dem alla?

Det Àr tanken bakom POW, en universell nyckelringskabel av italiensk dator- och elektronikingenjör Francesco Crema. Efter att ha insett att USB-enheter finns överallt omkring oss undrade han varför vÄra smartphones alltid har slut pÄ batteri innan han kom fram till att mÀnniskor bara inte har rÀtt kabel pÄ dem nÀr det Àr dags att ladda pÄ sprÄng.

Innan vi dyker djupare in i det, kolla in reklamfilmen som finns nedan.

Resultatet av hans arbete Àr POW, en laddningskabel med charmig personlighet och fantastiska funktioner.

SĂ€g hej till POW

POW har en USB Type-A i ena Ànden och en kombinerad microUSB / Lightning i den andra (mer om det lite senare). Den Àr sÄ bÀrbar att du glömmer att den ligger i din vÀska eller vÀska. Kanske tÀnker du till och med att POW kanske inte Àr nÄgot för dig eftersom det Àr sÄ litet och lÀtt förlorat, har jag rÀtt?

Oroa dig inte för nÄgot av det: POW följer dig vart du Àn gÄr sÄ lÀnge du kommer ihÄg att knÀppa den pÄ en nyckelring. Tack vare sin supersmarta design sÀkerstÀller magneterna i kontakterna att pluggarna snÀpps ihop nÀr de inte anvÀnds.

POW fungerar med bÄde microUSB- och Lightning-pluggar, som tÀcker de allra flesta Android-smartphones och surfplattor och alla iPhone-, iPad- och iPod touch-enheter sedan 2012.

Det Àr sÀrskilt fantastiskt att POW har utformats för att stödja upp till 2.4A, vilket innebÀr att du kan anvÀnda den hÀr kabeln för att fylla pÄ batteriet i din enhet till den högsta möjliga hastigheten med en 2,4A-laddare.

En speciell universalkontakt kombinerar microUSB pÄ ena sidan och Lightning pÄ andra sidan av samma kontakt. Lösningen lÄter dig ansluta ena Ànden av POW-kabeln till ett bÀrbart batteri och den andra till en iPhone.

Och om du vill ladda en Android-enhet istÀllet, vrid bara kontakten.

Ja, vÀnd bara pÄ den och anslut den till din iPhones Lightning-port.

SÄ, hur fungerar detta i verkligheten? Tja, jag har inga problem alls med att anvÀnda microUSB-kontakterna pÄ insidan och Lightning-kontakterna pÄ utsidan av kontakten: POW har laddat flera Android-telefoner och surfplattor som tillhör mina vÀnner, liksom en mÀngd iOS-enheter, frÄn min rostiga gamla iPod touch till mina iPhones och iPads, utan nÄgra hicka.

Jag pressade Francesco pĂ„ kvaliteten pĂ„ universalkontakten. “Vi har testat och testat dussintals universalproppar under mĂ„naderna före lanseringen, men alla hade stabilitetsproblem eller slutade fungera efter en kort tid”, sa han.

“Elektroniskt gĂ„r det inte att skilja vĂ„r universalplugg frĂ„n en officiell MFI-kontakt (Made for iOS)”, sa han. POW Ă€r inte MFi-certifierat, för dem som frĂ„gar.

Hittills sÄ bra, men hur Àr det med nÄgra hÄrda siffror?

Med nĂ€stan sex mĂ„naders försĂ€ljning efter den officiella lanseringen i början av Ă„ret, “fann vi att mindre Ă€n 0,5 procent av alla kablar som vi sĂ„lde var defekta, vilket Ă€r ganska imponerande eftersom industristandarden Ă€r cirka 1-2 procent,” SĂ€ger Francesco mig.

Om din blev trasig skickar de en gratis ersÀttare.

Fördelar och nackdelar

HÀr Àr vad jag gillade och ogillade med POW:

Fördelar

Nackdelar

Den största smÀrtpunkten för mig Àr bristen pÄ USB-C.

POW har standard USB Type-A-grÀnssnitt i ena Ànden, men det skulle ha varit mycket mer anvÀndbart om det dödade den skrymmande kontakten för den ultratunna USB-C.

Detta gÄr inte förlorat pÄ Francesco och hans team, de funderar pÄ att slÀppa en USB Type-C-version av POW som skulle vara kompatibel med de senaste Android-enheterna som Samsungs Galaxy S9 eller Huawei P20.

Priser och tillgÀnglighet

Efter att ha börjat som en Indiegogo-kampanj sÀljer POW för nÀrvarande i italienska butiker och via den lokala webbplatsen pÄ powcable.com. Förra mÄnaden inledde de ytterligare en kampanj pÄ Indiegog för att fÄ krigsfÄngar till vÀrlden. Den slutliga produkten har masstillverkats och började levereras till tidiga supportrar nyligen.

För att fÄ din POW-kabel till ett speciellt tidigt pris, bidra via deras Indiegogo-sida.

En enda krigsfÄngare kostar regelbundet $ 15. IngÄngsbudet pÄ $ 19 ger dig dock tvÄ POWs, 30 procent rabatt frÄn det vanliga priset pÄ $ 30 per pop. Efter stödet kan du vÀlja fÀrg för var och en av dina kablar.

Om du bestÀller en POW, vÀnligen ge upp till sju arbetsdagar för leverans var som helst inom Europa, eller ungefÀr tvÄ veckor för internationella bestÀllningar. BÀst av allt, de planerar att ta POW-kabeln till butiker i hela Nordamerika i slutet av Äret.

Dina tvÄ cent

Vad Àr din lösning för laddningshelvetet? AnvÀnder du specialkablar som stöder flera laddningsgrÀnssnitt? Om sÄ Àr fallet, vilka skulle du rekommendera vÄra lÀsare?

Eller bÀr du bara en massa laddningskablar?

LĂ„t oss veta i kommentarerna.