Refreshed Fire TV kostar $ 10 mer, men ger 4K & amp; Dolby Atmos-stöd, 3 HDR-format

 Refreshed Fire TV kostar $ 10 mer, men ger 4K & amp;  Dolby Atmos-stöd, 3 HDR-format

OnlinehandelsjÀtten Amazon pÄ onsdag tog slÄr av den uppdaterade Fire TV HDMI-dongeln, som nu stöder 4K-videoutgÄng, Dolby Atmos-surroundljud och tre huvudformat för video med högt dynamiskt omfÄng: HDR10, HDR + och Dolby Vision.

Snabbare, ny fjÀrrkontroll och mer

Det Àr 80+ snabbare Àn den föregÄende generationen tack vare ett nytt 1,7 GHz fyrkÀrnigt chip.

Nu kostar $ 10 mer Àn sin föregÄngare, tillbehöret pÄ $ 50 kommer med en översyn av fjÀrrkontrollen som nu Àntligen har sina egna knappar för makt, tystnad och volymkontroll. PÄ samma sÀtt som Apples egen Siri Remote som följde med din Apple TV har den nya Alexa Voice-fjÀrrkontrollen Bluetooth och multiriktad infraröd teknik sÄ att du kan styra din TV, vÀxla ingÄngar, stÀlla in en kanal pÄ en kabelbox och styra annan AV-utrustning, allt med en enda fjÀrrkontroll.

Naturligtvis kan du anvĂ€nda din röst för att snabbt hitta det innehĂ„ll du vill ha (t.ex. “Hitta 4K-filmer”). Du kan Ă€ven ansluta din Fire TV Stick 4K trĂ„dlöst till en av Amazons Echo-högtalare och anvĂ€nda deras fjĂ€rrfĂ€ltmikrofoner för att styra innehĂ„ll som spelas genom pinnen pĂ„ din TV.

FörbÀttrad streamingprestanda

Du kommer ocksÄ att mÀrka förbÀttrad streamingprestanda över hela linjen.

“Teamet uppfann en helt ny antennteknik och kombinerade den med ett kraftfullt 802.11ac Wi-Fi-chip som optimerar för bĂ€sta möjliga 4K UHD-strömmande upplevelse, Ă€ven i trĂ„nga nĂ€tverksmiljöer,” sa Amazon.

Dessa nya funktioner förenar tillbehöret med Apple TV 4K som ocksÄ stöder ovannÀmnda surroundljud och HDR-standarder. Fire TV Cube, som lanserades tidigare i Är med stöd för HDR10 och HDR10-format, uppdaterades inte idag.

Om Dolby Atmos & HDR-standarder

Till skillnad frÄn andra surroundljudformat som hanterar ljud per kanal, behandlar Dolby Atmos ljud som virtuella objekt som kan placeras var som helst i en virtuell tredimensionell miljö för att simulera saker som kulor som ricocheting frÄn vÀggen, ett plan som flyger över huvudet etc.

Med Dolby Vision tar din Hi-Fi-mottagare emot dessa ljudobjekt tillsammans med information om deras placering i ett virtuellt rum och rörelse. Mottagaren gör sedan alla tunga lyft och ljudÄtergivning, beroende pÄ din högtalarinstÀllning.

NÀr det gÀller HDR-video Àr Dolby Vision utan tvekan det bÀsta formatet, följt noga av HDR +. BÄda formaten levererar dynamisk metadatainformation som gör det möjligt för regissören att styra utseendet och kÀnslan av sina scener per ram, vilket ger bÀttre detaljer i höjdpunkter och skuggor pÄ kompatibla TV-apparater.

Priser och tillgÀnglighet

Fire TV Stick 4K, som det heter, kostar $ 50 per pop. Tillbehöret börjar sÀndas i USA och Kanada den 31 oktober och i Storbritannien, Tyskland och Indien den 14 november. Japan kommer att fÄ sin Fire TV 4K-pinne i slutet av Äret. Den nya Alexa Voice Remote kan förbestÀllas separat för $ 30 före den planerade lanseringen den 31 oktober.

Som jÀmförelse Àr Apple TV 4K $ 179 / $ 199 för 32 GB / 64 GB-versionen. Under tiden diskuterades Rokos premiÀr med 4K-stöd till bara $ 40 i USA.