Så här aktiverar du aviseringar om låg puls på Apple Watch

Apple Watch heart rate sensor on Series 4 model

Din Apple Watch hjälper dig att ta hand om ditt hjärta. Den bärbara kan pinga dig när din hjärtfrekvens har överskridit eller fallit under ett angivet tröskelvärde. En tidigare handledning förklarade hur aktivering av varningar för när din hjärtrytm överstiger en vald tröskel per minut (BPM) kan potentiellt rädda liv. I den här steg-för-steg-självstudien kommer du att lära dig hur du växlar på meddelanden om låg hjärtfrekvens som kan hjälpa till att skydda ditt kardiovaskulära systems hälsa.

Varningar om låga hjärtfrekvenser uppträdde först i watchOS 5-programvaran som släpptes den 17 september 2018. Innan du kan dra nytta av den här spännande möjligheten, se till att din Apple-bärbara enhet kör åtminstone watchOS 5-programvaran eller nyare genom att gå till Min klocka → Allmänt → Programuppdatering i den medföljande Watch-appen på din ihopparade iPhone.

Funktionen kräver alla Apple Watch Series 1-modeller eller senare.

Om låg hjärtfrekvens

Din hjärtfrekvens ska inte vara på högsidan om du inte har flyttat alls på några minuter. På samma sätt bör din hjärtrytm förbli under ett visst BPM-värde medan du verkar ha varit inaktiv under en period av 10 minuter. Om det upprepas ofta kan för låg eller för hög BPM peka på allvarliga hälsokomplikationer.

Apple Watch-pulsapp på serie 4-modellen

L√•g hj√§rtfrekvens n√§r du vilar, och s√§rskilt direkt efter att du vaknat, √§r i allm√§nhet ett bra tecken eftersom det betyder att du inte √§r tr√∂tt och att ditt hj√§rta √§r i gott skick. Hj√§rtrytmen som verkar vara f√∂r l√•g kan indikera att ditt hj√§rta inte pumpar tillr√§ckligt med blod till systemet. Och det, pojkar och flickor, kan vara ett tecken p√• n√•got … allvarligt.

Och nu kan din Apple Watch Series 2 eller nyare upptäcka det.

Aktiverar varningar om låg puls på Apple Watch

Av som standard måste dessa varningar om låg puls aktiveras manuellt via din iPhone.

1) √Ėppna din f√∂ljeslagare p√• din ihopparade iPhone med iOS 12 eller senare Kolla p√• app.

2) Tryck på Min klocka flik.

3) Välja Hjärta från listan.

4) Träffa Låg hjärtfrekvensoch välj sedan önskad BPM-tröskel.

Apple Watch-inställning för pulsmeddelande för låg frekvens

Du kan välja mellan följande förinställningar:

För de flesta är standardtröskeln cirka 40 BPM.

Nu kommer klockan att intermittent analysera dina hjärtrytmer i bakgrunden och skicka ett handledsmeddelande om hjärtfrekvensen faller under den valda tröskeln.

Apple Watch pulsmeddelande för lågfrekvent rytm

Det gör det bara när du verkar ha varit inaktiv i minst 10 minuter. Klockan kommer att erbjuda att aktivera dessa livräddande hjärtfrekvensmeddelanden när du öppnar hjärtfrekvensappen först.

HANDLEDNING: Så här aktiverar du livräddningsmeddelanden med hög puls på Apple Watch

När det gäller förhöjda hjärtfrekvensmeddelanden (hög hjärtfrekvens) bör de flesta utan hjärtsjukdom välja ett tröskelvärde mellan 100 BPM och 120 BPM, beroende på ålder, kondition, oavsett om de röker eller inte, och så vidare.

Tänk på att Apple Watch är tänkt att vara ett hälsotillbehör, inte en riktig medicinsk utrustning.

Mäta din BPM

Du kan kontrollera din hjärtfrekvens när som helst med den inbyggda hjärtfrekvensappen eller en av de många specialiserade tredjepartsapparna som är dedikerade till hjärtövervakning, som HeartWatch, Heart Monitor och Heart Analyzer. Jag använder också Apples hjärtfrekvenskomplikation för att starta en session direkt från mitt urtavla. Plus, Heart Rate-appen är en permanent fixtur i min Dock.

Med Apple Watch optisk pulssensor i serie 4 kan du ta en EKG-avläsning av ditt hjärtas aktivitet

Om du äger en serie 4-klocka som har en ny elektrisk pulssensor som kan ta ett elektrokardiogram när du är på språng kan du till och med få en hjärtrytmklassificering: om ditt hjärta slår i ett normalt mönster, om det finns tecken på förmaksfibrillering , ett hjärtsjukdom som kan leda till stora hälsokomplikationer och mer.

Apple Watch Series 4 och Heart Rate-appen plus Health-appen på iPhone XS

Som en snabb påminnelse använder din Apple Watch en optisk pulssensor inbyggd i ryggkristallen. Den var utformad för att mäta din hjärtfrekvens kontinuerligt under träningen, plus i tre minuter efter träningen, och bestämma din träningens återhämtningsfrekvens. Det tar bakgrundsavläsningar hela dagen när du är stilla och regelbundet när du går.

Den optiska sensorn st√∂der ett intervall p√• 30‚Äď210 BPM. Du kan styra vilka tredjepartsappar som har tillg√•ng till din h√§lsodata fr√•n Health-appen under K√§llor flik.

Behövs hjälp? Fråga iDB!

Gillar du den här instruktionen?

Om så är fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lämna en kommentar nedan.

Fastnade? √Ąr du inte s√§ker p√• hur du g√∂r vissa saker p√• din Apple-enhet? L√•t oss veta via [email¬†protected] och en framtida handledning kan ge en l√∂sning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].