SÄ hÀr aktiverar du inbÀddning i WordPress-textwidgets

SÄ hÀr aktiverar du inbÀddning i WordPress-textwidgets

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss hur man aktiverar oEmbed i WordPress-widgetar. oEmbed Àr ett protokoll som gör att din blogg kan be en oEmbed-aktiverad webbplats att tillhandahÄlla HTML som behövs för att bÀdda in dynamiskt innehÄll. Med enkla ord kan du bara klistra in en YouTube-video-URL i ett blogginlÀgg och lÄta WordPress bÀdda in det automatiskt. Du kan justera den maximala bredden pÄ den manuella, eller Àndra oBÀdda in innehÄllets bredd och höjd dynamiskt. Du kan dock inte bÀdda in innehÄll i en textwidget med oEmbed. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du aktiverar oEmbed i WordPress-textwidgets.

Allt du behöver göra Àr att lÀgga till följande kod i ditt temas funktioner.php-fil eller ett webbplatsspecifikt plugin:


add_filter( 'widget_text', array( $wp_embed, 'run_shortcode' ), 8 );
add_filter( 'widget_text', array( $wp_embed, 'autoembed'), 8 );

NÀr du vÀl har gjort det Àr du klar. Du har aktiverat oEmbed för textwidgets. Du kan gÄ över till Utseende »Widgets för att testa det. LÀgg bara till en Youtube-webbadress i din textwidget och se magin.

För de av er som vill veta vad den hÀr koden gör lÀgger den helt enkelt till en filterwidget_text sÄ att textwidgets kan köra kortkod för inbÀddat och automatiskt inbÀddat innehÄll.

För dem som inte gillar att hantera kod kan du helt enkelt aktivera plugin-programmet Text Widget oEmbed. Det gör bokstavligen samma sak. Plugin har bara tvÄ rader kod som vi delade ovan.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att aktivera oEmbed in text widgets. Om du har nÄgra frÄgor eller kommentarer, vÀnligen meddela oss genom att lÀmna en kommentar nedan.