SÄ hÀr aktiverar du tysta meddelanden pÄ iPhone och kopplar av dagen

Deliver Quietly

Det Àr inte alltid perfekt att fÄ iPhone-aviseringar. Lyckligtvis gör Apple det lÀttare att hantera dessa meddelanden i farten. PÄ sÄ sÀtt kan du minska avbrott under hela dagen med hjÀlp av ett verktyg som heter Deliver Quietly.

Ta kontroll över dina meddelanden

Med funktionen leverera tyst i iOS finns det ett tredje val för hantering av aviseringar. Innan du var tvungen att bestÀmma om du skulle slÄ pÄ eller av dem. Nu kan du tillÄta att aviseringar visas i meddelandecentret, men inte nÄgon annanstans som pÄ enhetens lÄsskÀrm. Verktyget tar ocksÄ bort meddelanden frÄn att visas i banners och spela ljud.

Intressant, leverera tyst Àr inte en funktion som du hittar i appen InstÀllningar. IstÀllet ligger den antingen pÄ din lÄsskÀrm eller via Notification Center.

Leverera tyst

1) För att komma igÄng mÄste du först hitta en aktiv avisering. Du kan leta efter en pÄ lÄsskÀrmen eller genom att öppna Meddelandecenter senast glider ner med fingret frÄn toppen av din enhet.

Meddelanden tyst

2) NÀr du hittar ett meddelande, svep frÄn höger till vÀnster pÄ meddelandet och vÀlj sedan Klara av.

3) Knacka Leverera lugnt.

4) Upprepa steg 1 till 3 för andra meddelanden.

I exemplet ovan levereras alla meddelanden frÄn Microsoft News-appen tyst.

StÀng av notifikationer

Du kan ocksÄ stÀnga av meddelanden frÄn lÄsskÀrmen eller meddelandecentret genom att upprepa steg 2 ovan och sedan

1) Knacka StÀng av 


2) VÀlj StÀng av alla aviseringar.

Meddelanden stÀngs av

2) Upprepa för att stÀnga av andra aviseringar.

I exemplet ovan har aviseringar för IFTTT-appen stÀngts av.

StÀng av tyst leverans

För att vÀnda tyst leverans mÄste du:

1) VÀlj Klara av under anmÀlan.

Leverans framtrÀdande

2) IstÀllet för att trycka pÄ Leverera tyst kommer du att mÀrka att valet har Àndrats till Leverera framtrÀdande. VÀlj för att stÀlla in.

Exemplet ovan visar alternativet att leverera framtrÀdande Microsoft News-appen, som swipades till Deliver Quietly i ett tidigare steg.

LĂ€gg till aviseringar igen

Du kan hantera alla aviseringar genom att besöka alternativet Aviseringar i appen InstÀllningar. Det Àr hÀr du kan vÀnda aviseringar som tidigare var avstÀngda.

Enkel, vÀrdefull funktion

Funktionen Delivery Quietly Àr anvÀndbar under de tider du behöver koncentrera dig. Lek med det och se hur du kan anpassa det för ditt arbetsflöde.