SÄ hÀr Àndrar du ditt WordPress-anvÀndarnamn korrekt (steg för steg)

SÄ hÀr Àndrar du ditt WordPress-anvÀndarnamn korrekt (steg för steg)

Har du nÄgonsin försökt Àndra ditt WordPress-anvÀndarnamn bara för att ta reda pÄ att det inte kan Àndras? Om du Àr, dÄ Àr den hÀr artikeln nÄgot för dig. I den hÀr artikeln visar vi dig tre olika metoder för att Àndra ditt WordPress-anvÀndarnamn.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Metod 1: Skapa en ny anvÀndare och ta bort den gamla

Det enklaste sÀttet att Àndra ditt WordPress-anvÀndarnamn Àr att skapa en ny anvÀndare med önskat anvÀndarnamn och med administratörsanvÀndarrollen. Du mÄste anvÀnda en annan e-postadress Àn den som anvÀnds av det gamla kontot.

Nu mÄste du logga ut och sedan logga in med det nya anvÀndarkontot du just skapade. GÄ till avsnittet och klicka pÄ lÀnken under ditt gamla anvÀndarnamn

NĂ€r du tar bort din gamla anvĂ€ndare kommer WordPress att frĂ„ga vad du vill göra med deras innehĂ„ll. Se till att du klickar pĂ„ alternativet och vĂ€ljer sedan den nya anvĂ€ndaren du just skapade. Klicka pĂ„ knappen ‘BekrĂ€fta borttagning’ för att ta bort det gamla anvĂ€ndarkontot.

Tilldela allt innehÄll till ny anvÀndare

Det Àr allt du har framgÄngsrikt Àndrat ditt WordPress-anvÀndarnamn. Om du vill kan du Àndra den nya anvÀndarens e-postadress för att anvÀnda den gamla e-postadressen som Àr kopplad till det gamla anvÀndarnamnet.

Metod 2: Ändra anvĂ€ndarnamn med hjĂ€lp av ett plugin

Ett annat enkelt sÀtt att Àndra ditt WordPress-anvÀndarnamn Àr att anvÀnda ett plugin. Om du Àr en av de anvÀndare som inte vill installera ett plugin för varje liten sak, lÄt oss försÀkra dig om att du sÀkert kan ta bort plugin nÀr du har Àndrat ditt WordPress-anvÀndarnamn.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet för anvÀndarnamnvÀxlare. Vid aktivering, gÄ helt enkelt till AnvÀndare »AnvÀndarnamnvÀxlare sida.

Ändra ett anvĂ€ndarnamn i WordPress med plugin för anvĂ€ndarnamnvĂ€xlare

VÀlj anvÀndarnamnet du vill Àndra och ange sedan det nya anvÀndarnamnet. Klicka pÄ knappen Spara Àndringar sÄ Àr du klar.

Metod 3: Ändra ditt WordPress-anvĂ€ndarnamn med phpMyAdmin

Den hÀr metoden Àr lite komplicerad eftersom den krÀver att du gör direkta Àndringar i din WordPress-databas. Vi rekommenderar vanligtvis inte anvÀndare att göra direkta Àndringar i deras WordPress-databas. I vissa fall kanske du dock inte har nÄgot annat alternativ. Som till exempel, om du har glömt ditt WordPress-anvÀndarnamn och din e-postadress, kommer du inte att kunna komma Ät admin-instrumentpanelen för att Àndra anvÀndarnamn.

Med den hÀr metoden kan du hitta ditt anvÀndarnamn och du kommer ocksÄ att kunna Àndra det.

Det första du behöver göra Àr att logga in pÄ din cPanel. Rulla ner till databasavsnittet och klicka pÄ phpMyAdmin.

phpMyAdmin frÄn cPanel

DÀrefter mÄste du vÀlja den databas som din blogg Àr vÀrd för.

phpMyAdmin VĂ€lj databas

Du kommer att se dina WordPress-databastabeller. Som standard anvÀnder WordPress-databastabeller wp_ som prefix före varje tabells namn. Det Àr möjligt att du kan ha anvÀnt nÄgot annat prefix.

Klicka pÄ tabellen wp_users pÄ vÀnster sida. Klicka sedan pÄ redigera i det anvÀndarnamn som du vill redigera.

Redigera anvÀndarnamn frÄn phpMyAdmin

Ändra user_login-vĂ€rdet till vad du vill. Du kan till exempel ersĂ€tta ‘admin’ till ‘bob’

Ändra user_login vĂ€rde

Tryck pÄ knappen sÄ Àr du klar.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du Àndrar ditt WordPress-anvÀndarnamn. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide om vad du ska göra nÀr du Àr utestÀngd frÄn WordPress-administrationsomrÄdet.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.