SÄ hÀr Àndrar du flikarna i Microsoft Word pÄ Mac

how to change tabs in word - MS Word on Mackbook Screen

Precis som med att anpassa verktygsfÀltet för snabbÄtkomst eller menyfliksomrÄden nÀr du anvÀnder Microsoft Word pÄ Mac kan du ocksÄ justera flikarna. Som standard ska du se flikar som Hem, Infoga, Layout och Visa överst. Men du kan Àndra dessa för att passa dina behov.

SÄ hÀr Àndrar du flikarna du ser i Microsoft Word pÄ din Mac.

Word huvudflikar

Åtkomst till flikinstĂ€llningarna

Öppna Microsoft Word pĂ„ din Mac med valfritt dokument och följ sedan dessa steg.

1) Klick Ord frÄn menyraden.

2) VÀlj InstÀllningar.

3) VÀlja MenyfliksomrÄdet och verktygsfÀltet i popup-fönstret.

Word Ribbon And Toolbar in Preferences

PÄ skÀrmen Ribbon & Toolbar, se till att Bandknapp Àr valt, vilket ska vara blÄtt.

PÄ höger sida av fönstret, under Anpassa bandet, kommer du att se dina flikalternativ. Du kan vÀlja Huvudflikar, Verktygsflikar, eller Alla flikar (som visar bÄda uppsÀttningarna samtidigt) frÄn listrutan.

Word Huvudflikar InstÀllningar

Ändra dina huvudflikar

Huvudflikarna Àr de du ser hela tiden som Hem, Infoga och Layout. Men du kommer ocksÄ att mÀrka tvÄ flikar i listan som du förmodligen inte ser för nÀrvarande; Kontur och bakgrundsborttagning. SÄ vi börjar med korta förklaringar av dessa flikar.

Fliken Kontur: Om du föredrar att se ditt dokument i översiktsvyn visas den hÀr fliken. VÀlj den för att komma Ät den Se och klicka Skissera. Du mÀrker dÄ fliken du befinner dig i, Àr Kontur flik.

Word Huvudflikar Beskrivning

Fliken Bakgrundsborttagning: Om du sÀtter in en bild i ditt dokument kan du anvÀnda Verktyg för bakgrundsborttagning och fliken med samma namn. SÀtt in din bild och vÀlj den. Klicka pÄ Bildformat flik som visas högst upp. Klicka sedan Knapp för borttagning av bakgrund till vÀnster om ditt band. Du ser att fliken du kommer att arbeta i Àr Bakgrundsborttagning flik.

Word Huvudflikar Bakgrundsborttagning

Resten av huvudflikarna Àr de grunder som du normalt behöver för ett dokument och du Àr troligtvis bekant med dem redan. Flikar som Hem inkluderar teckensnitt, justering och listalternativ och Infoga lÄter dig dyka upp i tabeller, diagram, bilder och andra objekt.

För att ta bort en flik som du inte vill se, avmarkerar du bara rutan bredvid fliken i menyfliksomrÄdet och verktygsfÀltet och klickar pÄ Spara.

Word Huvudflikar InstÀllningar Spara

Ändra dina verktygsflikar

Verktygsflikarna Àr de som du inte ser ofta, sÄvida du inte anvÀnder det specifika verktyget. Till exempel nÀmnde vi en av dessa ovan, Bildverktyg > Bildformat flik. Den hÀr visas bara nÀr du har satt in en bild i ditt dokument och markerat den.

Ett annat exempel Àr Diagramverktyg > Diagramdesign och Formatera flikar. Dessa visas bara om du infogar ett diagram i ditt dokument och vÀljer det.

Word-verktygsflikar Diagram Verktygsflikar

Om du av nÄgon anledning inte vill se specifika verktygsflikar nÀr du öppnar och anvÀnder ett verktyg i Word, avmarkerar du dem bara och klickar pÄ Spara.

Word-verktygsflikar InstÀllningar Spara

Packar upp den

Det hÀr Àr bara nÄgra enkla justeringar du kan göra i Microsoft Word för att anpassa din upplevelse precis som du vill ha den. AnvÀnder du sÄdana anpassningar nÀr du arbetar i Word? Eller finns det andra som du vill se en handledning för? LÄt oss veta!