Så här ändrar du inställningarna för Apple TV Location Services

Apple TV Location Services

Om du gillar platstjänstfunktionen på din iPhone eller iPad kan du också använda den på din Apple TV. Se filmtider på din lokala teater, beställ pizzaleverans eller få ditt nuvarande temperament med appar och andra tjänster som använder din plats.

Så här aktiverar och justerar du inställningarna för Apple TV Location Services.

Gå till inställningarna för Apple TV Location Services

1) √Ėppna din inst√§llningar app.

2) Klick Allmän.

3) Välj Integritet.

4) Välja Platstjänster.

Apple TV Location Services På

Du ser på skärmen Platstjänster under Platstjänster om du redan har aktiverat dem. Klicka för att aktivera eller inaktivera platstjänster här.

Nedan kan du läsa Apples fullständiga beskrivning av vad Locations Services är och hur de fungerar. I ett nötskal och som på din iPhone eller iPad används platstjänster för att få och tillhandahålla information baserat på din plats.

Apple TV Location Services Top

Om du till exempel använder en väderapp kan du aktivera platstjänster för att få aktuella förhållanden och prognos för din plats. Eller om du använder en app för att hitta ett hus till salu i din stad kan Location Services hjälpa leverantören att ge dig den informationen.

Var bara medveten att även om att aktivera platstjänster kan vara till hjälp för att ge dig information kan detaljer också returneras till appleverantören. Kolla in våra artiklar om iOS Location Services eller de som är inbyggda i din Mac för vidare läsning om ämnet.

Apple TV-tjänster

Nästa uppsättning alternativ är artiklar som ingår i din Apple TV och du kan välja om du vill använda platstjänster för dem eller inte och när. Dessa alternativ inkluderar Siri och Dictation, Time Zone, Aerial (skärmsläckare) och HomeKit.

Apple TV Location Services Apple TV-alternativ

När du klickar på var och en ser du olika alternativ beroende på tjänsten. Till exempel låter Time Zone dig bestämma om du vill använda dina platstjänster alltid eller aldrig, medan Aerial låter dig välja från alltid, medan du använder appen eller aldrig.

Klicka bara på vart och ett av dessa för att göra ditt val när du vill använda platstjänster.

Apple TV Location Services Antenn

Installerade appar

Det sista avsnittet inom platstjänster gäller appar från tredje part som du har installerat på din Apple TV. Som nämnts ovan och visas på skärmdumpen nedan kan du ha appar som vädret som använder din plats för att ge dig information.

Apple TV Location Services-appar

Precis som med de inbyggda Apple TV-artiklarna bestämmer du vilka av dessa appar som kan använda din plats och när. Klicka på var och en för att se tillgängliga alternativ och göra dina val.

Apple TV Location Services Morot Weather

Packar upp den

Som med din mobila enhet kan du aktivera din Apple TV Location Services att snabbt hitta information för din aktuella plats. Om det här är något du tycker är användbart är det enkelt att aktivera funktionen och välja hur appar som ska användas på din Apple TV.

Använder du Locations Services på Apple TV och i så fall vilka appar aktiverar du det för?