SÄ hÀr anpassar du ditt delark pÄ iPhone och iPad

iPhone Safari Share Sheet

NÀr du vill dela nÄgot pÄ din enhet vill du att det ska vara snabbt och enkelt. Vi visade hur du stÀdar och anpassar delningsmenyn pÄ Mac. SÄ nu hjÀlper vi dig att göra detsamma pÄ din iOS-enhet.

SÄ hÀr anpassar du ditt Share Sheet pÄ iPhone och iPad för snabbare delning.

Öppna delarket

Vi guidar dig genom att anpassa bÄde dina delningsappar och ÄtgÀrder. Men allt börjar i aktiebladet.

SÄ öppna en app eller ett objekt som erbjuder upp Dela med sig -knappen för att öppna ditt delark. NÀr du vÀl har anpassat det med hjÀlp av stegen nedan kommer dina val och Àndringar att komma ihÄg.

Anpassa delningsapparna

För dina delningsalternativ ser du nÄgra kontakter som du meddelar ofta pÄ den översta raden. PÄ den andra raden ger din enhet dig vad den tror att du vill anvÀnda som Mail, Facebook, Notes och andra appar.

1) BlÀddra till höger om andra raden och knacka pÄ Mer.

2) Knacka Redigera högst upp pÄ nÀsta skÀrm. Du kommer att mÀrka att AirDrop har en permanent plats i din Favoriter. Men de andra apparna kan tas bort med minus tecken.

3) LÀngst ner under Förslag, aktivera vÀxlarna för de appar du vill anvÀnda. Och för att lÀgga till en eller flera till dina favoriter, tryck pÄ plustecknet / plustecknen.

iPhone Anpassa Apps Dela ark

4) Tryck och dra för att ordna dina favoriter.

5) NÀr du Àr klar trycker du lÀtt pÄ Gjort.

Delningsark för iPhone-delningsappar

NÀsta gÄng du öppnar ditt Share Sheet blir dina Favoriter de första i andra raden sÄ att de Àr till hands varje gÄng.

Anpassa ÄtgÀrderna

NÀr du öppnar ditt Share Sheet med Dela-knappen ser du nÄgra snabba sÀtt att dela. Och precis nedanför har du en lista över delningsÄtgÀrder.

En sak att tÀnka pÄ om ÄtgÀrderna Àr att de kommer att variera beroende pÄ vilken app du anvÀnder. Actions for Safari kan till exempel inkludera att lÀgga till bokmÀrken eller favoriter, medan Actions for Photos kan inkludera att lÀgga till ett album eller anvÀnda som bakgrund. Men du kan anpassa dessa för varje app om du vill.

1) Rulla lÀngst ner pÄ ditt Share Sheet och tryck pÄ Redigera ÄtgÀrder.

iPhone Redigera ÄtgÀrder Dela ark

2) Högst upp Àr din Favoriter som visas högst upp för dig varje gÄng. Tryck pÄ ett minustecken för att ta bort ett och ett plustecken lÀngst ner för att lÀgga till ett.

3) Tryck och dra för att ordna dina favoriter.

iPhone Anpassa ÄtgÀrder Dela ark

4) NÀr du Àr klar trycker du lÀtt pÄ Gjort.

Nu nÀr du öppnar ditt Share Sheet visas dina favoriter i ett litet avsnitt högst upp i ÄtgÀrdslistan.

iPhone-favoritÄtgÀrder Dela ark

Packar upp den

Du vet vad de sÀger; delning Àr omtÀnksam! SÄ att fÄ ditt Share Sheet klart pÄ iPhone och iPad kan spara lite tid och förvÀrring senare genom att poppa dina favoritappar och ÄtgÀrder till toppen av listan.

Vad tycker du som du anvÀnder oftast, delningsapparna eller ÄtgÀrderna? Kommentera nedan eller lÄt oss veta pÄ Twitter!