SÄ hÀr anpassar du kortmallen för dina kontakter pÄ Mac

Contacts Template on Mac

Om du anvÀnder appen Kontakter har du troligtvis mÀrkt att korten för dina kontakter innehÄller viss information som standard. Var och en har mobiltelefon, födelsedag och nÄgra e-postfÀlt. Men tÀnk om du vill ha nÄgot annat?

Du kan anpassa kortmallen för din Kontakter-app pÄ Mac. LÀgg till fÀlt, ta bort fÀlt och ha precis de uppgifter du vill ha.

GĂ„ till kortmallen

För att komma igÄng, öppna Kontakter app pÄ din Mac. Följ sedan dessa steg för att komma Ät mallen.

1) Klick Kontakter frÄn din meny.

2) VÀlj InstÀllningar.

3) klicka pÄ i popup-fönstret Mall frÄn flikarna högst upp.

GÄ till kontaktmallen för att anpassa kontakter

Anpassa kortmallen

Nu ser du de fÀlt som anvÀnds med var och en av dina kontakter. För att ta bort ett befintligt fÀlt, klicka pÄ rött minus tecken. Om du vill lÀgga till ett annat fÀlt för det objektet klickar du pÄ grönt plustecken.

Du kommer att mÀrka att vissa fÀlt, som födelsedag, inte lÄter dig lÀgga till ett annat, för alla har bara en födelsedag. Men du kan lÀgga till fler e-postadresser, telefonnummer och fysiska adresser om du vill.

Om du vill inkludera fÀlt som du inte ser som standard Àr det enkelt.

1) Klicka pÄ LÀgg till fÀlt pilen högst upp.

2) VÀlj det fÀlt du vill lÀgga till. Observera att fÀlten lÀngst upp pÄ listan kommer att gÀlla för kortets huvudkontaktomrÄde medan de pÄ den nedre halvan lÀggs till i kortfÀltomrÄdet.

FÀltplatser för kontaktkort för att anpassa kontakter

Nu nÀr du har lagt till fÀlt, tagit bort, fÀlt eller bÄda kan du ocksÄ Àndra etiketter. Men detta Àr endast tillgÀngligt för de fÀlten lÀngst ner pÄ kortet.

1) Klicka pÄ pilar bredvid namnet pÄ fÀltet.

2) VÀlj den etikett du vill anvÀnda. Alternativt kan du klicka för att skapa en BestÀllnings mÀrka. Detta lÄter dig namnge fÀltet vad du vill.

Ändra kontaktkortetiketter för att anpassa kontakter

Packar upp den

Att anpassa korten för dina kontakter pÄ Mac hjÀlper dig att fÄ tillgÄng till den information du behöver. SÄ du kan eliminera röran och fÄ rÀtt till de detaljer du vill ha för de viktiga personerna. LÄt oss veta om det finns nÄgot du kÀmpar med i Kontakter-appen. Du kan ocksÄ kolla in fler tips för appen i avsnittet Kontakter.