SÄ hÀr anpassar du snabbÄtkomstverktygsfÀltet i Word och Excel pÄ Mac

How to Customize the Quick Access Toolbar Word and Excel

En trevlig sak med att arbeta med Microsoft-applikationer som Word och Excel Àr att du kan anpassa dina verktyg. FrÄn statusfÀltet lÀngst ner till menyfliken lÀngst upp kan du ta bort och lÀgga till exakt vad du behöver.

Ett annat omrÄde du kan anpassa Àr snabbÄtkomstverktygsfÀltet. Det hÀr Àr det lilla verktygsfÀltet ovanför bandet lÀngst upp till vÀnster i fönstret. PoÀngen med det hÀr verktygsfÀltet Àr, som namnet antyder, för snabb Ätkomst till verktyg du anvÀnder mest.

För att hjÀlpa dig att fÄ ut sÄ mycket som möjligt av det hÀr omrÄdet förklarar denna handledning hur du anpassar verktygsfÀltet SnabbÄtkomst efter dina specifika behov.

SnabbÄtkomst VerktygsfÀlt Word Excel

GÄ till snabbÄtkomstverktygsfÀltets instÀllningar pÄ Mac

I bÄde Word och Excel kan du komma till snabbÄtkomstverktygsfÀltet i princip pÄ samma sÀtt.

1) Klicka pÄ i Word Ord frÄn din meny och vÀlj InstÀllningar. Klicka pÄ i Excel Excel frÄn din meny och vÀlj InstÀllningar.

2) Klicka pÄ nÀr popup-fönstret visas MenyfliksomrÄdet och verktygsfÀltet.

Åtkomst till snabbinstĂ€llningar för verktygsfĂ€ltet

3) Klicka pÄ pÄ högst upp pÄ nÀsta skÀrm SnabbÄtkomst verktygsfÀltknapp.

PĂ„ höger sida av fönstret ser du de aktuella kommandona i verktygsfĂ€ltet SnabbĂ„tkomst som sannolikt innehĂ„ller verktyg som Spara, Ångra och Skriv ut.

VÀnster sida av fönstret ger dig alla möjliga kommandon som du kan lÀgga till i verktygsfÀltet.

FÄ Ätkomst till verktygsfÀltet SnabbÄtkomst

Anpassa snabbÄtkomstverktygsfÀltet pÄ din Mac

Nu nÀr du Àr pÄ rÀtt plats för att anpassa kommandona, tÀnk pÄ vilka verktyg du behöver och vilka du anvÀnder mest. Klicka sedan pÄ VÀlj kommandon frÄn rullgardinsmeny för att visa alla verktyg i varje avsnitt som du kan lÀgga till i verktygsfÀltet.

SnabbÄtkomstverktygsfÀltkommandon

Eller sÄ kan du börja med att ta bort de som du inte anvÀnder alls. Ta bort sÄvÀl som lÀgga till kommandon kan göras pÄ tvÄ olika sÀtt.

Ta bort och lÀgg till kommandon

Metod ett

SnabbÄtkomst VerktygsfÀlt Ta bort

Metod tvÄ

SnabbÄtkomst VerktygsfÀlt LÀgg till

Ordna om kommandon

NÀr du har tagit bort och lagt till kommandon kan du ordna om i vilken ordning de visas i verktygsfÀltet SnabbÄtkomst.

1) VÀlj det första kommandot du vill flytta genom att klicka pÄ det.

2) Dra den till sin nya plats. Du kommer att se en grön linje visas nÀr du drar kommandot som indikerar platsen det kommer att landa i.

3) SlÀpp musen eller styrplattan för att slÀppa kommandot till dess nya plats.

SnabbÄtkomst VerktygsfÀlt Ordna kommandon

ÅterstĂ€ll kommandon

Om du nĂ„gon gĂ„ng bestĂ€mmer dig för att gĂ„ tillbaka till den ursprungliga konfigurationen för snabbĂ„tkomstverktygsfĂ€ltet, klicka pĂ„ Knappen InstĂ€llningar (kugghjul) och vĂ€lj ÅterstĂ€ll endast snabbĂ„tkomstverktygsfĂ€ltet. Om du vĂ€ljer det andra alternativet Ă„terstĂ€lls alla anpassningar du har tillĂ€mpat pĂ„ bĂ„de snabbĂ„tkomstverktygsfĂ€ltet och menyfliksomrĂ„det.

SnabbĂ„tkomst VerktygsfĂ€lt ÅterstĂ€ll

Spara dina Àndringar

NÀr du Àr klar med Àndringarna klickar du pÄ Spara knappen lÀngst ner. Om du försöker stÀnga fönstret utan att spara visas en frÄga som frÄgar om du vill tillÀmpa Àndringarna.

SnabbÄtkomst VerktygsfÀltprompt

Packar upp den

SnabbÄtkomstverktygsfÀltet i Word och Excel lÄter dig förforma ÄtgÀrder med ett klick. Detta Àr ett praktiskt sÀtt att snabbt anvÀnda verktyg och kommandon som du behöver sÄ att du kan fortsÀtta arbeta med ditt dokument. Finns det nÄgra andra tips, tricks eller anpassningar som du vill att vi ska tÀcka för Word eller Excel? LÄt oss veta i kommentarerna!