SÄ hÀr anvÀnder du fliken For You och andra nya funktioner i Photos

Photos App iPhone Search

Har du letat efter enklare sÀtt att söka i dina foton? Vill du ha ett bÀttre sÀtt att se dina minnesvÀrda stunder? FörbÀttringarna av Photos-appen i iOS 12 gör dessa saker möjliga tillsammans med ytterligare uppdateringar du sÀkert kommer att uppskatta.

Den hÀr sjÀlvstudien gÄr igenom de nya funktionerna i Photos-appen inklusive hur du anvÀnder fliken For You och andra förbÀttringar.

SÄ hÀr anvÀnder du fliken Foton för dig

Den nya fliken For You hÄller alla dina viktigaste och minnesvÀrda bilder pÄ en bekvÀm plats och ger dig coola visningsalternativ. GÄ till det hÀr avsnittet genom att trycka pÄ Fliken för dig lÀngst ner i appen Foton.

Minnen: Det övre omrÄdet pÄ fliken Foton för dig kombinerar anmÀrkningsvÀrda hÀndelser och motsvarande foton. Tryck pÄ nÄgon av samlingarna i Memories för att spela upp filmen som skapats Ät dig, redigera den eller lÀgga till fler foton i sortimentet.

Foton för dig Flik ipad

SÄ hÀr redigerar du en minnesfilm:

1) Tryck för att spela upp filmen och tryck sedan pÄ den en gÄng till. Detta ger dig redigeringsskÀrmen.

2) BlÀddra lÀngst ner för att vÀlja ett annat teckensnitt och matchande musik.

3) Tryck pÄ Redigera knappen högst upp för att Àndra titel, titelbild, musik, varaktighet eller foton (du kan ta bort och lÀgga till foton hÀr). Klick Gjort för att spara alla Àndringar i Redigera sektion.

Fotoapp för dig Redigera film

Utvalda bilder: Detta Ă€r ett trevligt sortiment av bilder som appen samlade Ă„t dig som “presenterade” eftersom de anses vara de bĂ€sta ögonblicken frĂ„n ditt fotobibliotek.

Delad albumaktivitet: Som titeln antyder kan du granska aktivitet frÄn album som delas med andra hÀr.

Effektförslag: I vissa fall kan du ha ett avsnitt med foton som kan förbÀttras. Du kan se förslag för att lysa upp ett foto eller lÀgga till en filtereffekt.

Dela förslag: I det hÀr omrÄdet kan du enkelt dela foton med andra med hjÀlp av en lÀnk och arbeta med iCloud Photos. Förslagen baseras pÄ dig som chattar med i iMessage och foton du tagit tillsammans.

Hur man anvÀnder de nya sökfunktionerna

Det Àr nu enklare Àn tidigare att hitta bilder i din Photos-app. Det finns olika sÀtt att söka efter exakta foton du vill ha. Du kan söka efter plats, hÀndelse eller person.

Men du kan ocksÄ anvÀnda en flera sökord. SÄ, kom i ordkombinationer som semester och juni eller sport och hundar.

Du har ocksÄ en Intelligent sökning alternativ. Det betyder att nÀr du skriver in ditt sökord eller fras kommer appen att ge automatiska förslag för personer, platser, hÀndelser och datum som anvÀnds i din Photos-app.

Foton App iPhone Sökalternativ

Andra anvÀndbara förbÀttringar i Photos

FörbÀttrad import gör det snabbare att dra in foton och videor frÄn andra enheter.

De omgjorda fliken Album lÄter dig hitta de album du vill ha snabbare och enklare.

Redigering av RAW-foton har blivit uppdaterad. Du kunde redigera RAW-foton i tidigare versioner av iOS med tredjepartsappar. Men den hÀr funktionen har ocksÄ förbÀttrats. Som Christian förklarar i sin översikt över alla nya iOS 12-funktioner:

Med iOS 12 kan du nu redigera importerade RAW-foton frÄn din dator eller DSLR-kamera utan att lÀmna foton. Redigering av RAW-bilder i foton krÀver modeller med iOS-enheter med A9-chip eller senare.

Packar upp den

Det Ă€r alltid fantastiskt att se nya funktioner och uppdateringar av befintliga som Ă€r anvĂ€ndbara. Har du en favoritfunktion i appen Foton? Är det fliken Bilder för dig eller nĂ„got annat? LĂ„t oss veta vad det Ă€r och varför du Ă€lskar det i kommentarerna nedan!