SÄ hÀr anvÀnder du macOS Home-appen för att styra dina HomeKit-tillbehör

macOS home app

Med MacOS Home-appen kan du styra lampor och annat HomeKit-kompatibla smarta enheter frĂ„n din dator. Även om appen liknar iOS-versionen har den en kritisk begrĂ€nsning som kan göra den mindre Ă€n optimal för vissa anvĂ€ndare. SĂ„ hĂ€r anvĂ€nder du det.

macOS Home-app

Med macOS Home-appen kan du styra dina befintliga HomeKit-aktiverade tillbehör frÄn en plats. Vad du inte kan göra Àr att lÀgga till nya tillbehör till din Wi-Fi-anslutning med appen. IstÀllet mÄste du göra detta med Home-appen för iOS eller tillbehörets iOS-app.

Utan tvekan kommer Apple sÄ smÄningom att ta bort denna begrÀnsning. För nu Àr det dock nÄgot viktigt att tÀnka pÄ.

Första gÄngen du startar Home-appen för Mac mÄste du ge behörighet att ansluta till iCloud. NÀr detta har intrÀffat visas alla HomeKit-tillbehör i ditt nÀtverk i appen.

MacOS Home-appen Àr indelad i tre huvudavsnitt: Hem, Rum och Automation. LÀngst upp till vÀnster i appen mÀrker du en nedrullningsruta som representeras av en husikon. Klicka pÄ den hÀr för att se en lista över andra rum i ditt hem.

I exemplet nedan finns följande rum: kÀllare, sovrum, foajé, kök, vardagsrum och standardrum.

Hem- och rumsval

Under Hem för standardrummet visas rutor som representerar dina favoritscener och favorittillbehör. Fram till rum ser du scener och tillbehör.

Scener Àr vanligtvis grupper av lampor som Àr installerade i ditt hemnÀtverk. Beroende pÄ typ markeras varje tillbehör som PÄ, Av och Inget svar.

Högerklicka pÄ nÄgon av rutorna visar specifik information om varje objekt. I följande exempel kan du se mer information om en scen respektive tillbehör.

InstÀllningarna varierar beroende pÄ typ av scen eller tillbehör. De flesta innehÄller dock Ätminstone följande parametrar:

Även om du inte kan lĂ€gga till nya tillbehör till macOS Home-appen i varje rum kan du lĂ€gga till nya scener genom att klicka pĂ„ “+” lĂ€ngst upp till höger pĂ„ skĂ€rmen och vĂ€lja “LĂ€gg till scen.”

Dessa scener Àr beroende av typen av tillbehör.

HÀr Àr ett exempel pÄ hur du lÀgger till en scen:

Siri

Som du kan göra med iOS-versionen kan du anvÀnda Siri med macOS Home-appen. PÄ sÄ sÀtt kan du anvÀnda röstassistenten för att styra lampor, termostater och andra tillbehör och scener.

Beroende pÄ dina tillbehör, hÀr Àr nÄgra saker du kan sÀga till Siri:

Om du stÀller in rum, scener eller mer Àn ett hem kan du sÀga saker som:

Obs! AnvÀnd Siri med macOS Home-appen som med andra Mac-appar.

Automatisering

Under Automation kan du lĂ„ta dina tillbehör reagera pĂ„ förĂ€ndringar hemma. Klicka pĂ„ + ”lĂ€ngst upp till höger pĂ„ skĂ€rmen och vĂ€lj“ LĂ€gg till automatisering. ”

Återigen Ă€r den typ av automatisering du vĂ€ljer baserat pĂ„ vilken typ av tillbehör du anvĂ€nder i ditt hem. I exemplet nedan kan du vĂ€lja ljusbaserad automatisering dĂ€r tillbehör slĂ„s pĂ„ / av baserat pĂ„ din fysiska plats, tid pĂ„ dagen eller mer.

Är detta anvĂ€ndbart?

Som en lĂ„ngvarig HomeKit-anvĂ€ndare Ă€r jag glad att Apple presenterar en macOS Home-app. ÄndĂ„ kĂ€nns det som en halvbakad produkt i sin nuvarande form, och jag undrar om det ens Ă€r nödvĂ€ndigt.

Är det inte lĂ€ttare och bekvĂ€mare att anvĂ€nda Home-appen för iOS dĂ€r saker och ting Ă€r mobila? Jag tror att det Ă€r det. Kanske med tiden kommer detta att förĂ€ndras.