SÄ hÀr ÄtgÀrdar du 500 internt serverfel i WordPress

How to fix internal server error in WordPress

Ser du 500 interna serverfel i WordPress? Internt serverfel Àr ett av de vanligaste WordPress-felen. Eftersom felet inte ger nÄgon annan information, tycker mÄnga nybörjare att det Àr ganska frustrerande. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du enkelt fixar internt serverfel i WordPress.

Vad orsakar internt serverfel i WordPress?

Internt serverfel Àr inte specifikt för WordPress. Det kan hÀnda med vilken webbplats som helst som körs pÄ en webbserver. PÄ grund av det hÀr generiska felet berÀttar det inte utvecklaren nÄgonting.

Att frÄga hur man fixar ett internt serverfel Àr som att frÄga din lÀkare hur man fixar smÀrtan utan att berÀtta var smÀrtan Àr.

Exempel pÄ en WordPress-webbplats som visar internt serverfel

Internt serverfel i WordPress orsakas ofta av plugin- eller temafunktioner. Andra möjliga orsaker till internt serverfel i WordPress som vi kÀnner till Àr: skadad .htaccess-fil och PHP-minnesgrÀns.

Vi har ocksÄ hört internt serverfel visas bara nÀr du försöker komma Ät adminomrÄdet medan resten av webbplatsen fungerar bra.

Med det sagt, lÄt oss nu ta en titt pÄ hur vi ska felsöka det interna serverfelet i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Letar efter korrupt .htaccess-fil

Det första du bör göra nÀr du felsöker det interna serverfelet i WordPress Àr att leta efter den skadade .htaccess-filen.

Du kan göra det genom att byta namn pÄ din huvudsakliga .htaccess-fil till nÄgot som .htaccess_old. För att byta namn pÄ .htaccess-filen mÄste du logga in pÄ din webbplats med FTP- eller File Manager-appen i ditt vÀrdkontos cPanel-instrumentpanel.

NÀr du har anslutit kommer .htaccess-filen att finnas i samma katalog dÀr du ser mappar som wp-content, wp-admin och wp-includes.

Redigerar .htaccess-filen i WordPress

NÀr du har bytt namn pÄ .htaccess-filen, försök att besöka din webbplats för att se om detta löste problemet. Om det gjorde det, ge dig sjÀlv ett klapp pÄ baksidan eftersom du fixade det interna serverfelet.

Innan du gÄr vidare med andra saker, se till att du gÄr till InstÀllningar »PermalÀnkar sidan i WordPress-administratörsomrÄdet och klicka pÄ spara-knappen utan att göra nÄgra Àndringar. Detta genererar en ny .htaccess-fil för dig med korrekta omskrivningsregler för att sÀkerstÀlla att dina inlÀggssidor inte returnerar ett 404-fel.

Om det inte gÄr att söka efter den korrupta .htaccess-fillösningen mÄste du fortsÀtta lÀsa den hÀr artikeln.

Öka grĂ€nsen för PHP-minne

Ibland kan internt serverfel intrÀffa om du tömmer din PHP-minnesgrÀns. AnvÀnd vÄr handledning om hur du ökar PHP-minnesgrÀnsen i WordPress för att fixa det.

Om du bara ser det interna serverfelet nÀr du försöker logga in pÄ din WordPress-admin eller laddar upp en bild i din wp-admin, bör du öka minnesgrÀnsen genom att följa dessa steg:

    Skapa en tom textfil som heter php.ini Klistra in den hÀr koden dÀr: minne = 64 MB Spara filen Ladda upp den i din / wp-admin / mapp med FTP

Flera anvÀndare har sagt att genom att göra ovanstÄende ÄtgÀrdades administratörssidan för dem.

Om du ökar minnesgrÀnsen löste problemet Ät dig, har du bara fixat problemet tillfÀlligt. Du mÄste fortfarande hitta orsaken som tömmer din minnesgrÀns.

Detta kan vara ett dÄligt kodat plugin eller till och med en temafunktion. Vi rekommenderar starkt att du ber ditt webbhotell för WordPress att undersöka serverloggarna för att hjÀlpa dig hitta exakt diagnostik.

Om det inte löste problemet för dig att öka PHP-minnesgrÀnsen Àr du ute efter lite mer felsökning.

Inaktivera alla plugins

Om ingen av ovanstÄende lösningar fungerade för dig orsakas troligen detta fel av ett specifikt plugin. Det Àr ocksÄ möjligt att det Àr en kombination av plugins som inte spelar bra med varandra.

TyvÀrr finns det inget enkelt sÀtt att ta reda pÄ detta. Du mÄste inaktivera alla WordPress-plugins samtidigt.

Följ instruktionerna i vÄr guide om hur du inaktiverar alla WordPress-plugins utan WP-Admin.

Inaktivera alla WordPress-plugins

Om inaktiveringen av alla plugins fixade felet vet du att det Àr en av pluginsna som orsakar felet.

GĂ„ helt enkelt till WordPress-adminomrĂ„det och klicka pĂ„ ‘Plugins’. Nu mĂ„ste du aktivera ett plugin i taget tills du hittar det som orsakade problemet. Bli av med det pluginet och rapportera felet till plugin-författaren.

Återuppladdning av kĂ€rnfiler

Om plugin-alternativet inte fixade det interna serverfelet Àr det vÀrt att ladda upp mappen wp-admin och wp-includes frÄn en ny WordPress-installation.

Detta tar INTE bort all information, men det kan lösa problemet om nÄgon fil skadades.

Först mÄste du besöka WordPress.org-webbplatsen och klicka pÄ knappen HÀmta.

Ladda ner WordPress

Detta installerar WordPress-zip-filen pÄ din dator. Du mÄste extrahera zip-filen och inuti den hittar du en wordpress-mapp.

DÀrefter mÄste du ansluta till din WordPress-webbplats med en FTP-klient. NÀr du Àr ansluten gÄr du till rotmappen pÄ din webbplats. Det Àr mappen som har wp-admin, wp-includes, wp-content mappar inuti.

Öppna WordPress-mappen pĂ„ din dator i den vĂ€nstra kolumnen. Nu mĂ„ste du vĂ€lja wp-inkluderar och wp-admin-mappar och högerklicka sedan och vĂ€lj “Ladda upp”.

Ladda upp nya WordPress-filer

Din FTP-klient överför nu den mappen till din server. Det kommer att frĂ„ga dig om du vill skriva över filerna. VĂ€lj “Skriv över” och vĂ€lj sedan “AnvĂ€nd alltid den hĂ€r Ă„tgĂ€rden”.

Skriv över filer

Din FTP-klient kommer nu att ersÀtta dina Àldre WordPress-filer med nyare nya kopior. Om dina WordPress-filer skadades kommer det hÀr steget att ÄtgÀrda det interna serverfelet för dig.

FrÄga din webbhotell

Om alla metoder inte fixar internt serverfel pÄ din webbplats Àr det dags att fÄ lite mer hjÀlp. Kontakta ditt supportteam för webbhotell sÄ kommer de att kunna kontrollera serverloggarna och hitta orsaken till felet.

Om du vill fortsÀtta felsöka pÄ egen hand, se vÄr ultimata felsökningsguide för WordPress för nybörjare.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att fixa det interna serverfelet i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄr kompletta lista över de vanligaste WordPress-felen och hur du ÄtgÀrdar dem.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.