SÄ hÀr ÄtgÀrdar du 500 internt serverfel i WordPress

SÄ hÀr ÄtgÀrdar du 500 internt serverfel i WordPress

Interna serverfel i WordPress Àr de vÀrsta (aka. Http-fel 500). De ger ingen verklig information om problemet och Àr sÀllan faktiska serverfel (dvs: vanligtvis fungerar din server bra).

I den hÀr artikeln ska jag försöka förstÄ detta interna serverfel i WordPress och visa dig hur du kan bli av med det:

Vad Àr 500 interna serverfel

Webbdefinitionerna för 500 interna serverfel Àr ganska oklara. I grund och botten finns det ingen verklig indikation pÄ vad som verkligen gick fel och orsakade felet.

Det enda som Àr sÀkert Àr att felet orsakas av nÄgon ÄtgÀrd som gick fel i slutet av webbplatsen. SÀrskilt i WordPress-fallet kan det betyda att ett skript som ingÄr i ett tema eller ett plugin gjorde nÄgot som det inte borde ha gjort, och nu har din server kraschat.

Svett inte, men det finns nĂ„gra bra lösningar …

Hur man löser 500 internt serverfel

För det mesta kan 500 interna serverfel lösas i sex steg:

1. Aktivera felsökning

NĂ€r WordPress ger dig en vit dödsskĂ€rm eller ett serverfel rekommenderar jag att du aktiverar din felsökning. Även om detta kanske inte löser problemet kan det ge dig mer inblick i vad som hĂ€nder.

Du kan aktivera felsökning genom att redigera webbplatsens wp-config.php-fil. NĂ€r du har öppnat den hĂ€r filen, sök efter WP_DEBUG inom. Om du hittar det, borde du kunna stĂ€lla in det till “sant”. Om du inte ser det dĂ€r inne mĂ„ste du skapa det sjĂ€lv. Hur som helst, i slutet av dagen borde du ha en linje som ser ut sĂ„ hĂ€r:

define( "WP_DEBUG", true );

NÀr du har sparat laddar du om din webbplats för att se om nÄgot har förÀndrats. Om du har tur kan serverfelet försvinna och kan ersÀttas med ett annat fel, ett som faktiskt berÀttar var problemet Àr.

Om sÄ Àr fallet, ta en titt pÄ var felet finns. Om det finns i en plugin-mapp, inaktivera plugin-programmet, felet bör försvinna.

Även om det inte ger ett bra resultat att slĂ„ pĂ„ felsökning Ă€r det en bra idĂ© att lĂ„ta den vara pĂ„ tills problemet Ă€r löst. Det ger dig och alla utvecklare mer inblick i vad som hĂ€nder. Glöm inte att stĂ€nga av felsökning nĂ€r allt Ă€r ok och du Ă€r klar med underhĂ„llet!

2. Inaktivera alla plugins och byt teman

Om du har tillgÄng till instrumentpanelen bör du inaktivera alla dina plugins och se vad som Àr vad. Om din webbplats laddas utan serverfelet var problemet med ett av dina plugins. Du kan slÄ pÄ dem en efter en för att ta reda pÄ vilken som orsakade problemen.

Du kan ocksÄ Àndra ditt tema till ett standard, oförÀndrat WordPress-tema som Twenty Fifteen eller Twenty Sixteen. Om webbplatsen laddas utan det interna serverfelet var problemet inom ditt tema.

Jag har mÀrkt att en hel del av dessa fel faktiskt orsakas av plugins, sÄ det hÀr Àr din bÀsta insats.

3. Kontrollera din .htaccess-fil

.Htaccess-filen, om den finns, innehÄller ett antal regler som talar om för servern vad de ska göra under vissa omstÀndigheter. Det anvÀnds ofta för att skriva om webbadresser eller förhindra Ätkomst till din webbplats för skadliga avsikter.

AnvÀnd din FTP-redigerare och kontrollera om du har en .htaccess-fil i din WordPress-rotmapp. Du kan behöva se till att din FTP-redigerare listar dolda filer innan du gör detta.

Om det finns en .htaccess-fil dÀr, gör en sÀkerhetskopia och radera sedan allt innehÄll i eller hela filen. Detta kan ta bort nÄgra viktiga regler, men om det interna serverfelet orsakades av ett misstag i filen kommer detta att berÀtta för dig.

Om felet nu Àr löst var problemet med .htaccess-filen. Försök att ÄterstÀlla filen och ta bort block av den. Om webbplatsen nÄgon gÄng börjar fungera, vet du vilket block problemet Àr i. Du kan begrÀnsa det till en rad som den hÀr vanligtvis. Du kan sedan ta bort den raden eller be din utvecklare eller din vÀrd om ytterligare hjÀlp.

4. Öka ditt minne

Jag har aldrig personligen stött pĂ„ det hĂ€r problemet, men jag har hört att det kan hjĂ€lpa att öka minnesgrĂ€nsen – jag antar att det hĂ€r Ă€r mer ett problem i delade miljöer. För att fĂ„ detta gjort, öppna din wp-config.php-fil i WordPress-rotkatalogen och sök efter WP_MEMORY_LIMIT. Om det finns, Ă€ndra vĂ€rdet till nĂ„got som “64M”. Om den inte gör det klistrar du in följande rad i filen:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Om detta fungerar har du bara löst problemet tillfÀlligt. Chansen Àr att du har en felaktig kodkod nÄgonstans (som kan vara ett plugin frÄn tredje part) som tömmer dina resurser. Om din vÀrd har övervakning tillgÀnglig, ta en titt pÄ din resursanvÀndning med olika plugins pÄ / av för att fÄ en bÀttre uppfattning om vad som slösar bort dessa vÀrdefulla megabyte.

5. FrÄga din vÀrd

Det finns nÄgra ovanliga problem som kan leda till interna serverfel i WordPress, men just nu kan det vara bÀst att frÄga din vÀrd. Problemet kan vara en Àkta serverproblem, som de Ätminstone kan bekrÀfta och de kan ocksÄ titta pÄ saker som filbehörigheter och andra kÀllor.

Eller kanske du bara vill byta till en bÀttre vÀrd som har servrar som Àr mer optimerade för att köra WordPress-webbplatser. Det hÀr behöver inte vara dyrt. Det finns vÀrdar som ger dig en okej WordPress-upplevelse för sÄ lite som $ 0,8 per mÄnad.

6. Installera om WordPress

Jag borde inte tro att det hÀr skulle hjÀlpa i de flesta fall, men det finns vissa kantfall dÀr en ominstallation av WordPress kan lösa problemet. Det kan till och med lösa filtillstÄndsproblem pÄ vÀgen.

För att fÄ det gjort rekommenderar jag att du följer de manuella instruktionerna för WordPress Update i WordPress Codex, eller ThemeIsles egen guide för installation av WordPress.

Sammanfattning

Interna serverfel i WordPress orsakas vanligtvis inte av faktiska serverfel. För det mesta kan de korrigeras relativt enkelt med de metoder som beskrivs ovan. Om du Àr osÀker, frÄga alltid din vÀrd, de har mycket mer sofistikerade verktyg Àn du gör för att hitta och ÄtgÀrda problem.

Jag rekommenderar alltid att du kopplar pÄ felsökning medan du hÄller pÄ att utarbeta saker och utesluter plugin- och temafrÄgor, eftersom detta Àr vad nÄgon supporttekniker skulle be dig göra först, eller sÄ skulle de göra det sjÀlva.