SÄ hÀr bÀddar du in SoundCloud i dina WordPress-inlÀgg med hjÀlp av oEmbed

SÄ hÀr bÀddar du in SoundCloud i dina WordPress-inlÀgg med hjÀlp av oEmbed

En av vĂ„ra anvĂ€ndare bad oss ​​om ett enkelt sĂ€tt att bĂ€dda in SoundCloud pĂ„ deras WordPress-webbplats. WordPress har den hĂ€r coola funktionen kallad oEmbed som stöder automatisk inbĂ€ddning sĂ„ lĂ€nge du publicerar webbadressen i sin egen rad. För nĂ€rvarande stöder WordPress oEmbed-biblioteket populĂ€ra tjĂ€nster som Youtube, Twitter, Vimeo, etc. SoundCloud stöds dock Ă€nnu inte av WordPress. Det finns inget att oroa sig för eftersom WordPress gör det vĂ€ldigt enkelt att lĂ€gga till oEmbed-leverantörer med funktionen wp_oembed_add_provider (). I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du lĂ€gger till stöd för oEmbed för SoundCloud i WordPress.

Uppdatering: Du behöver INTE anvÀnda den hÀr sjÀlvstudien lÀngre. WordPress 3.5+ har inbyggt oEmbed-stöd för SoundCloud.

Allt du behöver göra Àr att klistra in följande kod i ditt temas funktioner.php-fil eller i ett platsspecifikt plugin.


// Add SoundCloud oEmbed
function add_oembed_soundcloud(){
wp_oembed_add_provider( 'http://soundcloud.com/*', 'http://soundcloud.com/oembed' );
}
add_action('init','add_oembed_soundcloud');

Det Àr allt. Klistra bara in din SoundCloud URL i en separat rad och lÄt den automatiska inbÀddning (oEmbed) göra resten.

Det finns ett ganska populÀrt plugin som du kan anvÀnda sÄ kallad SoundCloud is Gold som erbjuder mÄnga funktioner. Alternativt eftersom SoundCloud stöds officiellt av WordPress.com finns det en kortkod tillgÀnglig för alla WordPress.com-anvÀndare. SÄ du kan anvÀnda JetPack-plugin för WordPress med egen vÀrd och aktivera kortkodsinbÀddning. NÀr du vÀl har gjort det kommer du att kunna anvÀnda kortkoden sÄ hÀr:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/207988″ iframe=”true” /]

Förhoppningsvis hjÀlper detta alla som letar efter ett sÀtt att bÀdda in SoundCloud i WordPress.