SÄ hÀr bÀddar du in SWF i dina WordPress-inlÀgg

SÄ hÀr bÀddar du in SWF i dina WordPress-inlÀgg

Om du nÄgonsin har försökt bÀdda in en Shockwave Flash-fil i din WordPress-blogg vet du att den kan bli rörig. Dessutom, om du Àr vÀrd för din blogg pÄ WordPress.com kommer du inte att kunna ladda upp flash av sÀkerhetsskÀl. Om du har ditt vÀrdkonto finns det dock flera sÀtt att ladda upp .swf-filer till dina WordPress-blogginlÀgg. Det första sÀttet innebÀr att man anvÀnder ett plugin. Detta sÀtt Àr att föredra om du inte Àr bra med kod. Det andra sÀttet krÀver att du kÀnner till nÄgra grundlÀggande html. I den hÀr artikeln ska vi gÄ igenom hur man bÀddar in SWF i WordPress-inlÀgg med ett plugin och utan ett plugin.

Plugin-metod

Först mÄste du ladda ner och installera Easy Flash BÀdda in för WordPress. Det hÀr pluginet Àr sÄ enkelt att inga instÀllningar lÀggs till till din administratörsmeny. Allt du behöver göra Àr att anvÀnda en kortkod nÀr du skapar dina inlÀgg sÄ hÀr:


[swf src="https://www.example.com/my-flash-file.swf" width=300 height=100]

ErsÀtt bara attributet med en lÀnk till din flash-fil och justera och dÀrefter.

HĂ€mta Easy Flash BĂ€dda in plugin.

Kodmetod

För dig som vill ha mer kontroll över din kod kommer vi nu att visa dig hur du bĂ€ddar in flashfiler direkt i dina WordPress-inlĂ€gg, sidor eller till och med teman. Även om mĂ€nniskor har kommit med mĂ„nga metoder för att göra detta genom Ă„ren, Ă€r det enklaste och mest kompatibla sĂ€ttet att anvĂ€nda element.

Den slutliga koden ser ut sÄ hÀr:


<object id="flashcontent" 
    classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" 
    width="550px" 
    height="400px">
 <param name="movie" value="mymovie.swf" />
 
 <!--[if !IE]>-->
 <object type="application/x-shockwave-flash" 
     data="mymovie.swf" 
     width="550px" 
     height="400px">
 <!--<![endif]-->
 
  <p>
   Fallback or 'alternate' content goes here.
   This content will only be visible if the SWF fails to load.
  </p>
 
 <!--[if !IE]>-->
 </object>
 <!--<![endif]-->
 
</object>

Observera att du anvÀnder 2 element. Det yttre elementet riktar sig mot Internet Explorer medan det inre elementet Àr för alla andra webblÀsare. Du kan Àndra din reservtext om det behövs. Du kan ocksÄ lÀgga till extra alternativ som wmode eller allowScriptAccess.

PS du bör alltid anvÀnda wmode = transparent, sÄ att din inbÀddning inte ÄsidosÀtter befintligt innehÄll som en flytande stapel. Kolla in vÄr artikel om hur du förhindrar Youtube oEmbed frÄn att ÄsidosÀtta innehÄll.