SÄ hÀr begrÀnsar du anvÀndarnamn i WordPress

Restrict Usernames

Om du nÄgonsin har behandlat en medlemswebbplats, en WordPress-multisite eller BuddyPress, vet du att det alltid finns anvÀndare som vill göra ditt liv svÄrt genom att registrera anvÀndarnamn som innehÄller dÄligt sprÄk, varumÀrkesord, officiella klingande namn etc. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du begrÀnsar anvÀndarnamn i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera tillĂ€gget BegrĂ€nsa anvĂ€ndarnamn. Vid aktivering kommer du att mĂ€rka ett nytt menyalternativ under fliken AnvĂ€ndare som heter “NamnbegrĂ€nsningar”.

LÀgg bara till en lista med begrÀnsade anvÀndarnamn. Du kan ocksÄ lÀgga till nyckelord i partiell matchning. Det skulle vara riktigt trevligt om pluginet faktiskt kom med en databas med begrÀnsat anvÀndarnamn som skulle innehÄlla alla vanliga.

Om en anvĂ€ndare försöker registrera sig med ett begrĂ€nsat namn kommer de att se ett fel. Det Ă€r viktigt att komma ihĂ„g att detta plugin inte Ă€ndrar nĂ„gra befintliga anvĂ€ndare. SĂ„ om nĂ„gon redan har ett anvĂ€ndarnamn “admin” pĂ„verkas det inte. Administratörer har alltid möjlighet att kringgĂ„ dessa begrĂ€nsningar. SĂ„ om Microsoft vill skapa ett konto pĂ„ din webbplats kan du enkelt skapa det för dem.

HÀmta plugin för BegrÀnsa anvÀndarnamn