SÄ hÀr begrÀnsar du WordPress-webbplatsÄtkomst av IP eller inloggade anvÀndare

Restricting access to a site for logged in users or specific IP address

Du hÄller pÄ att lansera en ny produkt och du har utvecklat en bra webbplats för den med hjÀlp av vÀrldens favorit webbpubliceringsplattform, WordPress. Du vill testa den live pÄ sin egen domÀn och vÀrd, men du Àr Ànnu inte redo att offentliggöra den Ànnu. Tidigare i en annan artikel pratade vi om hur man lösenordsskyddar WordPress utan anvÀndarregistrering. Vad sÀgs om att begrÀnsa Ätkomsten till en webbplats för besökare som Àr inloggade eller tillÄtna av IP-adresser? I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du begrÀnsar WordPress-Ätkomst via IP eller inloggade anvÀndare.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Restricted Site Access plugin. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »LÀsning. BlÀddra ner till botten sÄ ser du alternativ för att konfigurera begrÀnsad Ätkomst.

Med hjÀlp av Plugin för begrÀnsad webbplatsÄtkomst kan du begrÀnsa Ätkomst till en WordPress-webbplats för endast inloggade anvÀndare eller för personer med specifika IP-adresser. Du kan ocksÄ vÀlja att omdirigera anvÀndare utan Ätkomst till webbplatsen genom att skicka dem till inloggningssidan, omdirigera till en annan webbadress, visa dem ett anpassat meddelande eller till och med omdirigera dem till en viss sida (kommer snart sida) som du har skapat pÄ samma webbplats. BegrÀnsning av IP-funktionen Àr mycket anvÀndbar om du vill att flera anstÀllda pÄ kontoret ska ha tillgÄng till utvecklingsprojektet utan att de behöver registrera sig som anvÀndare.

Detta plugin kan vara extremt anvĂ€ndbart för betatestning av din webbplats innan en produktlansering. Det Ă€r ocksĂ„ bra för att skapa privata bloggar endast för vĂ€nner och familj. Vi hoppas att den hĂ€r artikeln hjĂ€lper dig att köra dina projekt diskret. Har du andra sĂ€tt som du har anvĂ€nt för att begrĂ€nsa WordPress-Ă„tkomst? Dela det med oss ​​i kommentarerna nedan.