SÄ hÀr byter du frÄn NextGEN till Envira Gallery i WordPress

SÄ hÀr byter du frÄn NextGEN till Envira Gallery i WordPress

Letar du efter ett NextGEN Gallery-alternativ? Envira Gallery erbjuder massor av funktioner utan att offra pÄ hastighet eller anvÀndarvÀnlighet. Nyligen frÄgade en anvÀndare om det fanns ett enkelt sÀtt att byta frÄn NextGEN till Envira Gallery. Ja det finns det, och det Àr ganska enkelt. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du byter frÄn NextGen till Envira Gallery-plugin för WordPress.

Envira Àr det bÀsta responsiva WordPress-galleriprogrammet. Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss hur de kan importera sina NextGEN-bildgallerier till Envira. Det Àr faktiskt vÀldigt enkelt och ganska enkelt att importera data frÄn NextGEN-bildgallerier till Envira Gallery. I den hÀr stegvisa guiden visar vi dig hur du byter frÄn NextGen till Envira Gallery-plugin för WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Envira Gallery-plugin. Det finns en GRATIS version sÄvÀl som PRO-versionen.

Vid aktivering, gÄ helt enkelt till Envira Gallery »InstÀllningar och klicka pÄ fliken TillÀgg.

Du kan behöva blÀddra ner för att hitta NextGEN Importer Addon. Klicka sedan pÄ installationstillÀggsknappen och nÀr den Àr installerad klickar du pÄ aktivera-knappen.

NextGEN Importer Addon plugin för Envira Gallery

Du Àr nu redo att importera dina NextGEN-bildgallerier till Envira. Du kommer att mÀrka att ett nytt menyalternativ mÀrkt NextGEN Import visas under Envira Gallery.

NextGEN Importera meny under Envira Gallery

NÀr du klickar pÄ NextGEN-importen visas automatiskt alla dina NextGEN-gallerier och album listade sÄ hÀr:

Envira NextGEN Importör

Notera: Album Àr en del av PRO-versionen av Envira, sÄ se till att du har album installerade om ditt NextGen-galleri har album (anvÀnd Envira Gallery-kupongen: WPB25 för att fÄ 25% RABATT).

DÀrefter mÄste du kontrollera de gallerier som du vill importera och klicka pÄ knappen. Du bör göra detsamma för dina album ocksÄ.

Pluginet importerar nu dina NextGen-gallerier till Envira Gallery. NÀr det Àr klart ser du ett framgÄngsmeddelande.

Nu kan du besöka Envira Gallery »Envira Gallery för att se dina nyligen importerade gallerier.

Importerade NextGEN-gallerier i Envira Gallery

Envira importerar inte bara ditt NextGen-galleri, det överför ocksÄ ocksÄ bildmetadata.

Envira Metadata

Du kan lÀgga till dina importerade gallerier var som helst pÄ din webbplats med hjÀlp av kortkoden eller genom att anvÀnda knappen LÀgg till galleri i inlÀggsredigeraren.

LÀgga till Envira Gallery i ett WordPress-inlÀgg

Det Àr allt. Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att byta frÄn NextGen till Envira Gallery.

Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide för att vÀlja det bÀsta WordPress-skjutreglaget.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.