SÄ hÀr byter du ut standardtema och plugin-redigerare i WordPress

SÄ hÀr byter du ut standardtema och plugin-redigerare i WordPress

Standardredigeraren för WordPress-temat och plugin-program Àr enkla redigerare för ren text. De Àr inte avsedda att anvÀndas som ett utvecklingsverktyg. Deras syfte Àr att snabbt ta en titt pÄ koden eller göra nÄgra mindre Àndringar i ditt barns tema eller ett platsspecifikt plugin. Men om du vill ha ett mer robust grÀnssnitt för dessa redaktörer med syntaxmarkering, radnummer, radmarkering, dÄ Àr du pÄ rÀtt plats. I den hÀr artikeln visar vi hur du byter ut standardtema och plugin-redigerare i WordPress.

Innan du redigerar dina teman eller plugins rekommenderar vi starkt att du skapar en sÀkerhetskopia av din WordPress-webbplats. Om nÄgot gÄr fel och du inte kan fixa det kan du alltid ÄterstÀlla WordPress frÄn sÀkerhetskopiering. En annan nackdel med att redigera ditt tema och plugin-filer pÄ en levande webbplats Àr att ett fel kan lÄsa dig ur WordPress-administrationsomrÄdet. SÄ det Àr viktigt att du har FTP-Ätkomst till din webbplats sÄ att du kan fixa saker manuellt om nÄgot gÄr fel.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP Editor-plugin. Efter aktivering lÀgger plugin till en ny WP Editor-meny i ditt WordPress admin-sidofÀlt. Om du klickar pÄ den kommer du till insticksidan för insticksprogrammet.

WP Editor huvudinstÀllningar

Som du kan se finns det flikar för temaredigerare, plugin-editor och postredigerare. Du kan ersÀtta WordPress-standardredigeraren pÄ dessa platser med den som tillhandahÄlls av plugin-programmet. PÄ fliken huvudinstÀllningar kan du vÀlja att dölja och ersÀtta standard WordPress-redigeraren, eller sÄ kan du ha bÄde WordPress-redigerare och redigerare som tillhandahÄlls av plugin-programmet.

Varje redigerare som tillhandahÄlls av plugin-programmet har sina egna instÀllningar. Klicka pÄ Theme Editor för att Àndra dess instÀllningar. Du kommer att mÀrka att det finns olika alternativ tillgÀngliga. Du kan vÀlja ett fÀrgtema för din temaredigerare och vÀlja vilka filtillÀgg som ska vara tillgÀngliga att redigera. Bland andra alternativ kan du vÀlja att markera aktiv linje, visa radnummer, justera teckensnittsstorlek etc. Du kan ocksÄ aktivera filöverföringsfunktionen som gör att du kan ladda upp filer direkt frÄn temaredigeraren.

Justera instÀllningar för ersÀttningstemeditor för WordPress

NÀr du Àr klar med att justera alternativ klickar du pÄ spara Àndringar. Du kan se den ersatta temaredigeraren i aktion under Utseende »Temaredigerare, och plugin-redigerare under Plugins »Plugin Editor.

Avancerad plugin-redigerare i aktion

Om du har aktiverat inlÀggsredigeraren, var vÀnlig notera att pluginet inte ersÀtter WordPress Visual InlÀggsredigerare. Det ersatte bara redigeraren för klartext. Alla dina formateringsknappar för enkel text förblir desamma. Detta plugin lÀgger bara till fÀrger, markering och radnummer till redigeraren.

TextinlÀggsredigerare med radnummer och markering

Det fantastiska med att anvÀnda WordPress Àr att det ger dig val. Du kan vÀlja att anvÀnda standardredigeraren, du kan ersÀtta den med det alternativ som vi har visat i den hÀr artikeln, eller sÄ kan du helt inaktivera tema- och plugin-redigerare frÄn WordPress.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att vÀlja ett alternativ för ditt standard WordPress-tema och plugin-redigerare. LÄt oss veta vad dina tankar Àr genom att lÀmna en kommentar nedan.