SÄ hÀr fÄr du en kopia av dina personuppgifter frÄn Apple

get a copy of your personal data

Cupertino gör det enklare att fÄ en kopia av dina personuppgifter. I Europa, USA och pÄ andra hÄll kan du nu göra en förfrÄgan pÄ Apples webbplats för data och sekretess.

Först tillkÀnnagavs i mars 2018, gick Apples webbplats för data och sekretess online tvÄ mÄnader senare. BelÀgen vid privacy.apple.com, sidan lades ursprungligen till för att följa Europeiska unionens allmÀnna dataskyddsförordning (GDPR), som trÀdde i kraft i maj 2018. Den har lÄngsamt utökats för att erbjuda support pÄ ytterligare platser runt om i vÀrlden.

FĂ„ en kopia av dina personuppgifter

Följ dessa anvisningar för att göra ansprÄk pÄ dina personuppgifter frÄn Apple:

1) Först mÄste du logga in pÄ sekretesswebbplatsen med ditt Apple-ID.

Beroende pÄ hur du har din kontoinstÀllning kan du bli ombedd att anvÀnda tvÄvÀgsautentisering.

2) Under FÄ en kopia av dina data, se till att klicka Komma igÄng.

HANDLEDNING: Hur tar du bort ditt Apple ID-konto permanent

3) PĂ„ nĂ€sta sida vĂ€ljer du de personuppgifter du vill att Apple ska hĂ€mta. Kryssa för de föremĂ„l du vill inkludera. Du kan vĂ€lja saker som Apple ID-konto och enhetsinformation, iCloud-kontakter, marknadsföringsprenumerationer och mer. Du kan vĂ€lja “VĂ€lj alla” för att inkludera allt i din rapport.

Alla nedladdningar av personuppgifter inkluderar:

Notera: Din nedladdning inkluderar inte köp av appar, bok, film, TV-program eller musik.

4) NÀr du har gjort ditt val klickar du pÄ FortsÀtta.

5) PÄ nÀsta sida vÀljer du en maximal filstorlek som Àr bekvÀm för dig att ladda ner. Den faktiska informationen kommer att delas in i filer av denna storlek eller mindre. Du kan vÀlja mellan 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB eller 25 GB.

6) NÀr du har gjort ditt val klickar du pÄ FullstÀndig begÀran.

7) PĂ„ nĂ€sta sida (och via ett bekrĂ€ftelsemeddelande) fĂ„r du ett meddelande som förklarar att det kan ta upp till sju dagar innan du fĂ„r dina personuppgifter. Det stĂ„r, “För att sĂ€kerstĂ€lla sĂ€kerheten för dina data anvĂ€nder vi den hĂ€r tiden för att verifiera att begĂ€ran gjordes av dig.”

Du kan visa och kontrollera statusen för din personuppgiftsförfrÄgan genom att besöka privacy.apple.com/account.

förbereda dina data för nedladdning

Packar upp den

NÀr du fÄr ett meddelande om att dina personuppgifter Àr klara har du 14 dagar pÄ dig att ladda ner dem innan de raderas.

Om du inte kan begÀra anvÀndardata pÄ din plats Ànnu kan du fortfarande begÀra en kopia av all identifierbar information som Apple vet om dig genom att kontakta företagets sekretesssvarsteam.

För mer information, ta en titt pÄ ett supportdokument pÄ Apples webbplats.

Tyckte du att det hÀr var bra? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.