SÄ hÀr fÄr du Facebook-insikter för din WordPress-webbplats

SÄ hÀr fÄr du Facebook-insikter för din WordPress-webbplats

Mer Àn 10 000 nya webbplatser integreras med Facebook varje dag genom att anvÀnda ett av deras sociala plugins. De flesta webbplatser som vi ser utnyttjar emellertid inte fullt ut vad facebook har att erbjuda. Var du medveten om att du kan fÄ Facebook-insikter för din WordPress-webbplats? Dessa insikter inkluderar data som dina mest populÀra sidor för liknande-knappen, skicka-knappen, organiska delningar, kommentarrutan etc. Den innehÄller ocksÄ information som vem Àr din demografiska publik pÄ Facebook, deras Älder, kön, land etc. Om du inte var , bli inte förvÄnad eftersom du inte Àr ensam. Vi kollade nÄgra av branschledarnas webbplatser inklusive Chris Brogan, Brian Clark, Darren Rowse, John Chow och Jeremy Schoemaker (aka Shoemoney) och ingen av deras webbplatser utnyttjade heller Facebook-insikter. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du fÄr Facebook-insikter för din WordPress-webbplats, sÄ att du kan dra full nytta av vad facebook har att erbjuda.

Först mÄste du installera och aktivera WordPress SEO-plugin. Det Àr en av de mest nedladdade WordPress-pluginsna. Chansen Àr att du redan har den installerad, men om du inte har det har vi detaljerade instruktioner om hur du installerar och konfigurerar WordPress SEO-plugin.

NÀr du har konfigurerat plugin-programmet korrekt Àr din webbplats nu redo för Facebook. Du behöver bara besöka SEO »Socialt och klicka pÄ Facebook-fliken.

Nu mĂ„ste du klicka pĂ„ knappen ‘LĂ€gg till Facebook-administratör’. Detta tar dig till Facebook-webbplatsen. Om du inte Ă€r inloggad mĂ„ste du logga in med det Facebook-konto som du vill lĂ€gga till som administratör. DĂ€refter omdirigeras du tillbaka till din WordPress-webbplats, dĂ€r du ser anvĂ€ndarnamnet lĂ€ggs till som administratör.

Facebook insikter administratörsanvÀndare lÀggs till WordPress SEO

NÀsta sak du behöver göra Àr att se till att du anvÀnder den KORRIGA versionen av Facebook-liknande-knappen. MÄnga webbplatser anvÀnder bara iframe-versionen av Facebook-knappen. Medan det fungerar kommer det inte att lÄta dig fÄ Facebook-insikter. Du mÄste anvÀnda XFBML-metoden som visas i det hÀr inlÀgget.

Det sista steget du behöver göra Àr att göra ansprÄk pÄ din webbplats pÄ Facebook. Du mÄste besöka sidan Facebook Insights. Leta efter knappen LÀgg till domÀn under dina sidor.

LÀgga till din domÀn till Facebook Insights

NĂ€r du klickar pĂ„ den gröna knappen visas en ljusruta som bilden nedan. Ange ditt domĂ€nnamn och se till att du lĂ€nkar det till “DU”.

Facebook Insights för din webbplatsinstallation

Nu nÀr du besöker sidan Facebook insikter ser du din webbplats listad under webbplatser.

Facebook Insights för webbplatser

NÀr du klickar pÄ din webbplats kommer du att kunna fÄ tillgÄng till alla slags insikter. En exempelbild Àr nedan:

Facebook Insights skÀrmdump

DÀr har du det. Nu kan du enkelt fÄ Facebook-insikter för din WordPress-webbplats. För mer detaljerade instruktioner kanske du ocksÄ vill kolla vÄr handledning om hur du lÀgger till Facebook-metadata för öppna grafik i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.