SÄ hÀr fÄr du Googles verifierade författarskap för din WordPress-blogg

Google's Verified Authorship Results

Alla pratar om hur sökningen blir social. Google +1-knapparna Àr nu integrerade i webbplatser, sökresultat och till och med i Google Ads. Jo allt detta Àr viktigt, men vi ser nu en ökning av verifierad författarskap för Googles sökresultat.

Uppdatering (28 augusti 2014): Google har meddelat att de dödar författarskap och sökresultat visar inte lÀngre författarnamn eller foton.

Slutligen med den nya redesignen har vi ocksÄ lagt till den i WPBeginner. Nu nÀr du söker i vÄra artiklar kommer du att se bilden av vÄr grundare Syed Balkhi i resultaten som skÀrmdumpen nedan:

Vi hörde folk hÀvda att detta ökar klickfrekvensen och ibland rankningar ocksÄ. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan fÄ Googles verifierade författarskap för din WordPress-blogg.

Du mÄste lÀgga till följande kod i dina teman sektion. (Glöm inte att Àndra Google+ profil-URL till din). Normalt kan du göra detta genom att redigera header.php-filen

<link rel="author" href="https://plus.google.com/101623299936375408403/posts" />

Om du anvÀnder ett temaramverk eller bara vill sÀtta in det som en funktion kan du lÀgga till detta genom att ansluta till wp_head (). Klistra in följande kod i temafilen.


add_action('wp_head', 'add_google_rel_author');
function add_google_rel_author() {
echo '<link rel="author" href="https://plus.google.com/101623299936375408403/posts" />';
}

NÀsta sak du behöver göra Àr att gÄ till din profil pÄ Google+ och lÀgga till lÀnk till din webbplats under avsnittet bidragsgivare.

LĂ€gg till webbplats i avsnittet Google+ bidragsgivare

Slutligen, se till att dina +1: or Àr offentliga i din profil pÄ Google+, annars fungerar det inte.

Nu Àr du klar. VÀnta bara pÄ att Google ska genomsöka dina sidor och visa ditt ansikte bredvid det. Du kan kontrollera om du gjorde allt rÀtt genom att gÄ till Googles testverktyg för Rich Snippets Rich Web. Nedan följer en skÀrmdump av hur den ska se ut.

Google Rich Snippet Testing Tool Preview

Detta trick skulle fungera bra för webbplatser med enskilda författare. Om du driver en blogg med flera författare mÄste du vara lite snyggare. Du kan lÀgga till ytterligare ett anvÀndarprofilfÀlt för Google+. Kör sedan ett villkorligt uttalande i rubrikomrÄdet för att se vem som Àr författaren och visa lÀmplig URL. Yoasts WordPress SEO-plugin innehÄller nu den hÀr funktionen i den senaste versionen.