SÄ hÀr fÄr du tillgÄng till begrÀnsningar och förÀldrakontroll pÄ din iPhone och iPad i iOS 12

SÄ hÀr fÄr du tillgÄng till begrÀnsningar och förÀldrakontroll pÄ din iPhone och iPad i iOS 12

iOS: s lÄngvariga begrÀnsningsfunktion, Àven kallad förÀldrakontroll, Àr ett fantastiskt sÀtt för förÀldrar att begrÀnsa funktioner, appar och innehÄll pÄ barnens iPhone, iPad och iPod touch. FrÄn och med iOS 12 har begrÀnsningar bytt namn och flyttats till ett helt nytt avsnitt i InstÀllningar. SÄ hÀr kommer du till den utökade uppsÀttningen förÀldrakontroll i iOS 12-programvaran och senare.

Om du har ett barn med en ny iPhone, iPad eller iPod touch rekommenderas det att du blockerar alla Älders olÀmpliga appar, media och funktioner som du inte vill att de ska konsumera genom att begrÀnsa deras enhet med hjÀlp av den inbyggda förÀldern kontroller.

SÄ hÀr fÄr du tillgÄng till begrÀnsningar pÄ iPhone och iPad

I iOS 12 har begrÀnsningar flyttat till de nya instÀllningarna för skÀrmtid. För fullstÀndighetens skull tillhandahÄller denna handledning instruktioner om Ätkomst till begrÀnsningar pÄ bÄde iOS 12 och Àldre versioner.

SÄ hÀr fÄr du tillgÄng till begrÀnsningar / förÀldrakontroll pÄ iOS 12

HanteringsbegrÀnsningar med förÀldrakontroll har förÀndrats och Àr nu en integrerad del av Apples nya uppsÀttning skÀrmtid-funktioner som ingÄr i iOS 12: s digitala vÀlbefinnandeinitiativ.

HANDLEDNING: Hur du hÄller din iPhone-anvÀndning under kontroll med Screen Time

Alla förÀldrakontroller som finns pÄ iOS 11 och tidigare Àr fortfarande tillgÀngliga för förÀldrar som vill hantera familjens enheter med Apples senaste iOS 12-programvara.

1) Öppna instĂ€llningar app pĂ„ din iPhone eller iPad med iOS 12 eller senare.

2) Knacka SkÀrmtid.

3) Om du tidigare har aktiverat skÀrmtid, hoppa till steg 4. Annars trycker du pÄ SlÄ pÄ skÀrmtid, trÀffa FortsÀtta pÄ följande skÀrm och tryck sedan pÄ Det hÀr Àr mitt barns iPhone.

Följ instruktionerna pÄ skÀrmen för att skapa ditt lösenord för begrÀnsningar innan du fÄr anvÀnda de olika förÀldrakontrollerna som finns till ditt förfogande, som stillestÄndstid, appbegrÀnsningar, innehÄlls- och ÄldersbegrÀnsningar och mer, som visas pÄ skÀrmdumparna nedan.

4) Knacka InnehÄll och sekretessbegrÀnsningar.

För att aktivera begrÀnsningar, skjut omkopplaren InnehÄll och sekretessbegrÀnsningar till ON-lÀget.

iOS 11: s begrÀnsningar har blivit iOS 12: s innehÄlls- och sekretessbegrÀnsningar

Trots namnÀndringen Àr avsnittet InnehÄlls- och sekretessbegrÀnsningar precis dÀr du hittar alla förÀldrakontroller för iPhone och iPad som du har lÀrt kÀnna och Àlska i Àldre iOS-utgÄvor, plus flera nya kontroller som en del av de rika , ny skÀrmtidssektion.

HANDLEDNING: Hur man begrÀnsar barns skÀrmtid pÄ iPhone och iPad

HÀr Àr vad förÀldrar kan göra med skÀrmtid:

Att stÀlla in ett skÀrmtidslösenord hindrar barn frÄn att Àndra dessa instÀllningar pÄ egen hand.

För att begrÀnsa appar som barn fÄr Ätkomst till, tryck bara pÄ TillÄtna appar och inaktivera appar som du inte vill exponeras för din junior pÄ den hÀr enheten. TÀnk pÄ att du mÄste aktivera och konfigurera skÀrmtid pÄ alla enheter som anvÀnds av dina barn.

SkÀrmtid Àr bra för alla att bÀttre förstÄ och hantera sin enhetsanvÀndning, men kan vara sÀrskilt bra för barn och familjer. FörÀldrar kan inte bara komma Ät bÄde sina egna och barnens aktivitetsrapporter direkt frÄn sina egna iOS-enheter för att bÀttre förstÄ var barnen spenderar sin tid, utan ocksÄ stÀlla appgrÀnser för dem pÄ distans och mycket mer.

SkÀrmtidsdata synkroniseras över enheter via iCloud.

SkÀrmtid Àr kontobaserad och fungerar som sÄdan pÄ alla barns iOS-enheter.

Genom att basera skÀrmtidsrapporter och utslÀppsrÀtter pÄ barnens totala anvÀndning finns det inget fusk. Screen Time fungerar ocksÄ med Apples Family Sharing-funktion, sÄ att förÀldrar ocksÄ kan konfigurera Screen Time-instÀllningar pÄ distans för sitt barn inom samma Family Sharing-grupp.

För att hantera skÀrmtidsfunktioner lokalt pÄ ett barns enhet krÀvs inte familjedelning.

FortsÀtt lÀsa artikeln för ytterligare steg-för-steg-instruktioner som förklarar hur du fÄr Ätkomst till iPhone och iPad förÀldrakontroll pÄ iOS 11 och Àldre utgÄvor.

SÄ hÀr fÄr du tillgÄng till begrÀnsningar / förÀldrakontroll pÄ iOS 11

PÄ iOS 11 och tidigare utgÄvor finns begrÀnsningar pÄ en annan plats i InstÀllningar.

1) Öppna instĂ€llningar app pĂ„ din iPhone eller iPad med iOS 11 eller Ă€ldre.

2) Knacka AllmÀn.

3) Knacka BegrÀnsningar.

NÀr du trycker pÄ alternativet Aktivera begrÀnsningarkommer du att bli ombedd att skapa ett lösenord som du mÄste ange innan du kan Àndra instÀllningar eller inaktivera begrÀnsningar.

FörvÀxla inte ditt begrÀnsningslösenord med enhetens lösenord eftersom de inte Àr desamma och kan stÀllas in oberoende av varandra.

HÀr kan du göra följande:

FörÀldrakontroll finns ocksÄ pÄ din Mac och i iTunes pÄ skrivbordet.

macOS: s förÀldrakontroll lÄter dig hantera innehÄll genom att betygsÀtta och begrÀnsa ungefÀr samma funktioner och instÀllningar som pÄ din iPhone eller iPad. Du kan till exempel anvÀnda macOS inbyggda förÀldrakontroll för att blockera Ätkomst till specifika webbplatser pÄ din Mac.

Apple introducerade först begrÀnsningar för iPhone redan 2008.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].