SÄ hÀr fixar du utvalda bilder som visas tvÄ gÄnger i WordPress-inlÀgg

Fixing WordPress featured image appearing twice

För vanliga WordPress-anvÀndare Àr det ganska enkelt att skapa ett inlÀgg i WordPress. Men för de som precis börjat finns det fortfarande saker som de kan tycka vara förvirrande.

Medan funktionerna för utvalda bilder Àr en total livrÀddare, krÀver det en viss grundlÀggande förstÄelse för WordPress för att kunna anvÀnda den korrekt.

Nyligen kontaktade en av vÄra lÀsare oss med ett problem att deras utvalda bild visades tvÄ gÄnger. Det Àr ett ganska vanligt bildproblem som lÀtt kan lösas. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du fixar utvalda bilder som visas tvÄ gÄnger i WordPress-inlÀgg.

Varför visas bilden tvÄ gÄnger i mina WordPress-inlÀgg?

Den vanligaste orsaken till att en utvald bild eller inlÀggsminiatyr visas tvÄ gÄnger i WordPress-inlÀgg Àr att ibland nybörjare stÀller in en utvald bild och ocksÄ infogar den i inlÀggets innehÄll.

Utvalda bilder visas tvÄ gÄnger

Detta Àr faktiskt vettigt för de flesta nybörjare, för nÀr de stÀller in en utvald bild förvÀntar de sig att den ska visas i deras innehÄllsomrÄde. NÀr det inte visas i innehÄllsredigeraren kÀnner de att de kanske har missat nÄgot och slutar infoga samma bild igen i inlÀgget.

Den hÀr gÄngen kan de se det i blockredigeraren och kÀnna sig nöjda. Men nÀr de publicerar inlÀgget mÀrker de att bilden visas tvÄ gÄnger pÄ deras inlÀgg.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Hur fixar jag detta?

Ta bara bort bilden frÄn postredigeraren och se till att du anvÀnder rutan med utvalda bilder för att stÀlla in din utvalda bild.

Undvik duplicerad utvald bild

Utvalda bilder eller inlÀggsminiatyrer Àr en WordPress-temafunktion. Detta innebÀr att stödet för den hÀr funktionen hanteras av ditt WordPress-tema, varför du inte ser hur det ser ut i din inlÀggsredigerare.

NÀr du stÀller in en utvald bild för ett inlÀgg kommunicerar databasen med ditt tema att det finns en utvald bild som kan visas automatiskt. Detta gör det möjligt för temautvecklare att anvÀnda konsekventa stilar för inlÀggsminiatyrer och utvalda bilder genom hela din webbplats.

Även om detta kan lösa problemet med duplicerade bilder för de flesta anvĂ€ndare, kan du ocksĂ„ stöta pĂ„ nĂ„gra andra överraskande problem. Till exempel om du Ă€ndrar tema kan dina utvalda bilder se strĂ€ckta, sneda och oproportionerliga. För att Ă„tgĂ€rda detta mĂ„ste du Ă„terskapa bildstorlekar i WordPress.

Om ovanstÄende lösning inte hjÀlper till att lösa problemet med att bilder visas tvÄ gÄnger, finns det ett problem med den underliggande koden för ditt tema. I det hÀr fallet Àr den bÀsta lösningen att kontakta din temautvecklare för hjÀlp.

Kolla in lösningen för andra vanliga bildproblem i WordPress.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att fixa utvalda bilder som visas tvÄ gÄnger i dina WordPress-inlÀgg.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.