SÄ hÀr hittar du och tar bort oanvÀnda kortkoder frÄn WordPress-inlÀgg

SÄ hÀr hittar du och tar bort oanvÀnda kortkoder frÄn WordPress-inlÀgg

Kortkoder Àr bra, men de Àr inte alltid det bÀsta sÀttet. En nackdel med att anvÀnda ett plugin eller tema som Àr beroende av kortkoder Àr att nÀr du byter ett tema eller inaktiverar plugin-programmet kommer de att lÀmna efter shordcode-taggar i dina inlÀgg som kommer att se konstiga ut för dina lÀsare. I den hÀr artikeln visar vi hur du hittar och tar bort oanvÀnda kortkoder frÄn dina WordPress-inlÀgg och sidor.

Är kortkoder dĂ„liga?

Nej, absolut inte. Kortkoder Àr inte dÄliga, men överanvÀndning av dem kan vara problematiskt. Vi anvÀnder till exempel Compact Archives-plugin som ger en kortkod och en malltagg. Vi har endast kortkoden pÄ vÄr arkivsida, sÄ om vi nÄgonsin inaktiverar pluginprogrammet finns det bara en sida som vi behöver ta bort kortkoden frÄn.

Å andra sidan finns det plugins och teman som tillhandahĂ„ller kortkoder för att skapa vanliga stilelement som knappar, tabeller, kolumner etc. Vissa plugins för annonshantering anvĂ€nder ocksĂ„ kortkoder. Nu om en anvĂ€ndare har anvĂ€nt dessa kortkoder i mĂ„nga inlĂ€gg blir det mycket svĂ„rt för anvĂ€ndaren att ta bort kortkoden frĂ„n alla inlĂ€gg och sidor.

Det Àr dÀrför vi rekommenderar vÄra anvÀndare att inte lita pÄ teman eller plugins som krÀver att du lÀgger till kortkoder i mÄnga inlÀgg. Du bör alltid försöka hitta ett bÀttre alternativ om du kan, eller kontakta temat eller plugin-författaren. De kan berÀtta ett bÀttre sÀtt att fÄ samma funktionalitet utan att anvÀnda för mÄnga kortkoder i inlÀgg eller sidor.

För de som fortfarande undrar, om du har en inaktiv kortkod pÄ din webbplats, kommer det att se ut sÄ hÀr i mitt innehÄll:

[some-random-shortcode]

För att ta bort oanvÀnda kortkoder frÄn dina inlÀgg och sidor mÄste du först hitta dem.

Hitta alla inlÀgg som innehÄller en sÀrskild kortkod

Vi kommer att prova det enklaste sÀttet att hitta kortkoden i inlÀggets innehÄll. Kopiera och klistra in följande kod i ett platsspecifikt plugin eller ditt temas funktioner.php-fil:


function wpb_find_shortcode($atts, $content=null) { 
ob_start();
extract( shortcode_atts( array(
		'find' => '',
	), $atts ) );

$string = $atts['find'];

$args = array(
	's' => $string,
	);

$the_query = new WP_Query( $args );

if ( $the_query->have_posts() ) {
    echo '<ul>';
	while ( $the_query->have_posts() ) {
	$the_query->the_post(); ?>
	<li><a href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a></li>
	<?php
	}
    echo '</ul>';
} else {
    echo "Sorry no posts found"; 
}

wp_reset_postdata();
return ob_get_clean();
}
add_shortcode('shortcodefinder', 'wpb_find_shortcode'); 

I den hÀr koden har vi skapat en kortkod (). Kortkoden kör en funktion för att utföra en anpassad WordPress-frÄga. I den hÀr frÄgan anvÀnder vi standard WordPress-sökfunktionen för att hitta kortkoden och sedan lista alla inlÀgg som hittats med den specifika kortkoden.

För att anvÀnda detta mÄste du skapa ett nytt WordPress-inlÀgg eller en sida och klistra in den hÀr kortkoden i den:

[shortcodefinder find=’myshortcode’]

ErsÀtt myshortcode med den kortkodsetikett du letar efter. Spara ditt inlÀgg eller sida som ett utkast och förhandsgranska det. Detta gör att du kan se en lista över alla inlÀgg som innehÄller kortkodsetiketten du sökte efter.

Hur man tar bort oanvÀnda kortkoder i WordPress

TyvÀrr Àr det bÀsta sÀttet att ta bort oanvÀnda kortkoder frÄn dina inlÀgg genom att manuellt redigera varje inlÀgg som innehÄller kortkoden. I metoden som beskrivs ovan visade vi dig hur du fÄr en lista över inlÀgg som innehÄller en viss kortkod. Förhoppningsvis kommer detta att spara lite tid. NÀr du vÀl har listan kan du gÄ igenom inlÀggen en efter en och ta bort kortkoden.

Alternativt om du inte vill redigera dina inlÀgg en efter en, finns det ett snabbt arbete som effektivt döljer kortkoden frÄn att visas i ditt innehÄll. Klistra bara in följande kod i ett webbplatsspecifikt plugin eller ditt temas funktioner.php-fil:


add_shortcode( 'shortcodetag', '__return_false' );

Du mÄste byta ut kortkod med kortkoden som visas i dina inlÀgg eller kortkoden du vill dölja.

I grund och botten kommer koden ovan att lÀgga till kortkoden och göra att den inte visar nÄgot. PÄ sÄ sÀtt kommer din kortkod att analyseras som alla andra registrerade kortkoder, men utan att visa nÄgot i utdata. Om det finns flera oanvÀnda kortkoder i dina inlÀgg kan du ÄteranvÀnda den hÀr koden genom att bara ersÀtta kortkoden med den kortkod du vill dölja.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att hitta och ta bort oanvÀnda kortkoder frÄn dina WordPress-inlÀgg eller sidor. För frÄgor och feedback vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.