SÄ hÀr importerar du inlÀgg frÄn CSV-kalkylblad i WordPress

SÄ hÀr importerar du inlÀgg frÄn CSV-kalkylblad i WordPress

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss om det fanns ett sÀtt att importera inlÀggsidéer i WordPress frÄn ett kalkylark. Vi gjorde en snabb undersökning, och naturligtvis finns det ett sÀtt. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du importerar inlÀggsidéer som utkast i WordPress.

MÄnga WordPress-webbplatsÀgare planerar sin innehÄllsstrategi i kalkylblad som innehÄller inlÀggsidéer som titlar. Detta Àr speciellt vanligt om du Àr en del av en större organisation eller arbetar med en virtuell assistent.

Om du planerar som vi, Àr chansen att du har en hel del inlÀgg i ditt kalkylblad, och att lÀgga till dem manuellt kommer att ta mycket tid. LÄt oss ta en titt pÄ hur man enkelt importerar inlÀggsidéer frÄn CSV till WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Really Simple CSV Importer plugin. Vid aktivering, gÄ helt enkelt till Verktyg »Importera och klicka pÄ CSV.

PÄ nÀsta skÀrm blir du ombedd att ladda upp en CSV-fil som du vill importera. Men innan du gör det mÄste du först formatera kalkylarket ordentligt sÄ att det kan importeras.

Den riktigt enkla CSV-importören hÀmtar postinformation baserat pÄ kolumner i kalkylarket. Den första raden i kalkylarket mÄste innehÄlla kolumnnamn som kan kÀnnas igen av plugin-programmet. NÄgra av de mest anvÀnda kolumnnamnen Àr post_title, post_content, post_date, post_author, post_type and post_status. Du hittar den fullstÀndiga listan med kolumnnamn pÄ pluginens hemsida.

Du behöver inte ha alla kolumner och du behöver inte ens ha kolumnerna i en viss ordning. HÀr Àr en skÀrmdump av ett provkalkylblad som vi kommer att importera.

Ett exempel pÄ kalkylark

Plugin kommer ocksÄ med sina egna CSV- och ODT-filer som finns i plugin-katalogen under exempelmappen. Du kan öppna dessa filer i Microsoft Office, Google Docs eller LibreOffice Calc. Alternativt kan du ocksÄ öppna en CSV-fil i vilken textredigerare som helst som anteckningsblock.

Standard inlÀggstyp Àr instÀlld pÄ inlÀgg och inlÀggsstatus till utkast. Men om du vill Àndra det kan du göra det genom att definiera kolumnen post_status.

I de flesta kalkylprogram kan du spara kalkylarket i CSV-format. NÀr du laddar ner eller sparar kalkylarket som CSV, se till att anvÀnda kommatecken för att separera kolumner och se till att textavgrÀnsaren Àr instÀlld pÄ dubbla citat.

NÀr du har konverterat kalkylarket till CSV Àr du nu redo att importera det till WordPress. GÄ tillbaka till CSV-importören och klicka pÄ knappen VÀlj fil för att ladda upp din CSV-fil. Pluginet laddar sedan upp det och importerar inlÀgg till WordPress.

CSV-importörens framsteg

Det Àr allt för nu, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att importera inlÀggsidéer som utkast i WordPress. Om du Àr en del av en större organisation rekommenderar vi starkt att du tittar pÄ Redigera flöde för att förbÀttra ditt redaktionella arbetsflöde. Vi har ocksÄ sammanstÀllt en lista med 21 fantastiska plugins för att hantera en blogg med flera författare effektivt.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.