SÄ hÀr inaktiverar du emojis i WordPress 4.2

SÄ hÀr inaktiverar du emojis i WordPress 4.2

Förra veckan slÀpptes WordPress 4.2, och den kom med den nya Emoji-funktionen som gjorde att du kunde anvÀnda de nya Emojisna i WordPress. Detta kan vara en snygg funktion för vissa, men mÄnga företagare behöver helt enkelt inte Emojis. Speciellt med tanke pÄ att Emoji-stöd laddar ytterligare en JavaScript pÄ varje sida som saktar ner din webbplats nÄgot. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du inaktiverar Emojis i WordPress 4.2.

Vad Àr Emoji?

Emojis Àr de smÄ ikonerna eller smileysna som anvÀnds pÄ internet. Ursprungligen frÄn Japan har Emoji tagit sig in i unicode-teckenuppsÀttningen, iOS, Android och till och med pÄ stationÀra datorer.

Sedan version 4.2 stöder WordPress nu 4-bitars unicode-tecken. Den frÀmsta anledningen till detta Àr att lÀgga till inbyggt stöd för kinesiska, japanska och koreanska teckenuppsÀttningar.

Att anvÀnda Emoji Àr ursprungligen helt enkelt en snygg funktion som kom som en biprodukt av en nödvÀndighet för en stor grupp anvÀndare.

Med detta sagt finns det ocksÄ en stor grupp affÀrsanvÀndare som vi som inte vill sakta ner vÄr WordPress-webbplats för vackrare smileys.

LÄt oss ta en titt pÄ hur du inaktiverar Emoji-stöd i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Inaktivera emojis i WordPress 4.2

NÀr vi sÀger att inaktivera Emoji i WordPress menar vi att inaktivera de extra kontroller och skript som anvÀnds av WordPress för att hantera Emojis. Du kan fortfarande anvÀnda Emoji pÄ din webbplats, och webblÀsarna som stöder dem kommer fortfarande att kunna visa dem.

Du har bara inte de avancerade Emoji-karaktÀrerna.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Classic Smilies. Att bara aktivera detta plugin inaktiverar emoji-stödet pÄ WordPress 4.2 och senare versioner.

Det fungerar direkt och det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera.

Flera anvÀndare rapporterade att WordPress 4.2 Emoji-stödet bröt deras gamla smilies. Fördelen med Classic Smilies-plugin Àr att den tar tillbaka de gamla smiliesna medan den inaktiverar de nya skript och stilar som de flesta inte ens behöver.

Om du nu vill inaktivera Emoji-stöd helt, kan du anvÀnda plugin-programmet Inaktivera Emojis. Detta inaktiverar ALLA emoji-stöd i WordPress.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att inaktivera Emoji pÄ din WordPress-webbplats. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr lista över 21 plugins för att effektivt hantera WordPress-flerförfattarbloggar.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.