SÄ hÀr inaktiverar du sidor för bildbilagor i WordPress

Disable attachment pages and redirect users to parent post

WordPress skapar som standard en enda sida för varje bilaga som du har pÄ din webbplats. Detta inkluderar bilder, ljud- / videofiler, pdfs, etc. Denna funktionalitet Àr utmÀrkt för fotografer, men inte sÄ mycket för resten av oss. Ofta fÄr vi klagomÄl frÄn nybörjare som av misstag lÀnkade sina bilder till bifogade sidor, och de gillar inte hur det ser ut. Det Àr ett stort problem eftersom mÄnga teman inte har speciella mallar för sidorna med bildbilagor. Ibland kan en bild pÄ din webbplats bli populÀr och mÀnniskor kan börja landa pÄ bilagans sida direkt frÄn Google. Helst vill du att de ska landa pÄ ditt inlÀgg och se bilden i det sammanhang du har anvÀnt den. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du inaktiverar sidor för bildbilagor i WordPress.

Om du redan anvÀnder WordPress SEO av Yoast-plugin, gÄ till din SEO »PermalÀnkar sidan med alternativ. Allt du behöver göra Àr att markera rutan bredvid. Detta kommer att omdirigera anvÀndare som anlÀnder till bifogade sidor till det överordnade inlÀgget.

För dem som inte anvÀnder WordPress SEO by Yoast-plugin-programmet kan du fortfarande inaktivera sidor för bildbilagor och omdirigera anvÀndare till överordnat inlÀgg med ett annat plugin som heter Attachment Pages Redirect. Allt du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin. Vid aktivering börjar pluginet omdirigera anvÀndare som landar pÄ bifogade sidor till överordnat inlÀgg. Om inget överordnat inlÀgg hittas omdirigeras anvÀndarna till hemsidan. Detta plugin fungerar direkt och har ingen instÀllningssida. Enkelt och enkelt.

Om du Àr bland dem som inte gillar plugins, finns det ocksÄ ett alternativ för dig. Skapa en ny fil i din WordPress-temamapp och ge den namnet image.php. Om ditt tema redan har en image.php-fil mÄste du redigera den istÀllet. Allt du behöver göra Àr att lÀgga till den hÀr koden som den första raden i din image.php-fil:

<?php wp_redirect(get_permalink($post->post_parent)); ?>

Spara image.php-filen och ladda upp den i din temakatalog. Nu nÀr en anvÀndare nÄr sidan för bifogade bilder kommer de att omdirigeras till det överordnade inlÀgget.

Slutligen vill du bara betona att det inte Àr nÄgot fel med att anvÀnda bra plugins. Se vÄr artikel om hur mÄnga plugins du ska installera pÄ din webbplats. Vi rekommenderar att alla anvÀnder WordPress SEO av Yoast-plugin, sÄ det Àr sÄ enkelt att klicka pÄ en kryssruta.

PÄ vÄr webbplats har vi inte inaktiverat bildbilagor helt eftersom det finns vissa tillfÀllen dÀr vi vill skicka folk till ett specifikt diagram eller en bild som vi har pÄ webbplatsen. IstÀllet Àr det vi har gjort att vi utesluter det frÄn vÄr webbplatskarta. Dessutom har vi lagt till en meta-robot text noindex, nofollow till alla vÄra bifogade enstaka sidor med Yoasts SEO-plugin. Du kan ocksÄ göra detta genom att gÄ till fliken Titlar & meta och gÄ in under InlÀggstyper. Kontrollera bara taggen noindex, nofollow ENDAST typen av bilaga.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att inaktivera sidor för bildbilagor i WordPress och omdirigera anvÀndare till överordnade inlÀgg. Om du har nÄgra frÄgor eller feedback, vÀnligen meddela oss genom att lÀmna en kommentar nedan.