SÄ hÀr installerar du WordPress-plugins och teman frÄn GitHub

Installing a WordPress plugin or theme from GitHub

GitHub Àr en vÀrdtjÀnst för projekt som anvÀnds av mÄnga open source-projekt och utvecklare. Som WordPress-anvÀndare kan du ibland stöta pÄ plugins eller teman som finns pÄ GitHub. Eftersom GitHub inte Àr specifikt för WordPress-utveckling kan det vara svÄrt för en ny anvÀndare att ta reda pÄ hur man laddar ner och installerar ett plugin eller tema frÄn GitHub. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du installerar WordPress-plugins eller teman frÄn GitHub.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Vad Àr GitHub?

Som vi nÀmnde tidigare Àr GitHub en kodtjÀnst. Det Àr gratis att anvÀnda för öppen kÀllkodsprojekt och för nÀrvarande Àr det den mest populÀra projekttjÀnsten bland utvecklare med öppen kÀllkod. Det anvÀnder Git revisionskontrollsystem, dÀrav namnet GitHub. Inte bara ger det enkla verktyg för samarbete, GitHub erbjuder ocksÄ sociala nÀtverksfunktioner som att följa anvÀndare, ge förvaringsstjÀrnor, prenumerera pÄ förvar och projekt etc.

Github kan anvÀndas i alla typer av projekt som vill anvÀnda Git-revisionskontrollfunktioner. Exempelvis inlÀrningsresurser för öppen kÀllkod, dokumentationsprojekt, handböcker, guideböcker etc. GitHubs verktyg gör det möjligt för anvÀndare att lÀgga till andra anvÀndare i sina projekt och arbeta med i team.

Ladda ner och installera WordPress-plugins och teman frÄn GitHub

Innan du installerar ett WordPress-tema eller plugin frÄn GitHub, se till att du kan fÄ uppdateringar för det. Vi kommer att tÀcka den delen senare i den hÀr artikeln.

Installera plugins och teman frÄn GitHub Àr super enkelt. Det Àr precis som att installera ett WordPress-plugin manuellt.

GÄ först till plugin / temas förvar pÄ GitHub. PÄ förvarets huvudsida klickar du pÄ klon eller nedladdningsknapp och klickar sedan pÄ Ladda ner zip-knappen.

HÀmtar ett WordPress-plugin eller -tema frÄn GitHub

GÄ nu till ditt WordPress-administratörsomrÄde och gÄ till Plugins »LÀgg till nytt sida.

Du mÄste ladda upp plugin-programmet manuellt frÄn din dator. För att göra det, klicka pÄ uppladdningsknappen.

Ladda upp och installera ett WordPress-plugin manuellt

Detta visar dig möjligheten att ladda upp plugins zip-fil.

Du mĂ„ste klicka pĂ„ knappen ‘VĂ€lj fil’ och sedan vĂ€lja ZIP-filen frĂ„n din dator.

DÀrefter mÄste du klicka pÄ knappen Installera nu. WordPress laddar nu upp zip-arkivet frÄn din dator till din webbplats, packar upp det och installerar pluginprogrammet Ät dig.

NÀr det Àr klart ser du ett framgÄngsmeddelande. Du kan sedan klicka pÄ lÀnken för att aktivera plugin pÄ din webbplats.

Hur fÄr jag uppdateringar för WordPress-plugins installerade frÄn GitHub?

Som standard letar WordPress efter en nyare version av plugin-programmet baserat pÄ plugin-lÀs-filen och plugin-rubriken som innehÄller information om den senaste stabila versionen som ska anvÀndas. WordPress visar dock inte automatiska uppdateringar för plugins som laddats ner frÄn GitHub som standard. För att göra det möjligt för anvÀndare att automatiskt fÄ uppdateringar direkt frÄn GitHub-arkiv mÄste utvecklare av teman och plugin göra lite extra anstrÀngning.

För att uppnÄ detta kan vissa plugins och teman frÄn GitHub redan ha inkluderat koden som gör att du kan fÄ automatiska uppdateringar.

I vissa fall kan tema- / pluginutvecklaren be dig att installera GitHub Updater-plugin. Vilket gör att du kan fÄ uppdateringar för GitHub-plugins och teman med den hÀr metoden.

I bÄda fallen mÄste du kontakta plugin / temautvecklaren pÄ GitHub och frÄga dem om uppdateringssituationen för att vara sÀker pÄ att fÄ uppdateringar nÀr de slÀpper en ny version.

Vi hoppas att den hÀr guiden hjÀlpte dig att installera WordPress-plugins eller teman frÄn GitHub.

Om du gillar pluginet eller temat som du anvÀnder frÄn GitHub, glöm inte att stjÀrna det pluginet pÄ GitHub. Detta kommer att lÄta utvecklarna veta att du uppskattar deras anstrÀngning. LÄt oss veta vilka intressanta WordPress-projekt du upptÀckte pÄ GitHub genom att lÀmna en kommentar nedan.