SĂ„ hĂ€r installerar och installerar du WordPress CDN-lösning – MaxCDN pĂ„ din webbplats

SÄ hÀr installerar och installerar du WordPress CDN-lösning - MaxCDN pÄ din webbplats

Efter vĂ„r redesign, WPBv4, tillbringade vi lite tid pĂ„ att göra prestandaoptimering (fortfarande lite arbete kvar att göra). Efter att ha gjort lite optimering sĂ„g vi en stor prestationsförbĂ€ttring pĂ„ webbplatsen. Det mĂ€rktes nog att vĂ„ra anvĂ€ndare mailade oss och frĂ„gade om det. Vi har hört dina förfrĂ„gningar och en komplett guide om vad vi gjorde för att pĂ„skynda vĂ„r webbplats kommer snart snart. Även om vi hade beskrivit hur vi installerar MaxCDN i vĂ„r handledning om W3 Total Cache, har vi gjort nĂ„gra ytterligare Ă€ndringar sedan dess. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du installerar och konfigurerar MaxCDN i WordPress.

HÀr Àr e-postmeddelandet vi fick frÄn en av vÄra anvÀndare:

“… den frĂ€msta anledningen till att jag kontaktar dig Ă€r att frĂ„ga om webbplatsens hastighet. Hur i hela vĂ€rlden lyckas du pĂ„skynda din webbplats sĂ„ snabbt? Hastigheten Ă€r galen och jag Ă€lskade det bara. ”

Vi gjorde flera test med en webbplats som heter Pingdom. Den snabbaste laddningstiden pĂ„ vĂ„r hemsida var bara 483 ms. Vi körde testet flera gĂ„nger (olika timmar och datacenter). VĂ„rt tidsintervall för laddning pĂ„ hemsidan var 483ms – 1,7s. Nedan Ă€r en av skĂ€rmdumparna:

Mycket gick in i prestandaoptimeringen (att minska HTTP-frĂ„gor som att ladda skript endast nĂ€r de behövs, kombinera skript och formatmallar, optimera bilder etc). Men en av huvudkomponenterna som gör att vĂ„r webbplats laddas snabbt och hindrar oss frĂ„n att krascha Ă€r en fantastisk WordPress CDN. Vi anvĂ€nder MaxCDN, och du kan granska MaxCDN i avsnittet Blueprint dĂ€r vi förklarar varför vi anvĂ€nder MaxCDN. Om du inte vet vad som Ă€r ett CDN eller varför du behöver ett CDN, bör du kolla in eller infografik “Vad Ă€r det för ett CDN”.

Med det sagt mĂ„ste du ha ett MaxCDN-konto för att följa denna handledning. Det Ă€r mycket överkomligt och vĂ€l vĂ€rt pengarna. Om du inte har ett konto kan du registrera dig nu. Du kan fĂ„ 25% rabatt med vĂ„r MaxCDN-kupong “wpbeginner”

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

NÀr du har skapat ditt konto med MaxCDN mÄste du installera detta gratis WordPress-plugin som heter W3 Total Cache.

Det första du behöver göra Ă€r att logga in pĂ„ ditt MaxCDN-konto och skapa en “Pull Zone”. För att göra detta klickar du pĂ„ knappen Hantera zoner och sedan pĂ„ ikonen “Skapa pullzon”.

MaxCDN Skapa Pull Zone

PÄ nÀsta sida kommer du att bli ombedd att ange detaljerna för din nya Pull-zon.

Pull Zone Name: Detta kan vara vad som helst utan mellanslag, minst 3 tecken lĂ„ngt. TĂ€nk pĂ„ detta som ditt anvĂ€ndarnamn. Ursprungsserver-URL: Ange webbadressen till din wordpress-blogg. MĂ„ste ha “http: //” och efterföljande snedstreck (/). Anpassad CDN-domĂ€n: AnvĂ€nd vilken underdomĂ€n som helst: cdn.wpbeginner.com Etikett: Det hĂ€r Ă€r som ett beskrivningsfĂ€lt. Det Ă€r valfritt att lĂ€gga till en beskrivning. Komprimering: Vi rekommenderar att du aktiverar detta eftersom det sparar anvĂ€ndningen av bandbredd pĂ„ ditt konto.

MaxCDN Pull Zone Detaljer

NĂ€r du klickar pĂ„ skapa visas en framgĂ„ngsskĂ€rm. I den gröna rutan kommer du att ha en URL till ditt CDN. Det kommer att se ut som “wpb.wpbeginner.netdna-cdn.com”. LĂ„t oss kopiera den hĂ€r webbadressen och spara den i anteckningsblocket. Vi mĂ„ste anvĂ€nda den i senare steg. Om du gĂ„r till instrumentpanelen ser du nu den zon du har skapat. Klicka pĂ„ ikonen “hantera”.

Hantera MaxCDN Zone

DĂ€refter mĂ„ste du klicka pĂ„ fliken “InstĂ€llningar” och titta pĂ„ de anpassade domĂ€nerna.

MaxCDN zoninstÀllningar

MÄlet hÀr Àr att lÀgga till flera underdomÀner (CNAME) sÄ att vi kan förbÀttra rörledningens prestanda i webblÀsaren. För att göra detta klickar du pÄ redigeringsknappen pÄ anpassade domÀner och helt enkelt lÀgger till flera anpassade domÀner.

MaxCDN flera underdomÀner

NÀr du har lagt till de anpassade underdomÀnerna klickar du helt enkelt pÄ uppdatering. Se till att du aktiverar GZip-komprimering i komprimeringsinstÀllningarna.

Nu nĂ€r du har konfigurerat din pull-zon, ta den lĂ„nga CDN-url som du fick i tidigare steg som sĂ„g ut som denna “wpb.wpbeginner.netdna-cdn.com”. Vi kommer att behöva detta för att stĂ€lla in CNAME-poster. Vi visar dig hur du skapar CNAME-posten med cPanel. De flesta WordPress-vĂ€rdleverantörer anvĂ€nder cPanel. Logga in pĂ„ din cPanel, rulla sedan ner till avsnittet DomĂ€ner och klicka pĂ„ Enkel DNS-zonredigerare.

Enkel DNS-zonredigerare i cPanel

PÄ den hÀr sidan mÄste du fylla i fÀlten för att lÀgga till en CNAME-post. De tvÄ vÀrdena som du mÄste fylla i Àr: Namn och CNAME.

Namn: Detta Ă€r namnet pĂ„ din anpassade CDN-domĂ€n. Till exempel Ă€r vĂ„r anpassade CDN-domĂ€n cdn.wpbeginner.com, sĂ„ vi lĂ€gger “cdn” i vĂ„rt namnfĂ€lt.
CNAME: Detta kommer att skickas till URL av MaxCDN nĂ€r du skapade pull-zonen. Till exempel: “wpb.wpbeginner.netdna-cdn.com”.

Exempel pÄ skÀrmdump:

LĂ€gg till en CNAME-post

Upprepa denna process för alla anpassade domĂ€ner du kommer att lĂ€gga till. CNAME-vĂ€rdet kommer att vara detsamma. Allt du Ă€ndrar Ă€r namnet som “cdn”, “cdn2” etc. Att lĂ€gga till CNAME-metoden kan vara annorlunda om du har en icke-cPanel-vĂ€rd.

Nu nÀr du har konfigurerat MaxCDN, kan du gÄ vidare och integrera det med WordPress. Vi mÄste anvÀnda plugin-programmet W3 Total Cache. Installera och aktivera plugin. Om du rullar ner pÄ skÀrmen AllmÀnt ser du CDN-rutan. Aktivera CDN och vÀlj alternativet NetDNA / MaxCDN.

W3 Total Cache CDN

Spara instÀllningarna. Nu mÄste du gÄ till CDN-menyn i W3 Total Cache för att konfigurera MaxCDN med WordPress. PÄ den hÀr sidan kommer du att ange ditt API-ID, API-nyckel och dina anpassade domÀnnamn.

W3 Total Cache MaxCDN Integration

Du kan fÄ ditt API-ID och din nyckel frÄn din MaxCDN Dashboard. Om du gÄr Hantera konto »API. Klicka pÄ lÀgg till nyckel och skapa din nyckel.

SÄ hÀr fÄr du MaxCDN API-nyckel

NÀr du vÀl har konfigurerat W3 Total Cache-delen Àr du klar. Du kan klicka pÄ Test NetDNA-knappen och du ska kunna fÄ testet godkÀnt.

Vill du pĂ„skynda din WordPress? Tja, dĂ„ rekommenderar vi att du börjar anvĂ€nda en CDN-tjĂ€nst som MaxCDN. AnvĂ€nd MaxCDN-kupongen “Wpbeginner” för att fĂ„ 25% rabatt.