SÄ hÀr kan Google Assistant bidra till ett litet mirakel: verktyget för anvÀndare med cerebral pares Àr verklighet (foto) (uppdaterad: nya alternativ)

 Är du pĂ„ vĂ€g hem och vill inte vĂ€nta pĂ„ ett avkopplande bad?  FrĂ„ga assistenten

Google Àn en gÄng visar sig vara uppmÀrksam pÄ tillgÀnglighetstema för sina appar och tjÀnster. han har just illustrerat skapandet av en hÄrdvaru- och mjukvaruplattform dÀr han samarbetade med Google Assistant.

Nyheten Àr i huvudsak riktad till anvÀndare med cerebral pares, mÀnniskor som lider av viktiga begrÀnsningar pÄ nivÄn av rörlighet fysisk och Àgs av sprÄk men fullt utrustad med intellektuella och kognitiva förmÄgor. För denna typ av anvÀndare klassisk interaktion med smarta enheter Àr det nÀstan omöjlig. DÀrför har Google samarbetat med, ett företag som har varit aktivt i flera Är, för att skapa ett verktyg som möjliggör interaktion mellan denna typ av anvÀndare och Google-plattformen.

De video i galleriet visar i disposition hur enheten fungerar: tekniken som utvecklats av Tobii Dynavox Snap Core First integrerad pÄ en surfplatta tillÄter interaktion av anvÀndare via ögonrörelser och analysen av fixeringar av blicken pÄ de olika delarna av skÀrmen. NÀr kommandot har erkÀnts och bearbetats Google Assistant kommer att göra resten starta den ÄtgÀrd som genereras av anvÀndaren.

Den applikation som visas av Google tillÄter anvÀndare med cerebral pares att hantera sjÀlvstÀndigt innehÄll multimedia, jag smarta enheter ansluten hemma och kontakta din egen adressbok.

PÄ samma vÄglÀngd Google erbjuder ocksÄ ÄtgÀrdsblock för att göra assistenten mer tillgÀnglig för personer med kognitiva funktionshinder. För fler detaljer i nyhetsshowen frÄn Google hÀnvisar vi till hela inlÀgget pÄ den officiella bloggen

Även dĂ€r Italiensk sektion Google har lagt tonvikten pĂ„ frĂ„gan om tillgĂ€nglighet för personer med fysiska och kognitiva begrĂ€nsningar. Google har redan gjort tillgĂ€ngliga, via tillgĂ€nglighetsmenyn i Android, alternativ som e. Dessutom meddelade Google: det Ă€r ett program som tillĂ„ter mĂ€nniskor med synskada att ha en större autonomi i vardagen. Riktar smarttelefonen mot en vilken riktning som helst, Lookout erbjuder en röstbeskrivning av miljön och objekt som visas med stöd av artificiell intelligens.

I samma sammanhang har Google introducerat nÄgra nya alternativ i menyn integrerad i Android-instÀllningarna: dessa bestÄr av stöd för gest med flera fingrar för att bÀttre kontrollera anvÀndargrÀnssnittet. Bilderna nÀrvarande i det sista galleriet nedan visa var de nya alternativen finns, som hÀnvisar till en tio gester med flera fingrar. Nyheten ingÄr i version 9.0 av appen. Hans uppdatering ska komma automatiskt via Play Butik.