SÄ hÀr kommer Apple att rÀdda vÀrdefull anvÀndardata frÄn problematiska T2-aktiverade Mac-datorer

SÄ hÀr kommer Apple att rÀdda vÀrdefull anvÀndardata frÄn problematiska T2-aktiverade Mac-datorer

Nyligen dokumenterade Apple internt en helt ny datarÀddningsprocess för att rÀdda data pÄ Mac-datorer som anvÀnder sitt sÀkra T2-chip nÀr logikkortet Àr delvis funktionellt eller trasigt.

Detta kommer att vara en stor lÀttnad för Àgare av senaste Mac-modeller som Àr utrustade med Apples andra generationens T2-chip. Ursprungligen trodde man att ÄterstÀllning av data frÄn en skadad maskin, som en MacBook Pro frÄn 2018, skulle kunna visa sig mycket svÄrare Àn med tidigare modeller pÄ grund av bristen pÄ en port pÄ logikkortet för icke-flyttbar lagring.

Nu vet vi att det inte nödvÀndigtvis Àr fallet: den hÀr speciella SSD-kontakten behövs inte pÄ nyare Mac-datorer eftersom de anvÀnder en ny dataÄterstÀllningsprocess som Àr beroende av T2-kisel.

Att flytta en kunds data frÄn flashlagring av sin felaktiga Mac till flashlagring pÄ deras nya eller reparerade logikkort tar initialt cirka 10-20 minuter att partitionera den enhet som behövs för överföringen. Faktisk dataöverföring frÄn en enhet till en annan kan dock ta upp till tvÄ dagar, beroende pÄ datamÀngden och SSD-hÀlsan.

Enligt till 9to5Mac:

Apple noterar att processen för dataöverföring för Mac-datorer med T2-chipet kommer att anvÀndas nÀr dess reparationspersonal presenteras för en kunds maskin som behöver en reparation av moderkortet och nÀr logikkortet Àr delvis funktionellt. Processen krÀver ocksÄ att systemet kan startas.

Apple sÀtter först maskinerna i ÄterstÀllningslÀge (DFU).

DÀrifrÄn anvÀnder de en extern hÄrddisk och antingen en Thunderbolt (USB-C) till Thunderbolt 3 (USB-C) -kabel eller en Thunderbolt 3 (USB-C) till USB-A-kabel för att överföra data frÄn den skadade Mac till kör.

DataÄterstÀllningsprocessen kan initieras frÄn Apples interna diagnostikverktyg.

T2-chipet misstÀnktes ocksÄ att orsaka kÀrnpanik som ledde till intermittenta avstÀngningsproblem pÄ nÄgra av de nya bÀrbara datorerna. Trots dessa barnsjukdomar har Mac-datorer utrustade med antingen T1 eller T2-chipet haft mycket ökad sÀkerhet. T2, som debuterade pÄ iMac Pro allt-i-ett-skrivbordet, Àr en betydligt förbÀttrad version av det tidigare T1-chipet.

T2 Àr ett ARM-baserat system-on-a-chip som integrerar en Secure Enclave kryptografisk coprocessor som ger biometrisk sÀkerhet för Touch ID, pÄ flydisk-kryptering som inte belastar huvud-CPU, bildsignalering, sÀker webbkamera / mikrofonÄtkomst och mycket mer.

Och tack vare detta chip har Mac-datorer nu Hey Siri.