SÄ hÀr lÀgger du till anpassade fÀlt till kommentarformulÀret i WordPress

SÄ hÀr lÀgger du till anpassade fÀlt till kommentarformulÀret i WordPress

WordPress levereras med ett inbyggt kommentarsystem som lÄter dig ha livliga diskussioner kring ditt innehÄll. Som standard visar kommentaromrÄdet fyra fÀlt (namn, e-post, webbadress och meddelande). Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss om de kunde lÀgga till egna fÀlt i WordPress-kommentarformulÀret. Svaret Àr naturligtvis ja. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till anpassade fÀlt i kommentarformulÀret i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera WordPress Comments Fields. Efter aktivering lĂ€gger plugin till ett nytt menyalternativ mĂ€rkt ‘Kommentarer fĂ€lt’ i din WordPress-meny.

Du mÄste klicka pÄ den för att gÄ till instÀllningsskÀrmen för plugins dÀr du kan lÀgga till anpassade fÀlt i kommentarformulÀret.

För nÀrvarande finns det fyra typer av anpassade fÀlt som du kan lÀgga till i ditt kommentarformulÀr (textinmatning, markeringsruta, alternativknappar och kryssrutor).

Dra bara ett fĂ€lt och lĂ€gg till det i omrĂ„det mĂ€rkt ‘Dra formulĂ€rfĂ€lt hĂ€r’. Du kommer att kunna se alternativen för varje fĂ€lt sĂ„ snart du slĂ€pper det i det redigerbara omrĂ„det.

Konfigurera ditt anpassade kommentarfÀltfÀlt

Varje fÀlt har vanligtvis en titel som visas som den anpassade fÀltetiketten i ditt kommentarformulÀr. Datanamn Àr namnet pÄ formulÀrfÀltet som mÄste vara smÄ bokstÀver och kommer att anvÀndas för att lagra data.

Bortsett frÄn det kan du ocksÄ lÀgga till en beskrivningstext, ett felmeddelande och göra ett fÀlt obligatoriskt. Slutligen kan du ocksÄ lÀgga till en CSS-klass i varje anpassat fÀlt, sÄ att du kan Àndra utseendet om det behövs (se vÄr guide om hur du utformar ditt WordPress-kommentarformulÀr).

Du kan lÀgga till sÄ mÄnga anpassade fÀlt som du vill. NÀr du Àr klar klickar du bara pÄ knappen för att lagra dina instÀllningar.

De anpassade fÀlten visas strax före kommentarens textomrÄde. Du kan anvÀnda CSS-klassen du lade till för att justera utseendet pÄ det anpassade fÀltet.

Anpassade fÀlt i WordPress-kommentarformulÀr

De uppgifter som matas in av anvÀndarna i de anpassade fÀlten visas under deras kommentarer som kommentarmeta.

Anpassade fÀlt i kommentarformulÀret visas som kommentarmeta

Du kommer ocksÄ att kunna se data som matats in i dessa fÀlt pÄ kommentarsidan i ditt WordPress-administratörsomrÄde.

Anpassade fÀlt som visas som kommentarmeta i adminomrÄdet

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till anpassade fÀlt i kommentarformulÀret i WordPress. Du kanske ocksÄ vill titta pÄ vÄr handledning om hur du utformar WordPress-kommentarer.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.