SÄ hÀr lÀgger du till anpassade inlÀggstyper till ditt huvudsakliga WordPress RSS-flöde

SÄ hÀr lÀgger du till anpassade inlÀggstyper till ditt huvudsakliga WordPress RSS-flöde

Anpassade inlĂ€ggstyper var en av de mest hypade funktionerna i WordPress 3.0. Den hĂ€r funktionen utökade ensam horisonten för WordPress-anvĂ€ndning som ett Content Management System (CMS). Om du anvĂ€nder anpassade inlĂ€ggstyper eller tĂ€nker pĂ„ anpassade inlĂ€ggstyper, kan det hĂ€nda att du har behov av att lĂ€gga till det i ditt huvudsakliga RSS-flöde. Det hĂ€r alternativet Ă€r inte inbyggt som standard eftersom ditt huvudsakliga WordPress RSS-flöde bara innehĂ„ller “InlĂ€gg”, inte ens sidor, sĂ„ anpassade inlĂ€ggstyper Ă€r lĂ„nga. I den hĂ€r artikeln kommer vi att dela hur du kan lĂ€gga till anpassade inlĂ€ggstyper till dina huvudsakliga WordPress RSS-flöden.

Du mÄste öppna ditt temafil och lÀgga till följande kod i PHP-markeringen:

function myfeed_request($qv) {
	if (isset($qv['feed']))
		$qv['post_type'] = get_post_types();
	return $qv;
}
add_filter('request', 'myfeed_request');

Den hĂ€r koden Ă€ndrar frĂ„gan för att behĂ„lla standardinnehĂ„llstypen för blogginlĂ€gg som “inlĂ€gg” i huvud RSS-flödet och Ă€ven lĂ€gga till nya anpassade inlĂ€ggstyper.

Men tÀnk om du har fem anpassade inlÀggstyper i ditt nya projekt och du bara vill lÀgga till tre i huvud RSS-flödet? Det borde inte vara nÄgot problem för vi kommer bara att Àndra koden nÄgot för att ge dig möjlighet att bara inkludera de du vill ha.

function myfeed_request($qv) {
	if (isset($qv['feed']) && !isset($qv['post_type']))
		$qv['post_type'] = array('post', 'story', 'books', 'movies');
	return $qv;
}
add_filter('request', 'myfeed_request');

Om du ser i koden ovan har vi helt enkelt lagt till en matris för att Àndra posttypen som kommer att visas i huvud RSS-flödet. Vi visar standardinlÀgg, berÀttelse, böcker och filmer.

KĂ€lla: Core Trac Ticket # 12943