SÄ hÀr lÀgger du till anslutna lÀnkar i WordPress med ThirstyAffiliates

How to add affiliate links in WordPress using ThirstyAffiliates

Vi fÄr ofta frÄgor om affiliate-marknadsföringstips för WordPress-drivna bloggar och webbplatser. Vad Àr hemligheten med framgÄng för affiliate-marknadsföring? Vilket Àr det bÀsta plugin-programmet för affiliate-marknadsföring för WordPress? Som vi har nÀmnt pÄ vÄr informationssida att vi tjÀnar lite pengar pÄ WPBeginner frÄn affiliate-lÀnkar. Det finns faktiskt ingen stor hemlighet för vÄr affiliate-marknadsföringsstrategi. Vi rekommenderar endast produkter och tjÀnster som vi anvÀnder eller som vi skulle anvÀnda. Vi har till exempel rekommenderat Sucuri för WordPress-sÀkerhet och övervakning. Du kan lÀsa vÄr artikel om 5 skÀl till varför vi anvÀnder Sucuri. Vi har en ritningssida som talar om alla verktyg / plugins / tjÀnster som vi anvÀnder pÄ WPBeginner tillsammans med en förklaring till varför vi anvÀnder dem. Det enda WordPress-plugin-programmet för affiliate-marknadsföring som alla bloggare behöver Àr nÄgot för att hantera sina affiliate-lÀnkar. I den hÀr artikeln visar vi hur du enkelt hanterar dina affiliate-lÀnkar i WordPress med ThirstyAffiliates.

Vad Àr ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates Àr ett plugin-program för lÀnkhantering för WordPress. Det lÄter dig lagra dina affiliate-lÀnkar, organisera dem i kategorier och hantera dem pÄ ett effektivt sÀtt. Det hjÀlper dig ocksÄ att skapa affiliate-webbadresser och automatiskt ersÀtta specifika nyckelord med affiliate-lÀnkar. De flesta affiliate-lÀnkar ser ut sÄ hÀr:

http://exempel.com/?product_id=942354&aff_id=145983

Dessa webbadresser Àr svÄra att komma ihÄg, och det ser ocksÄ ganska ful ut. Med ThirstyAffiliates kan detta mÀrkas eller tÀckas in i:

http://www.yoursite.com/refer/example/

LÀnkar kan sorteras i kategorier och underkategorier. Du kan till och med lÀgga till kategorisniggen i din kappade lÀnk.

ThirstyAffiliates anvÀnder inbyggd WordPress-funktionalitet genom att skapa en anpassad posttyp. Detta gör det kompatibelt med alla andra WordPress-plugins, inklusive backup-plugins. Den har en inbyggd sökfunktion som lÄter dig enkelt söka efter en affiliate-lÀnk. Att infoga lÀnkar till inlÀgg och sidor Àr lika enkelt som att lÀgga till nÄgon annan lÀnk i dina inlÀgg. Du kan söka efter anslutna lÀnkar direkt frÄn rutan Infoga lÀnk i inlÀggsredigeraren.

Hur man installerar och stÀller in plugin för Thirsty Affiliates

GÄ till ThirstyAffiliates webbplats och vÀlj en prenumerationsplan. I skrivande stund finns det tre prenumerationsplaner tillgÀngliga. Standard, Premium och Professional. Vi har köpt pluginens professionella paket eftersom det har en funktion som fördubblas om inte tredubblas din affiliate-inkomst. Den funktionen Àr tillÀgget auto-linker.

Medan de andra funktionerna (importör och statistik) Àr trevliga, Àr autolÀnkaren den enda mest anvÀndbara funktionen i detta plugin bortsett frÄn ledningen. Oavsett vilken plan du vÀljer kan du anvÀnda plugin pÄ obegrÀnsade webbplatser. Om du har flera webbplatser Àr det hÀr det bÀsta erbjudandet.

NÀr du har köpt pluginet mÄste du installera och aktivera det. Om du köpte premium- eller professionell plan fÄr du tillÀggsprogram ocksÄ. Dessa Àr separata plugins och mÄste installeras separat. Titta pÄ vÄr guide om hur du installerar plugins i WordPress. NÀr du har aktiverat ThirstyAffiliates-tillÀgget och tillÀgg kommer det att lÀgga till ett nytt Thirsty Affiliates-menyalternativ i ditt WordPress-administrationssidfÀlt. GÄ till instickssidan för plugin under ThirstyAffiliates »InstÀllningar.

InstÀllningssidan för ThirstyAffiliates

PÄ instÀllningssidan Àr det första alternativet att vÀlja ett lÀnkprefix. Detta prefix kommer att anvÀndas i din kappade lÀnk innan din lÀnk slug. Plugin kommer förinstallerat med vanliga prefix som: rekommenderar, flyger, fortsÀtter, gÄr etc. Du kan ocksÄ vÀlja anpassade prefix och lÀgga till ditt eget prefix. PÄ WPBeginner anvÀnder vi som prefix för vÄra affiliate-lÀnkar.

Det andra alternativet Àr att visa lÀnkkategori i webbadressen. Detta kommer att lÀgga till lÀnkkategori i URL: en efter lÀnkprefixet och före lÀnkprofilen. Vi anvÀnder inte det hÀr alternativet pÄ vÄra webbplatser eftersom vi kÀnner att det gör lÀnken lÀngre. Till exempel:

http://www.your-site.com/refer/category/link-name

Det tredje alternativet pĂ„ instĂ€llningssidan Ă€r att lĂ€gga till “nofollow” -attribut till dina affiliate-lĂ€nkar. Vi rekommenderar att du markerar den hĂ€r rutan och lĂ€gger till nofollow i alla dina affiliate-lĂ€nkar. Det finns ocksĂ„ möjlighet att öppna affiliate-lĂ€nkar i ett nytt fönster. Vi föreslĂ„r att du ocksĂ„ kollar detta. Det sista alternativet Ă€r att spela in inloggade anvĂ€ndare. Om du driver en WordPress-webbplats dĂ€r anvĂ€ndare kan skapa konton rekommenderar vi att du aktiverar den hĂ€r funktionen. Men om du driver en webbplats dĂ€r endast ett fĂ„tal personer kan logga in pĂ„ din webbplats kan du lĂ€mna det hĂ€r alternativet avmarkerat. Nu nĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ spara Ă€ndringar sĂ„ Ă€r du redo att anvĂ€nda törstiga medlemsförbund pĂ„ din webbplats.

SÄ hÀr lÀgger du till anslutningslÀnkar med ThirstyAffiliates

Att lÀgga till affiliate-lÀnkar i ThirstyAffiliates Àr enkelt och enkelt. GÄ helt enkelt till ThirstyAffiliates »LÀgg till nytt för att lÀgga till en anslutningslÀnk.

LÀgg till ny affiliate-lÀnk i WordPress med ThirstyAffiliates

LÀnknamn: Namnet pÄ din lÀnk bör vara lÀtt att identifiera och komma ihÄg. Det hÀr namnet kommer att anvÀndas i den tilltÀckta webbadressen. Att anvÀnda produktnamnet som lÀnkrubrik Àr förmodligen den bÀsta namngivningen.

Destination URL: Detta Àr den fullstÀndiga webbadressen till sidan med ditt medlems-id. Det Àr hÀr du klistrar in din lÄnga affiliate-lÀnk. Under det hÀr fÀltet ser du kryssrutorna för att skapa en lÀnk nofollow och öppna den i ett nytt fönster. Om du inte har aktiverat dessa pÄ insticksidan för plugin-programmet kan du ÄsidosÀtta dessa instÀllningar hÀr.

Bifoga bilder: Du kan bifoga bilder till dina affiliate-lÀnkar i Thirsty Affiliates. Detta Àr förmodligen anvÀndbart för webbplatser som vill visa affiliate-lÀnkar i sidofÀlt eller ha mallar dÀr lÀnkar kan visas med bilder.

Nyckelord för automatisk lÀnk Den hÀr kraftfulla funktionen finns som tillÀggsplugin och levereras med ThirstyAffiliates nÀr du köper det professionella paketet. Det lÄter dig lÀgga till en uppsÀttning nyckelord som automatiskt kommer att lÀnkas till just denna lÀnk. Detta sparar mycket tid nÀr du skriver pÄ din webbplats. Du kan bara skriva dina inlÀgg och inte oroa dig för att lÀgga till lÀnkar i artiklarna. Till exempel om vi nÀmner ordet HostGator, Sucuri, MaxCDN, och de kommer alla att lÀnkas automatiskt.

Vi har dock ocksĂ„ mĂ€rkt att vissa publicister inte anvĂ€nder den hĂ€r funktionen effektivt. Se till att du anvĂ€nder mycket fokuserade sökord för automatisk lĂ€nkning. Återigen Ă€r det vanligaste att lĂ€gga till produktnamnet som nyckelord. Under nyckelorden visas tvĂ„ kryssrutor. Den första kryssrutan tillĂ„ter ThirstyAffiliates att lĂ€gga till lĂ€nkar till nyckelord som anvĂ€nds i titlar. Detta gĂ€ller endast rubriktaggar som anvĂ€nds i artikelinnehĂ„llet, inte sjĂ€lva inlĂ€ggets titel. Den andra kryssrutan lĂ„ter dig stĂ€lla in en grĂ€ns för sökord. Det hĂ€r alternativet Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbart om nyckelordet upprepas genom hela artikeln och du inte vill lĂ€gga till samma lĂ€nk repeterande. Vi rekommenderar att du inte lĂ€nkar rubriktaggar, och antalet nyckelord som ska ersĂ€ttas bör inte vara mer Ă€n 3.

LÀnkkategorier: Du kan sortera dina lÀnkar i kategorier. Dessa lÀnkkategorier fungerar som inlÀggskategorier. Du kan lÀgga till nya kategorier nÀr du lÀgger till en ny lÀnk, eller sÄ gÄr du till ThirstyAffiliates »LÀnkkategorier för att manuellt lÀgga till lÀnkkategorier.

LÀgga till anslutna lÀnkar i WordPress-inlÀgg och -sidor

Bortsett frÄn den automatiska lÀnkar, kanske du ibland vill lÀgga till anslutna lÀnkar manuellt i dina WordPress-inlÀgg och sidor. ThirstyAffiliates lÀgger till en knapp i WordPress visuella inlÀggsredigerare.

Thirsty Affiliate-lÀnkknapp i WordPress visuella inlÀggsredigerare

Genom att klicka pÄ knappen öppnas ThirstyAffiliates lÀnkssökning i en popup. Du kan antingen vÀlja lÀnken frÄn lÀnklistan eller söka efter en lÀnk. Du kan sedan infoga den vanliga lÀnken, en kortkod eller en bildlÀnk.

Sök och infoga anslutna lÀnkar

För de anvÀndare som föredrar att anvÀnda textredigerare i WordPress-redigeringsomrÄdet kan de helt enkelt klicka pÄ lÀnkknappen och söka efter en lÀnk. LÀnkar som lÀggs till via ThirstyAffiliates visas som affiliate-lÀnk i sökningen, sÄ hÀr:

Sök och lÀgg till anslutna lÀnkar i textredigeraren

Hantera anslutningslÀnkar i ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates anvÀnder inbyggd WordPress-funktionalitet för att hantera lÀnkar. LÀnkar som lÀggs till via ThirstyAffiliates-plugin-program lÀggs till i en anpassad inlÀggstyp som gör det vÀldigt enkelt att lÀgga till, redigera eller ta bort en lÀnk. Om du har tillÀgg för statistik aktiverat kommer det ocksÄ att visa dig antalet klick för varje lÀnk uppdelad i dagliga, veckovisa och mÄnatliga klick.

Hantera törstiga affiliate-lÀnkar

StatistiktillÀgget för ThirstyAffiliates lÀgger ocksÄ till detaljerad statistik för all din lÀnkaktivitet pÄ affiliates pÄ statistiksidan. Detta kan hjÀlpa dig att visa vilka lÀnkkategorier som fungerar bÀttre, vilka lÀnkar som fÄr fler klick och fÀrre registreringar, vilka lÀnkar som fÄr fÀrre klick och fler registreringar. Du kan sedan förbÀttra din innehÄllsstrategi för att maximera din vinstpotential.

Statics-tillÀgg för Thirsty Affiliates som visar klickrapporter

Alla dina affiliate-lÀnkar kan exporteras i WordPress XML-format och kan enkelt importeras till nÄgon annan WordPress-webbplats med standard WordPress-import / exportverktyg.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att hantera affiliate-lÀnkar i WordPress med ThirstyAffiliates. Du kanske ocksÄ vill se vÄr lista över de bÀsta affiliate-marknadsföringsverktygen och plugins för WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.